Pardus kurmaya başlarken hata veriyor!

yasin_alm

New member
Reaction score
0
arkadaşlar pardus kurulum yaparken, daha doğrusu dili seçtikten sonra sabit disk bulunamadı hatası veriyor.

heralde harddiskimin biraz garip olmasından kaynaklanıyor.

harddiskim: 320 gb hitachi sata

lütfen arkadaşlar şu windows a bağlılıktan kurtulmak istiyorum bi yardım edin ltfn :vur

Pardus, kendi internet sitesinde sata desteğinin olduğunu söyluyor fakat google da ufak bir arama yaparsanız sizin gibi bu soruna sahip bir çok kişinin olduğunu göreceksiniz.
Bu konuda 2006 yılında bir kullanıcıda aynı şikayeti pardusa iletmiş ve pardus çalışanalrı kendisinden hata raporunu istemişler.Hepsi bu kadar.üzerinde bir çalışma yapılmamış henüz.neredeyse 2008 e giriyoruz.
Sizin bu konuda yapabileceginiz pek fazla bir şey yok.ya hata raporunu inceleyeceksiniz ve onlara yollayarak çözüm isteyeceksiniz yada farklı distro lardan sata üzerine nasıl kurulum yapılmış ve bu nasıl pardus a eklenir onu araştıracaksınız.
İlla linux a başlamak istiyorsanız, teknik destek ve sürücü desteği konusunda çok geniş yardım bulabileceginiz ve kullanımı göreceli olarak daha kolay olan ubuntu yu tavsiye ederim

raid kartı kullanıyormusn raid 0 raid 1 nedir hangisi bilgisayarına sadece pardus mu kuracaksın fazla bilgi ver daha fazla bilgi için www.pardus-linux.org

tamam arkadaşlar sağolun sorunu çözdüm.

açık kaynak kodunun bu özelliğini seviyorum, çözülemeyecek sorun yok :)

boot kısmına bir kaç kod ekledim ve sorun düzeldi, ilginiz için teşekkürler arkadaşlar ;)

evt bende yüklemek istiyorum böyle bi sorunla karşılaşırsam o kodları girerim en azından bir iyilik yapmış olursun ve hatırlanırsın

dahadüşük bi hardisk takarak dene ama pardus u tavsi ye etmem çoğu donanımı görmüyor bide bölmüş olduğun hardiski bütünlüyor ne var ne yoksa hepsini siliyo ama içinde ihtiyacınız olan birçok program içinde mevcut .

dahadüşük bi hardisk takarak dene ama pardus u tavsi ye etmem çoğu donanımı görmüyor bide bölmüş olduğun hardiski bütünlüyor ne var ne yoksa hepsini siliyo ama içinde ihtiyacınız olan birçok program içinde mevcut .

ne alakası var ya, donanım tanımada pardus un üstünde ietim sistemi mi varmış.

windows ta format attıktan sonra 2 saat driver yüklemen gerekiyor ama pardus ta öyle bişey yok. şakır şakır tanıyor.

harddiski silme gibi bişey de yok. windows ta hddd ni kaça kaç bölmüşsen aynı şekilde bu da böyle. içindekilerin silinme gibi bişeyi yok.

tamam arkadaşlar sağolun sorunu çözdüm.

açık kaynak kodunun bu özelliğini seviyorum, çözülemeyecek sorun yok :)

boot kısmına bir kaç kod ekledim ve sorun düzeldi, ilginiz için teşekkürler arkadaşlar ;)

ne alakası var ya, donanım tanımada pardus un üstünde ietim sistemi mi varmış.

windows ta format attıktan sonra 2 saat driver yüklemen gerekiyor ama pardus ta öyle bişey yok. şakır şakır tanıyor.

harddiski silme gibi bişey de yok. windows ta hddd ni kaça kaç bölmüşsen aynı şekilde bu da böyle. içindekilerin silinme gibi bişeyi yok.

Dostum, donanım sorununu ayrıca tartışırız.belki haklısındır belki değilsindir.ama öncelikle su eklemiş oldugunu söylediğin kodu merak ediyoruz.16 gündür bu sorumuza olumlu veya olumsuz herhangi bir yanıt vermedin.
Gerçekten bişeyler yazdı isen bizde bişeyler ögrenmek isteriz senden.bu forumun asıl amaçlarından biri de budur.
Cevabını yazdığın kodla beraber bekliyoruz
İyi çalışmalar

all-generic-ide
nolapic
noapic
noacpi ( ya da acpi=off )
pci=noacpi

tek tek ya da birbirleriyle beraber yazmayı deneyebilirsiniz. Ben ilk
önce pci=noacpi ve all-generic-ide yi (tek tek ve bir arada) denedim. ikisinde de oldu.

bu kodları pardus yükleme dilini seçtikten sonra pardus 2007.3 lyx lynx gibi bi satır gelir.(tabi bu pardus sürümübnüze göre değişir.)

o satırın üstündeyken e ye basın. sağ ok tuşuyla kernel-2.6.18.8-80 ifadesinin olduğu yere gelin ve yukarda verdiğim kodlardan birini veya birilerini ekleyin. klavye tr değil bu yüzden i karakterini ı ile, = ifadesini - tuşuyla çıkartabilirsiniz. satır şöyle olmalı:
grub edit> kernel (cd)/boot/kernel-2.6.18.8-80 pci=nomsi root=/dev/ram0 ...
bundan sonra enter tuşuna basın ve "b" tuşuyla boot edin. bundan sonra kuruluma geçebilirsiniz.

bunlar kod değil, komuttur.bilgi verdiğin için saol.
bizde sandık ki, kurulum esnasında açtın kerneli veya boot dosyalarını, dosyaların içine kod ekledin falan.
Herneyse, eywallah

not:Bu arada yazdıgın mesajın kelimesi kelimesine benzeri pardus-linux.org ta 3 haziran 2007 de verilmiş.

İyi çalışmalar

bunlar kod değil, komuttur.bilgi verdiğin için saol.
bizde sandık ki, kurulum esnasında açtın kerneli veya boot dosyalarını, dosyaların içine kod ekledin falan.
Herneyse, eywallah

not:Bu arada yazdıgın mesajın kelimesi kelimesine benzeri pardus-linux.org ta 3 haziran 2007 de verilmiş.

İyi çalışmalar

demek ki yanlış sanmışsın.

işim gücüm bitti de bi de üşenmeden tek tek yazacak mıydım!

Geri