Pardus 2007.3 Lynx lynx

dgck

New member
Reaction score
0
Pardus 2007.3 Lynx lynx

Pardus 2007 işletim sisteminin güncellenmiş ara sürümü Pardus 2007.3 Lynx lynx ...
Pardus, kullanıcılarına en güncel uygulamaları ve en son güvenlik yamalarını da internet üzerinden GNU GPL Genel Kamu lisansı ile özgürce sağlıyor. Bu güncellemelerin boyu zamanla oldukça yüksek değerlere ulaşıyor ve kurulum ardından tüm güncellemelerin çekilmesi hem kurulum zamanını, hem de internet kullanımını artırıcı etki yapıyor. Bu sakıncayı ortadan kaldırmak için Pardus ekibi, ortalama üç aylık periyotlarla güncellenmiş ara sürümler yayınlıyor. Pardus teknolojilerinde yapılan son değişiklikler de bu ara sürümlerle kullanıcılara ulaştırılabiliyor.
Güncellenmiş ara sürümler, Türkiye'ye özgü ya da soyu tehlikede hayvanların Latince isimlerini sürüm adı olarak taşıyorlar. Pardus 2007.3 ismini tüm dünyada rastlanan en bilinen Vaşak ailesinin Anadolu'ya özgü bir alt türü olan Lynx lynx 'den alıyor...
Yeni özellikleriyle otomatik olarak bulunduğunuz yeri tanıyan Ağ yöneticisi, daha hızlı bir PiSi, başlatılabilir disk seçimi yapabildiğiniz yeni YALI ve birçok güncel özgür uygulamaya ulaşmak için Pardus'larınızı güncelleyebilir ya da yeni sürümü indirebilirsiniz.

bence windowsun yanında kullanabilirsiniz

http://www.pardus.org.tr/indir.html

yukardaki adresten otomatik çalışan cd yada kurulan cd yi seçip indirebilirsiniz.

Arkadaşlar bazı eksikleri olmasa hep pardus kullanacağım.

driver bulma sorunu, kullanıcı desteği sorunu vs...
daha ayrıntılı bilgiyi bu forumda pardus konusunda açılan başlılarda görebilirsin.veya google da...

sistemimde hiçbir problem yok. Ayrıca forumda aratırsanız belki driver sorunun işletim sisteminden değil üretici firmaların teknik destek eksikliğinden kaynaklandığını görürsünüz. Hem windows kurulduktan sonra hemen sürücüler güncel mi oluyor? Dünya kadar CD ile tanıtıyon bilgisayara...Unutmayalım bunları....

karşılıklı atışmalar prensibim değildir fakat sunu soylemeliym, üreticilerin saglamadıgı driver ları ubuntu gibi dagıtımların nasıl sagladıkları konusunu araştırmanızı öneririrm.Bu konuyu uzatma niyetinde değilim.herkes kendi düşüncesine bağlı kalma hakkına sahiptir.

Bu arada kullanıcı desteği konusunda da söylediğim sözün arkasını doldurmak amacıyla şu linki vermek istiyorum.

Arkadaşlar Pardusu bugün indirdim cdye yazdım kurdum mükemmel bir sistemmiş windowsta ne çileler çekiyormuşuz öyle... :) Şu an linux tan giriyorum gerçekten çok hızlı aşırı hızlı ve net hızından yemiyor. Ama nedense kuramadım sadece cd'den çalışıyor... Bu konuda yardım alabileceğim kimse var mı? Teşekkürler Linux culara... Ayrıca pardus ile gerçekten özgürsünüz. TütrkTelekom'um yasakladığı tüm sitelere giriş yapabilme imkanınız var ben megaupload.com'da rahatlıkla sörf yapabiliyorum şuanda... Şiddetle Tavsiye Ederim...

megaupload.com zaten serbest ben xp den giriyorum

antivirüs programı gerektirmeyen net te ve diger uygulamalarda pc nin gercekten xp ye göre

uctugunu görebiliyorsunuz ayrıca yerli malı tübitak a helal olsun bu gidişle bayagı yol

katetdiler bence herkesin denemesi gerek ...saygılar.

ben bu pardus u dün indirdim. iso dosyası idi cd ye yazdırdım boot olarak seçtim disk i bölümlemeye gelince hata verdi. format atamadı. bilgisayar kilitlendi hem de sitesiniden indirdiğim pardus 2007.2 695 mb kotam boşu boşuna uçtu gitti eğer detaylı bilgi verebilecek birileri varsa bana mail yoluyla ulaşabilir. [email protected]

Bilgisayarımda Pardus ve xp kurulu,
Açılırken hangisiyle çalışmak istediğimi seçiyorum hepsi bu.
Ayrıca pardus çok sağlam bi işletim sistemi olma yolunda hızla ilerliyo,
ufak defek sorunları olsada hemen çözümleniyor.
Buda benim Pardus masaüstüm
35.png

Geri