Pardus için bir kaç sorum var

momento

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benim bir kaç sorum olcak size.Eğer bu sorular hakkında bilginiz varsa paylaşmanızı yada bildiğiniz bir kaynak varsa ona yönlendirmenizi istiyorum.

VMware kullanarak windows xp üzerine pardus 2007 kurdum

1-onixon marka usb adsl modem kullanıyorum.VMware kurulu sistemi nete bağlamak için ne yapmam gerek ???
2-windowsda nete bağlıyken bu bağlantıyı ağ bağlantısı olarak gösterip pardusu nete bağlaya bilirmiyim.Yapabilirsem nasıl ???
3-ekram çözünürlüğüm 800x600 olarak kaldı ekran kartı sürücülerini yüklesem herhalde bu sorun çözülür mü acabaaaa ?*
4-wireless adapter olarak usrobotics 5417 pcı kart kullanıyorum fakat linux sürücülerini bulamadım.pardus'un tıpkı windowsda olduğu gibi otomatik donanım algılayıcısı yada yükleyicisi var mı ??? varsa nasıl kullana blirim
5-önerdiğiniz bir firewall ve antivirüs programı var mı ??? normalde zonealarm ve kaspersky kullanıyorum bunların linux versiyonları var mı diye bakmadım ama :D
6-Diğer harddisk bölümlerine ulaşamıyorum sadece VMware'in kurduğu bölümü gösteriyo.Acaba windows altındaki klasörlerime yada harddisklerime nasıl ulaşırım??

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

1-) arkdsim pardus 2007 ext3 dosya sistemi kullanir. pardus 2007 uzerinden ntfs dosya sistemli partitionlara ulasamassin. Fat32 olarak kullanirsan ulasman mumkun partitionlara.

2-) pardus 2007 de tum driverler yuklu geliyor genelde kendisi otomatik olarak tanir. Tanimadigi driverleri pisi deposundan temin edebilirsiniz.

3-) Ekran cozunurlugu 1280x1024 ve 75 hz yenileme hizina kdr taniyor bende. eger tanimadi ise yapman gerekn;

Tasma' dan görütü ayarlarına girmek. Orada mutlaka göreceksiniz ayarı.

Eğer yoksa /etc/X11/xorg.conf dosyasını açın ve SubSection "Display" bölümündeki Modes ile başlayan satırı bulun. Oraya gidip dilediğiniz çözünürlük yoksa ekleyin. Örneğin;
Modes "1280x1024" "1280x800" "1024x768" "800x600" "640x480"

Geri