Papadopulos: Tek düşmanımız TSK

ŤêΧâŠ

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Papadopulos: Tek düşmanımız TSK
12.09.2007 10:01 ( Kaynak : www.ntvmsnbc.com )
Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, özellikle son dönemde Türk ordusunu hedef alan açıklamalarının dozunu iyice artırdı ve “Tek düşmanımız Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun Ada’daki işgal ordusudur” dedi.

LEFKOŞA - Rum televizyonlarından ortak yayınlanan bir basın toplantısı düzenleyen Papadopulos, uluslararası anlaşmalar uyarınca Kıbrıs�ta bulunan Türk Barış Kuvvetleri’ni düşman olarak niteledi.

Rum halkını Türk ordusuna karşı birlik olmaya çağıran Papadopulos, “Tek düşmanımız Türk işgal ordusudur” ifadesini kullandı.

Papadopluos’un Türk ordusunu ilk kez açıkça ve doğrudan ‘düşman’ olarak niteleyen bu açıklaması, Rum kamuoyunda bile şaşkınlık yarattı.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la 5 Eylül’de yaptığı görüşmenin başarısızlığa uğramasından da Türk tarafını sorumlu tutan Papadopulos, “Talat’tan olumlu bir yaklaşım görmedim, zira Türk tarafında, 8 Temmuz anlaşmasının hayata geçirilmesi için, siyasi istek yok” dedi.

laaa adamlar rahat durmuyo yaw ufacıcık yerde koca koca laflar ediyo türk ordusu düşmanmış hadi sözle değilde başka türlü bi saldırda bakalım seni oraya süs taşı yapmazmıyız

lan olm bizim sadece askerimiz sizin nufusun 3 katı neyinize güveniyorsunuz anlamıyorum T.S.K düşmanınızsa işte hemen burnunuzun dibinde

en büyük hatamız zaten adaya barış için gitmiş olmaktı kardeşim adayı temizlicektik ne kuzey ne güney ayrılmıcaktı temizlicektim rumlardan kimsenin haddien düşmemiş benim orduma dil uzatmak yakındır kesilir onun da dili ama şunu da söylim bulundunuz mu bilmiyorum ama kıbrıstaki yerli, türkler aynı düşünüo yani burdan göçmen gidenler değilde kıbrıs bütün zamanında kalmış olan yerli halk türkiyenin orda olmasından hiç hoşnut değil bu çok çok acı bişey gençler türk askerinin neden kıbrısda bulunduğunu ve şu an orda özgürce dolaşabiliyorsa bunu benim orduma borçlu olduğunu bilmiyor ve ab avantajlarından yararlandığı için güney i kıskanıponu bu avantajlardan(?!)mahrum bırakan türkiyeye kızıyor içten içe.....

Muhabirin dili yokmuymus sorsun bakalım annesinin en güzel yeri neresi..

Geri