pardus adsl modem sorunu

honda_cbr600

Banned
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar daha önceden pardus kullanmıştım ama asus tek portlu usb adsl modemimi hiç bir şekilde tanıtamamıştım,bu 2007 versiyonunda bu sorun çözülmüşmüdür veya nasıl çözebiliriz ???

USB modem kullanıyorsan işin zor. Pardus dünya genelinde kullanılan paket yönetim sistemlerini kullanmıyor. Kendi paket yönetim sistemi (PiSi) var. Dolayısıyla modem için yazılmış herhangi bir rpm paketini pardusta kullanamazsın. Eternet kullanıyorsan tanıtma gibi bir problemin olmamalı. Eternet kartını tanıdımı (-ki linuxların hiçbiri kolay kolay eternette takılmaz) problem yok demektir.

Bi alt katimda oturan arkadaşlar pardüsü kurdular, üstüne Local area kurdular, üstünede nete girdiler. Bende gördüm Pardüsü, Geçmeyi deil ama, denemeyi düşünüyorum.Sonuc olarak, Windows hem salak hemde ücretli bir işletim sistemi olsa bile, kaçak kullanıyoruz. (itiraf ediyorum : gelin beni tutuklayin :p) Ama kaçak kullanmasaydik, tereddüt bile etmezdim geçmek için, çünki windows'tan geri kalır hiçbir şeyini görmedim.Hatta fazlasini gördüm.
Hatta bi uygulama vardi, masaüstünü bir küp haline getiriyodu.(tabi, tam ekran oldugu icin, ve siz küpün o anda sadece bir tarafini gordugunuz için, küp oldugunu anlamıyosunuz) mouse'la tutup sürükleyince, küpün diger yüzüne geçiyodu.Küpün 8 yüzü olduguna göre, bu sizin, ayni anda 8 deişik masaüstü kullanabileceğiniz anlamına geliyo :)
Sempati duyupta, geçsemmi acaba diyen arkadaşlara, yani kararsiz kalanlara, kesinlikle hiç beklemeyin geçin, diyorum.Ama tabiki once kesinlikle yedek alınız...

aga rpm paketlerini aslında pardus için kullanabilirsiniz komut sistemini kullanarak rpm paketini once tar formatına cevirin daha sonrası kolay zaten yada linux zaten acık kaynak kodlu değilmi girin driverin sitesine cekin ordan kaynak kodunu yapın gitsin ve baska bi yol daha ndiswrapper komutu (linux surucusu bulunmayan donanımları windows surucusundden kurulması) super bişey yaa hemen oyle vazgecmek yok daha fazla bilgi
Kod:
www.pardus-linux.org
adresinde :)

Geri