Pardus 2008.1 Hyaena Hyaena

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...
Pardus 2008.1 Hyaena Hyaena​

pardus2008.1.png

Pardus 2008'in hata düzeltmelerini ve yeni özelliklerini içinde bulunduran Pardus 2008.1 Hyaena hyaena çıktı. Pardus 2008 deki değişikliklerden sonra Hyaena hyaena sürümünde gelişmiş ağ yöneticisine yeni özellikler eklenmiş bunun yanında KDE 3.5.10 ve 4.1.1 tabanlı iki farklı Çalışan CD'yi yerel ve uluslararası olmak üzere iki adet Kurulum CD'si var. Sürüm son eklenen İsveççe ile beraber artık 11 dil destekliyor. Sürüm ismini yine Anadolu canlılarından biri olan ve ender görülen çizgili sırtlandan almış.

Güncellenen bileşenler

Pardus 2008.1 sürümü, Pardus teknolojilerindeki yeniliklerin yanında birçok güncellemeyi de içeriyor:

* Pardus'un öntanımlı masaüstü ortamı olan KDE3 'ün son kararlı sürümü KDE 3.5.10
* 2.6.25 serisinin son kararlı sürümü olan 2.6.25.16 Linux Çekirdeği ile çok daha fazla donanım desteği, kararlı ve güvenilir sistem,
* Güncellenmiş Mozilla Firefox 3.0.1, OpenOffice.org 2.4.1.7, KDE 4.1.1 ...
* Pardus 2008'den beri geçen sürede güncellenen tüm yazılımlar, hata düzeltmeleri, iyileştirmeler,
* Hataları giderilmiş ve son sürümlerine yükseltilmiş yüzlerce özgür yazılım...

Pardus 2008.1, tüm bu değişiklikler ile gelişirken her zamanki temel özelliklerini de ihmal etmiyor; tüm masaüstünde Türkçe yazım denetimi, internet araçları, ofis yazılımları, çoklu ortam (resim, müzik, video vb.) oynatıcıları ve sayısız yazılım ile kullanıcılarının tüm gereksinimlerini karşılayacak tek bir CD olarak geliyor...

Kurulum gereksinimleri

Pardus 2008.1'i ortalama bir donanımda çalıştırabilirsiniz. Yüksek performans için en az 512 MB RAM (bellek) ve 1200 MHz işlemci öneriyoruz. Pardus 2008.1 için asgari ve tavsiye edilen donanım gereksinimleri aşağıdadır:

* 256 MB bellek (512 MB tavsiye edilir)
* 800 MHz Intel ya da AMD işlemci (1200 MHz tavsiye edilir)
* En az 4 GB boş disk alanı (10 GB tavsiye edilir)

güzel bir işletim sistemi fakat reklamının çoğaltılması ve herkese duyrulup kullanılması gerek!insanlar ne yazıkki içimize işlemiş olan windows tan vazgeçemiyor çünkü herşeyi destekliyor ve kullanıcısı çok

Muhteşem bir yazılım ben Hard diskte D bölümüne kurdum.Gerçekten harika hatta internete girerken genelde onu kullanıyorum yanlız msn gerekince biraz zorluk çekiyorsun, parduste amsn var oda güzel ama tabiki sorunlara yaşıyorsunuz.Ayrıca en büyük sıkıntı uygun yazılım bulamamak ve yazılımların sınırlı olması mesela bir autocad bulmak zor Ama gerçekten mutlaka deneyiniz hatta internette hep onu kullanabilirsiniz.Bilmeyenlere bu yazılım yerli vede beleştir.

ben kullanıyorum windowstan çok daha iyi sadece daha fazla geliştirilmeli ve directX desteklerse windows'un hayatı söner:)
hemde kodlar açık;-)

Artık Devlet daireleri Pardus kullanabilir.Böylece binlerce dolar Microsoft değil kasamızda kalır.Pardus gerçekten yerli ve kaliteli bir ürün.Güvenli kullanışlı göze hitap eden bir sistem.Pardus 1.0 dan peri tüm Pardus gelişmini takip ediyorum ilerleyiş çok iyi.Herkese tavsiye ederim.

ama ya online oyunlar onlar ne olacak ? sırf bu yüzden defalarca xp ye döndüm silkroad u wine ile çalıştırıyorum ama görsellik güzel digil hadi onu geç wine çok kasıyor oyunu açmak için 4 gb ram ( DDR2 800 MHZ ) 3.0 Ghz Cpu çift çekirdekli kullanıyorum Nvidia 8800 GT ekrankartı var ama açılırken beklemesi beni uyuz ediyor birde pardus girişte neleri başlattigini göstermese dogrudan açsa çok güzel olacak xp yi 6 sn de kullanıma hazır hale getirdim bu parduste daha uzun bunlar değiştigi gün 1 dk daha xp kullanmam

hayır değişiklik olsun dedim ofice bıraktım opene geçtim, dedim işletim sistemini de bir yıl önceki kötü deneyimden sonra değiştireyim, arkadaş bir makinaya günde kaç kere format atılır ki? birinci denemem fiyasko ikinci denemem de yarısına kadar gelebildim kurulumun sonra format tabiki, yani kurulumun dosya tipini seçcekmişim, ne diyon kardeşim sen, adam gibi standardı neyse onla devam et kafamızı karıştırma, çok bir şey biliyormuşuz gibi
işin kötü tarafı yukardaki linkten yine indiriyorum ben adam olmam ya

ama ya online oyunlar onlar ne olacak ? sırf bu yüzden defalarca xp ye döndüm silkroad u wine ile çalıştırıyorum ama görsellik güzel digil hadi onu geç wine çok kasıyor oyunu açmak için 4 gb ram ( DDR2 800 MHZ ) 3.0 Ghz Cpu çift çekirdekli kullanıyorum Nvidia 8800 GT ekrankartı var ama açılırken beklemesi beni uyuz ediyor birde pardus girişte neleri başlattigini göstermese dogrudan açsa çok güzel olacak xp yi 6 sn de kullanıma hazır hale getirdim bu parduste daha uzun bunlar değiştigi gün 1 dk daha xp kullanmam

usta oyun konusunda linux openGL üzerine kurmuş grafik ara yüzünü microsoftise DirektX'e. microsoft zaten çete usulu yayıldı grafik kartı şirketlerini directX'e yönlendirerek. işin özü oyunda openGL varsa oynarsın yoksa Pardus'umuzun DirectX üzerindeki çalışmalarını beklemek zorundayız. ben counter oynuyorum pardus da, keşke bende geliştirebilsem ama ne zamanım var ne de bilgim. directX destekli pardusta gelecek.... açılışta zaten yazılar gizli ama belli miktar görünüyo o da pardus kodlarını gizleyememesinden; linux çekirdeğinde değiştirilemez bir iki kural var o da microsoft'un yaptığı gibi kodların biri tarafından gizlenmesini önlemek. bu yüzden kodlar açık, her kopyası lisanslı ve belli yerlerinde yazılar görünüyo... alışırsın ;-)

hayır değişiklik olsun dedim ofice bıraktım opene geçtim, dedim işletim sistemini de bir yıl önceki kötü deneyimden sonra değiştireyim, arkadaş bir makinaya günde kaç kere format atılır ki? birinci denemem fiyasko ikinci denemem de yarısına kadar gelebildim kurulumun sonra format tabiki, yani kurulumun dosya tipini seçcekmişim, ne diyon kardeşim sen, adam gibi standardı neyse onla devam et kafamızı karıştırma, çok bir şey biliyormuşuz gibi
işin kötü tarafı yukardaki linkten yine indiriyorum ben adam olmam ya

kardeş sakin ol önce sorununu tana tane açık bi şekilde dile getir yardımcı olmaya çalışayım

Geri