Pandora..

Rien

Banned
Reaction score
0
Diler bu kızlar susmamı, iyi kötü bi markayım
200px-John_William_Waterhouse_-_Pandora_%281896%29.jpg

Pandora "tanrılar armağanı" anlamına gelir. Yunan mitolojisinde ilk kadın, Zeus tarafından insanlığı cezalandırmak için hazırlandığına inanılırdı.

Efsaneye göre, Zeus kendinden ateşi çalıp insanlara veren Prometheus'un kardeşi Epimetheus'a balçıktan yapılmış tanrısal güzellik ve zekaya sahip Pandora'yı eş olarak gönderir. Epimetheus kardeşinin tüm uyarılarına karşı Pandora ile evlenir. Zeus, Pandora'ya evlilik hediyesi olarak topraktan yapılmış, çömlek benzeri bir kavanoz (yanlış yapılmış bir çeviri sonucu kutu olarak anılmaktadır) hediye eder ama bu kavanoz asla açılmamalıdır. Bir süre sonra merakına yenilen Pandora, kavanozu açar ve içinden tüm kötülüklerin dünyaya yayılmasına neden olur. Kutuyu son anda kapar ve içinde tek bir şey kalır.Bu da `umut`tur. Pandora mutsuzluk ve dertlerin olmadığı dünyada yaşar fakat kadına özgü merakına yenilip kutuyu açar.Ama başka bir efsaneye göre de Pandora kutuyu açtığında dünyaya kötülük hakim olur ve Pandora kutuyu kapatırken de kutu Pandorayı esir alır...

mertcim verilmiş olması lazım be kardes
bu arada msjların için saol

pandoranın kutusu benim bildiğim kadarıyla insanlara verilen bir hazine zeus kendisine her kurban verilmesinden sonra kurbanın yerine bıraktığı bir armagan olara biliyorum yanlıs biliyorum demekki emeğine sağlık

Bılgıler ıcın tesekkurler

Geri