Pandispanyalı Tavuk Göğsü....

SAHRANİL

Altın Üye


Pandispanyalı tavuk göğsü


Pandispanya için:

2 adet oda ısısında yumurta
2 fincan şeker
Yarım fincan su
Yarım poşet kabartma tozu
3,5 fincan un
Şerbet için:

2 bardak şeker
3 bardak su
Tavuk göğsü için:

1 litre süt
1 kaşık nişasta
1 kaşık pirinç unu
1 kaşık un
1 poşet vanilya
8 kaşık şeker
Krema:

1 poşet krem şanti
200 ml. soğuk süt
Yapılışı:

Yumurtaları şeker ile çırpıp, su kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
Dikdörtgen büyük boy borcama veya bu ölçüye denk gelen bir tepsiye döküp 180 dercede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Şekeri su ile kaynatıp ılık hale geldiğinde pandispanyanın üzerine dökün.
1 litre sütten 1 bardak ayırıp kalan kısmını kaynamaya bırakın.Ayırdığınız 1 bardak ile nişasta, pirinç unu, un ve şekeri çırpın ve kaynayan süte yavaş yavaş ilave edin.Bir kaç dk. kaynatıp ocaktan alın, bir kaç dk. karıştırarak bekleyin ve pandispanyanın üzerine dökün.
Tatlının soğumasını bekleyip üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.Ceviz ile süsleyip servis yapın.

 

baal

Fırtına tanrısı
iyi de tavuk göğsünde hiç tavuk yok nasıl olcak :)

emeğine sağlık güzel tarif
 

1sc0rp!tX

Altın Üye
Valla En sevdiğim Tatlı Türüdür..

REsimde de Çok GüzeL Görünüyor Gece Gece Canım ÇEkti :S
 

iSpiK

Kadim Dost
kısacası pandispanya nedemek : ) nası bişi ki
 

SAHRANİL

Altın Üye

iSpiK

Kadim Dost
haa tamam biliorum ya e ben bundan cok yedım o zaman ama etimekli olan tarzı : )
 

SAHRANİL

Altın Üye
etimekli benim daha çok hoşuma gidiyor mesela.şekeri yakıp sonra serbet falan yapıyosun.çok süper oluyor ya.
 

HTML

Üst