Pardus 2008.2 Canis aureus hazır

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Tübitak tarafından hazırlanan işletim sistemi olan ve gnu (Genel kamu lisansı) ile dağıtılan Pardus 2008'in ikinci ara sürümü olan Pardus 2008.2 Canis aureus kullanıma sunuldu.

Pardus 2008.2'de yer alan yenilikler: artırılmış donanım desteği, geliştirilmiş ve hızlandırılmış paket yöneticisi, geliştirilmiş ağ yöneticisi ve görüntü yöneticisinin yanı sıra Pardus'ta yer alan bazı programlar da güncelleştirilmiş.

Pardus 2008.22 farklı cd olarak sunuluyor. Bunun nedeni de Cd'lerin birinde KDE3.5.10 diğerinde ise KDE 4.2.0 versiyonlarını taban alması. Pardus 2008.2 sürüm notlarına ulaşmak isteyenler bu adrese tıklayabilirler.

Pardus 2008.2 Canis aureus Sürümünü indirmek isteyenler buradan indirebilirler.

bu gün indirdi ve kurdum çok güzel yeni versiyonuyla yeni versiyon bilgisayalara daha kolay adapte olmuş valla linuxların içinde pardusu tek geçerim tam bizim alıştığımı tipten okadarda ağır bir sistemide yok 3 gb yer kaplıyor siz 5 gb kurum için yer ayırın yeterlidir wirelessi bile görüyo çoğu xp ye vistaya tanıtamadığımız diriverleri pardus canavar gibi kullanıyoo herşeyi hizmetimize sunmuşlar tavsiye ederim

bunu arıyordum kurup deneyecegim türk malı olsun camurdan olsun.

çekemeyenlere inat!

evet doğru söylüyorsun elin amertikasına para kazandırıyoruz onlarda insanların tepesine bomba atmak için kullanıyor

pardus 2008 kullanıyorum. 2008,2 için sıfırdan kurulum mu gerekir yoksa güncelleme şeklinde mi yapılır?

ben de yeni geçtim linux'e. windowsdan alışmışız kısıtlamalara, para istemelere, falan filan... şimdi serbestliğe alışmak zor geliyor :) bilgisayar kullanmayı yeniden öğrenmem gerekse de türk malı pardus kullanırım arkadaş. bence 5 yıl sonra windows aynı kafayla giderse linux'e rakip olamaz, pazarı tamamen kaptırır.

arkadaşlar bende ilk kez lınux kullanmaya calşıcam acıkcası hep merak edıyordum nasıl bırsey dıye suan ındırorum ınternatıonal olanını sectim icinde turkceside varmıdır acaba

Geri