:durdurun Bir ülkede padişah üst üste cuma namazına gelmeyenlerin kellesini uçuruyormuş. Ve kellesi vurulacak olanların üç dilek dileme hakkı varmış fakat bu dilekler kesin yerine getirilmek zorundaymış...
Birgün veziri padişaha derki:
Padişahım sarhoş ayyaş adamın teki kaç seferdir cuma namazına gelmiyor.
Padişahta tez getirin kellesini vuralım demiş. Adamı getirmişler padişahın karşısına. Padişah sarhoşa söyle bakalım üç dileğin nedir?
Sarhoş: Birinci dileğini söylemiş, vezirim sizin bir fıstık gibi bir kızınız varya işte onunla yatmak istiyorum der...
vezir yok mok dediysede dileğin yerine getirilmesi zorunlu olduğundan adam vezirin kızıyla yatmış...
sarhoş ikinci dileğini söylemiş, padişahım sizin çok güzel bir kızınız varya işte onunla yatmak istiyorum der...
padişah yok olmaz dediysede bu dilekte yerine getirilmiş...
Sıra gelmiş üçüncü dileğe...
adam bir vezire bakmış bir padişaha, bir vezire bakmış bir padişaha...
vezir durumdan işkillenmeye başlamış. eğilmiş padişahın kulağına:
padişahım ben bu adamı sanki cuma namazında görmüş gibiyim...
Padişah:
Gibi gibisimi var a...ına koyim! yanımda namaz kılıyordu...
Birgün veziri padişaha derki:
Padişahım sarhoş ayyaş adamın teki kaç seferdir cuma namazına gelmiyor.
Padişahta tez getirin kellesini vuralım demiş. Adamı getirmişler padişahın karşısına. Padişah sarhoşa söyle bakalım üç dileğin nedir?
Sarhoş: Birinci dileğini söylemiş, vezirim sizin bir fıstık gibi bir kızınız varya işte onunla yatmak istiyorum der...
vezir yok mok dediysede dileğin yerine getirilmesi zorunlu olduğundan adam vezirin kızıyla yatmış...
sarhoş ikinci dileğini söylemiş, padişahım sizin çok güzel bir kızınız varya işte onunla yatmak istiyorum der...
padişah yok olmaz dediysede bu dilekte yerine getirilmiş...
Sıra gelmiş üçüncü dileğe...
adam bir vezire bakmış bir padişaha, bir vezire bakmış bir padişaha...
vezir durumdan işkillenmeye başlamış. eğilmiş padişahın kulağına:
padişahım ben bu adamı sanki cuma namazında görmüş gibiyim...
Padişah:
Gibi gibisimi var a...ına koyim! yanımda namaz kılıyordu...