Panik Atak %100 Yenilir

ygtmaster

New member
Reaction score
0
panik atağı yaşayıp %100 atlattım
kurtulmak isteyene reçete
amalütfen okuyun vede çevrenizede okutturun
15 yıllık okuma,araştırma ve tecrübe birikimlerinden

hemen her insan gençlik döneminde boğulmalar kalabalıktan sıkılmalar yaşar
bunlar tamamen insanın ruh yapısından kaynakladır insanın hayatı iniş ve çıkışlarla doludur
onun için her sıkılma panik atak değildir insanın bu gibi içsel sıkıntılı durumlarına
acaba ben panik atakmıyım diye endişe yapması bile o kişiyi panik atak
durumuna kadar getirir unutmayın acaba ben şöylemiyim böylemiyim gibi kendinden şüphe durumları
durumları sizin hem ruhunuzu sıkar ve sürekli heyecan ve korku içine girersiniz
kendinizi birden bilemezsiniz belki içinizde kırgınlıklarınız küsmüşlükleriniz var
belkide kendinizde beğenmediğiniz fiziksel yönleriniz var
ama bu dünyayı ister kabul edip halinize şükredip yaşayacaksınız
yada hayatı kabullenmeyip kendiniz yıpratacaksınız

lütfen herşeyi olduğu gibi kabullenin
çirkinmisiniz aynaya bakıp evet ben çirkinim diyebiliyorsanız
kilolumusunuz aynaya bakıp ben kiloluyum diyebiliyorsanız
korkakmısınız aynaya bakıp benkorkağım diyebiliyorsanız
yeteneksizmisiniz ayaya bakıp ben yeteneksizim diyebiliyorsanız
hayatınızda çokmu yanlışlar yaptınız aynaya bakıp ben ne kadar hatalar yapmışım diyebiliyorsanız
o zaman güçlüsünüzdür

şunu unutmayın her insan doğduğu andan yaşlanana kadar sürekli hata yapar

herkese nacizane önerim rahat olmaları her duruma panik ataklık gözüyle bakmamaları
insan bazen kendini anlamaz zamanla tanır..

örnek bir panik atakla yazıma başlıyorum...

tatile gittiniz bir oteldesiniz sabah kalktınız güneş ışıl ışıl
iyice gerindiniz ve kendiniz çok iyi hissediyorsunuz
içinizden oh be artık tamamen atlattım geçti giti bomba gibiyim diyorsunuz
arkadaşlarınızla sahile indiniz neşeli bir şekilde suda oynuyorsunuz
atlatmış olmanın sevinciyle neşeniz kat kat artıyor ama ne oldu birden başladı nereden çıktı
bu şimdi keyfiniz kaçtı ve sudan çıktınız ve kaosunuz tekrar başladı
gerildiniz kafanıza ağrılar girdi boynunuza uyuşma girdi aklınıza acaba felçmi gecitiricem korkusu
girdi gitgide korkularınınza yeni korkular eklendi kendinizi farkında olmadan ne hale soktunuz
ve bu senaryo bir çok yerde başınıza geldi mesela çok önemli bir iş görüşmesinde sizi allak bullak etmiş olabilir...

panik ataklık durumu şeytanın insanı vesvese ile karışık düşüncelere ve korkulara yöneltmesidir, kişi eğer kendini bu düşüncelere ve korkulara kaptırıp budüşünceleri kafasından savmazsa bir kısır döngüye girer. ilaçlar sadece vücudu gevşetir başka hiçbir işe yaramaz kişi kendini gevşetmeyi öğrenirse onada gerek kalmaz bu konuda telkin çok önemli telkin yanlış düşüncelerin doğru ve iyi düşüncelerle yenilmesidir özellikle dua ve ibadet insanı korur...en büyük önerim ise Kuran meali okumak Allah kişiyi bilinçli bir insan yapıcaktır

yalnız ilave etmek istiyorum maneviyatınızı güçlendirmenin dışında bir psikologdan yardım alırsanız iyi olur çünkü panik atak olan kişi bir labirentte çıkış bulamayan durumdadır eğer psikolog konusunda iyiyse sizi labirentin üstünden görüp eksiklerinizi ve yanılgılarınızı farkedecektir iyi bir telkin ve gevşeme öğreticisi olucaktır labirentin çıkışın size gösterecektir tabiki içinizdeki azim ve kendine güveniniz bunu aşacağınızı hissettiriyor gereksiz görüyorsunuz fakat psikologtan yardım almanız ve dininizi kuvvetlendirmeniz size zaman kazandıracaktır sadece ilaç konusuna gerek yok derim sadece acil durumda gevşeme için gerekli olabilir zaten gevşemeyi öğrenmeniz gerekli sakın bu tür başvuruların sizi bir eksikliğe yol açacağını zayıf bir insanmış gibi olacağınızı sanmayın yada ibadetin ve duanın sizi sakallı cübbeli olmaya kadar getireceğinide sanmayın bunlar sizi erkenden toparlıyacaktır aslında bu tür yardımlara başvurmanızada gerek yok kendi kendinize yenersiniz ama yaklaşık 10 yılınızı yada daha fazlasını heba edersiniz

şöyle söyliyim diyelimki baklava yapıcaksınız benim kimseye ihtiyacım yok ben yaparım dediniz başladınız baklava yapmaya her seferde bir eksiklik farkettiniz 10 tepsi sonunda öğrendiniz
peki bir baklavacıdan tarif alsaydınız tarifle 2-3 tepsi sonra güzel bir baklava yapardınız

insan düşünceler bütünüdür nasıl her bilgisayarın kafası karışıyorsa her insanın kafası karışır ama insan daha mükemmel bir varlıktır kafayı sadece şeytanın vesveseleriyle karıştırır aslında şeytan yanınızda size sanki kendi düşüncelerinizmiş gibi fikirler sokar

bakın dikkat edin siz aslında aynı sizsiniz sizde bir hata bir kusur eksiklik yok şeytan size fikir empoze ediyor sizde o fikirleri alıp zannediyorsunuzki sizde kendiliğinden oluşuyor ve bunları kendi düşünceleriniz sanıyorsunuz bu karışıklık dolu düşüncelerin dışında kendinizi bir eksiklik durumuna daha sokuyorsunuz oda bu tür düşünceler yakama yapışmış ve kişiliğimin bir parçası olmuş kesinlikle kurtulamam sürekli aklıma geliyor diye buyrun bakalım durum çarpı iki oldu sıkıntıya bir sıkıntı daha eklendi

şöyle düşünün iki kişi yanyana bir filim seyrediyorsunuz filimde adam beyin kanaması geçirip ölüyor
sizin içinize birden korku düşüyor ya benimde başıma gelirse zaten....... diye başlar sonunda kafada binlerce düşünceler kasılmalar ve soğuk terlemeler vede sonunda belirli bir süre enerjisizlik yaşama durumu ve konsantre kaybı olur tabiki vücut belli bir süre sonra enerjisini toplar vede normale dönersiniz

peki yanınızdakine ne oldu o halen gözler canlı ve enerjik seyrediyoronunda aklından kendisiyle ilgili aynı korku geçti diyelim peki buna içinden " eninde sonunda ölücez beyin kanaması veya farklı bir şekilde yapacak birşey yok kafaya takmaya gerek yok" dediğinde olay onda orada biter yada içinden " ya benimde başıma gelirse.. neyse böyle saçma düşüncelerle kafamı karıştırmıyım keyfimi kaçırmıyım" dediyse olay bitmiştir siz yanında soğuk terler dökerken o filmi keyifle izlemeye devam eder

bakın kendinizi rahat bırakın o düşünceler size sürekli gelicektir
şaytan size sürekli fısıldıyacaktır o düşüncelere hiçbir yorum yapmayın boşverin
ardı arkası kesilmeyecektir sizin etkilenmediğinizi görünce
bu sefer konuları değiştirecektir sizi başka yerden yakalayınca
sonra tekrar o konuya çekecektir sizi bir kere zayıf yerinizden yakalamış
peşinizi kolay kolay bırakmıyacaktır zaten şeytan yolda işyerinde
okulda evde gördüğünüz her insana bunu sürekli yapıyor
ama bazı kişilerde panik ataklık durumu denilen yoğun karışıklık durumu
şeytanın bizi şaşırtmasına olanak vermemizden kaynaklanıyor
birde yoğun çalışmak uykusuzluk yetersiz beslenme insanı zayıf duruma düşürür
alkol ve uyuşturucu maddelerde buna olanak sağlar

bir düşünün endişeleri kafanıza taksanız ne olucak bir yararı varmı
siz ruhunuzu artık böyle her saçma düşünceyi kafaya takmaktan
sıkılacaksızın keyfinizi boşuna kaçırıp duracaksınız korkunun sonu yokki
iyi ozaman herkes aynı şekilde yapsın heryerde asık suratlar yorgun gözler kuruntulu insanlar iyi bir şeymi unutmayın siz aynı sizsiniz hiçbirşey değişmedi sadece şeytan sizi bu hallere düşürdü
panik atak insanların varoluşundan beri var yeni ortaya çıkmadı sadece iletişim mekanizmalarının
artmasından insanlar herşeyi çok kolay takip eder oldu mesela başımıza bir hastalık geliyor
hemen şunu diyoruz ya herkeste şeker hastalığı çıkıyor hastalıklar çoğaldı
ne alakası var bu hastalık eskidende vardı ama şimdi heryeri takip edebiliyoruz
eskiden haberi sadece insanlar taşıyordu şimdi ise cep telefonu internet gazete televizyon
teknoloji ilerledikce her hastalık daha iyi çözülüyor detaylandırılıyor her bir kolu ayrı
bir uzmanlık alanına giriyor

ayrıca panik ataklık durumu kişinin kişisel olgunluğa varamamanın vermiş olduğu bir çaresizliktir
kişinin öğrenmesi gereken bir şeylerin olduğunu gerçekleri olduğu gibi kabulenmenin gerektiğini
bildiren bir durumdur panik ataklık karmaşasını destekleyen bir diğer unsurda insanı zayıf bırakan başka kişisel ezikliklerinin(başarısızlıklarının) olmasıdır bu gibi aslında basit şeyler panik
ataklık durumunun alt destekleyicisi olucaktır yani şeytan bu açık kapılardan yararlanıp kişiyi bir kaos ortamına taşıyacaktır kişi kendi kendine yada uzman yardımı alarak yanlış düşünceleri çözümleyerek sorunu çözecektir ve kendinden ne kadar uzaklaştığının kendini tanımadığının farkına varacaktır ama önce insanı öğrenecektir sonra kendini

aslında bu konuyla ilgili bir kitap yazacak tecrübe birikimim var ama olayın özünü anlatmak için bu kadarı yeterlidir

bunları nerdenmi biliyorum Allah inancı,kuran meali, dua ibadet ve psikoloji bilimi
birde yıllar sonra yaşın vermiş olduğu doğal kişisel olgunluk gelişimi....yigit

--------------------------------------------------------------------------------

ne şeytanı yahu insanlar şeytan şimdi.Dünyanın yaradılış amacını anlamalı insan baştan.Bu dünya bir kurs bu dünyada iyiyi ve kötüyü öğreniyoruz.Bir insana ne kadar yapma etme desen de dinlemez başına gelecek ondan sonra ders alacak.Hekimden sorma çekenden sor.Bu dünyada kursumuzu göreceğiz ebedi hayatta yanlış yapmadan yaşayacağız.Şeytan dediğin meleklere muallim olmuş bir cin.İnsan ilim bilime verirse kendini daha iyi anlar bu dediklerimi.Kainatın en mükemmel canlısı insandır.Cinler Hidrojen gazından yaradılmıştır.Allah'ı en büyük ilim adamı en güvenilir dost en adaletli lider en candan arkadaş olarak görüp ona saygı göstermek gerekir zaten saygı da sevdiğiniz şeye otomatik olarak yapılır.Allah insanı yarattı kullanma kılavuzunuda gönderdi.Kur-an'ı Kerim.İnsana manevi yada maddi ne iyi geliyor helal ne kötü geliyor haram diye gösterildi.Allah'ın izni olmadan bu ruhani varlıklar insana zarar veremez.Allah'ın çizdiği doğru yolu yani insana maddi yada manevi iyi gelen şeyleri yapmadıkça insan otomatik olarak hormanal olarak kendini kaybeder.Bu ruhani varlıklarla işbirliği yapanlar imansız olarak affedilmemiş olarak ve affedilemeyecek olarak ebedi hayatını acıyla geçirecektir.İnsanın hormanlarını çalıştırmayı öğrenmesi gerekir.Nasıl olsa bir gün öleceğiz.Korktuğumuz zaman hormonlarımız harakete geçer yada hormonlarımız işlevini yapamaz hale gelir sıkılırız darallar gelir tansiyonumuz şekerimiz iner çıkar yani bu durum ölümümüze bile yolaçabilir.İnanç çok önemli.Bir pasta yapabileceğinize inanmıyorsanız o pastayı yapamassınız.Korkmayın.

İlaç kullanılmasını kesinlikle önermiyorum. Tamamen bir kaçıştır, sığınmadır, uyuşturmadır ve sonu asla gelmez.

Bunun yerine güçlü olmayı, mücadele etmeyi öğrenmelisiniz. Çok zor gözüküyor, biliyorum; ancak bunun yolu bu. Ya savaşırsınız galip gelirsiniz ya da esiri olursunuz. Galip geldikçe daha kolay zafer kazanmayı öğreniyorsunuz.

Kendinizi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz, panik anında kendinize sorun "neden bunları yaşıyorum, neden 5 dakika önce yoktu da şimdi var" diye. Hepsini kendiniz yaratıyorsunuz, yine kendiniz ortadan kaldırabilirsiniz.

Kendinizin efendisi olun...

Geri