pardus

erdem299

New member
Reaction score
0
slm arkadaşlar bu pardus işletimini kullalan varmı aranızda nasıl bişii oyunlarla falan uyumlu mu, sorun falan çıkartıyor mu? performansı hızı grafikleri nasıl, açıklık güvenlik falan nasıl bu pardusun ve önerirmisinizz?????
şimdiden teşekkürler....(konuyu windows bölümüne açtığım için kusura bakmayın)

ben bi ara coşup yüklemeye niyetlenmiştim ama kısa bi araştırmadan sonra daha bebeklik çağında olduğu kanısına vardım kimi cam ın kimi ses kartının driverini yükleyememiş falan filan kullanmadım ama tavsiye etmem, ama şimdilik!

windows vista nın tanıdığını bile o tanımıyo. yüklemeni tercih etmiyorum.. ama merakın varsa yükle içine bak sonra kaldır...:)

aynen ubuntuyu deneyin bu youtube.com da bi videosu var süper

youtube.com a girmek için ninjacloak.com girin aşağı gelin orda adres girme yeri var youtube.com yazın

youtube.com a girdiğinizde büyük harflerle şöyle yazın (aynen yazdığım gibi) WINDOWS VISTA VS LINUX UBUNTU BERYL yazın çıkıo ubuntunun grafiklerini görüceksin çok süper

cd'den calisanlari var, 2008'inki de 1-2 hafta icerisinde cikar,
2006-2007 calisan cd'leri denedim fena degil,virus falan temizlerken iyi oluyor,alistiktan sonra kolay , 2008'i 4 gozle bekliyorum.

arkadaş sonuç olarak türk işletim sistemi ve virüs girmesi imkansız tek işletim sistemi

drıverlerine gelince hepsi pardus paketler diyi googleye girdiğinde gelir ama sitesi sen oradan drıverlerine girersin ama biraz uğraştırır ve buna değer

benim usb flash diske pardus kurulanı kurmuştum. herşey iyi güzeldi herşeyi otomatik tanıyordu falan filan takiii ben bir program kurmak isteyene kadar. 2 saat uğraştım program yükleyebilmek için olmadı.sinir oldum çıkan her problemde "komut satırını çalıştır ve şu komutları gir" gibi açıklamalarındanda sıkıldım baydı. sene 95 de felan kullanıyodum faresiz işletim sistemlerini...40 fırın ekmek yese yetmez

Ubuntu'yu kesinlikle öneririm. Pardus için duduğum pek çok şikayeti Ubuntu için pek duymadım. Yakın bir arkadaşım bu senenin başında aldığı Casper marka dizüstüsüne Vista'nın yanında Ubuntu da yükledi. Hiçbir driver sorunu yaşamamış. Gerekli ofis programları da (OpenOffice) birlikte gelmiş. Dizüstü alır almaz denemeyi düşünüyorum. Biraz ayrıntılardan bahsetmek gerekirse; bazı programların Ubuntu sürümleri mevcut olmakla beraber, bir emülatör (ismi tam aklımda değil) sayesinde hemen hemen bütün Windows programlarını Ubuntu'da çalıştırmak mümkün. Öyle ki; arkadaşımın bana izlettiği bir video'da bahsi geçen emülatör ile Ubuntu'ya Windows XP kurup çalıştıran birisinin şovunu izliyorsunuz. Yani resmen Ubuntu içerisinde kullanılabilen sıradan bir yazılım olmuş koca XP :) Emülatör ile Call of Duty 4'ü Ubuntu'da çalıştıranlar olduğu biliniyor. Ayrıca kullanıcıya sağladığı en büyük kolaylık ise illa Ubuntu'yu işletim sistemi olarak kurmak zorunda kalmamanız. Nasıl bir şey olduğunu önceden görebilmeniz için normal bir Windows programı şeklinde indirip kurulabilen bir versiyonu mevcut. Kullanıp beğenirseniz işletim sistemi olarak da alabilirsiniz. Hepsine ek olarak Ubuntu'yu; adresinizi yollamanız karşılığında ücretsiz bir şekilde kapınızdan teslim alma şansınız var. Yani hizmet kullanıcının ayağına kadar gidiyor ve "deneyin, kaybedecek bir şeyiniz yok" diyorlar. Ki arkadaşın göstediği ve anlattıklarına göre Ubuntu'ya başlayan kolay kolay vazgeçemiyor. Gerek hızı, gerekse sağladığı kolaylıklar çok iyi duruyor. Doğal olarak ilk başlarda arayüz konusunda yadırgamalar oluyor. Fakat eminim ki ileride buna alışılıyordur. Dediğim gibi yeni dizüstü bilgisayar aldığımda kesinlikle deneyeceğim bir işletim sistemi. Pardus'un çok çok geride olduğunu belirtmekte yarar var.

www.ubuntu-tr.org
www.ubuntu.com

Geri