Pamukoğlu "her kış aynı senaryo"

Elçibey

New member
Reaction score
0
PKK'nın ciğerini bilen Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Pamukoğlu: 26 yıldır hep aynı numara. Kar düşmeden bin kadar terörist Irak'taki kamplara gider, kanlı eylem için mayısta döner...

Bir kısmı Türkiye'de kalıyor

HEPAR lideri Pamukoğlu, 'PKK çekiliyor' iddialarının "palavradan ibaret" olduğunu açıkladı. Pamukoğlu, bin 500 teröristten 350'ye yakınını Türkiye'de bırakan PKK'nın, her kış Irak'taki kamplara çekildiğini söyledi.

Bunlar kara propaganda

1993-95'te Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı yapan Osman Pamukoğlu, "O yıllarda bu bölgede keklik gibi avlanıyorlardı. Bu yüzden 'Eylemsizlik' ve 'Çekilme' sadece kara bir propagandadır" dedi.

Her kış aynı senaryo!

Bin 500 PKK'lı teröristin Kuzey Irak'a çekileceği haberleri üzerine açıklama yapan Pamukoğlu, "PKK çekilme işini 26 yıldır hep yapıyor. Terör örgütünün eylemsizlik kararı ise safsatadır" dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Kuzey Irak'taki kamplarına çekilecek olan PKK militanlarına, resmi makamlar ve ordu tarafından yol verildiği, göz yumulduğu iddialarını, "yıpranmış bir orduya psikolojik harekat ve kara propaganda" olarak niteledi. "Bu çekilme işini PKK 26 yıldır hep yapıyor. Bugüne kadar da her zaman yolunu buldu ve gitti. Yol verme diye bir şey söz konusu olamaz. Ne zaman kim bunların yolunu kesebilmiş, bana yer ve tarih versinler diyen Pamukoğlu, PKK'nın ülke içinde bin 500 kişilik bir mevcudu bulunduğunu, bunun bin küsurunu her yıl aşağıya kamplara indirdiğini, Tunceli Ali Boğazı ve Hakkari Kato Dağı gibi bazı kritik yerlerde ise 350 dolayında militan bıraktığını belirtti.

Bu bir aldatmacadır

Pamukoğlu şunları söyledi: " O bölgenin kış şartlan ağırdır ve kışları uzundur. 'Eylemsizlik karan' laflan safsatadır. Nisan'a kadar zaten eylem yapamazlar. Beslenme ve barınma neredeyse imkansızdır o aylarda oralarda. Karda takipleri kolaydır, benim görev yaptığım yıllarda oralarda keklik gibi avlanıyorlardı. Kuzey Irak'taki kamplarda Nisan ortasına kadar askeri ve siyasi eğitim yaparlar. Nisan'ın ikinci yarısı ya da Mayıs ayı başında Türkiye'ye giriş başlar. Bir yandan keşif yaparlar, bir yandan da yeni yetiştirdikleri militanlarına eylem bölgelerinde eğitim yaptırırlar. Eyleme başlama ayı ise Temmuz'dur. Bu hep böyle olmuştur. Şimdi çıkmışlar, seçim sonuna kadar 'ateşkes' diyorlar. Bu tam bir saptırma ve aldatmacadır."

Kaynak : Yeniçağ Gazetesi

Geri