Paşam Niçin Konuşur...

Mephisto

R€B€L
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
Üç şey eksik bu memleketin a gözüm:
-Demokrasi.
-hukuk.
-Ve siz...

Eğer bir siyasi parti, seçmenlerin yüzde 25'inin oylarıyla Meclis'teki sandalyelerin yüzde 60'ını alıp tek başına iktidar oluyorsa, bunun olduğu yerde asla demokrasiden söz edilemez.
Ve konuşur paşam...

Eğer orada hukuk da yoksa...
Hırsızlar, katiller, soygunculari gaspçılari kapkaççılar, uyuşturucu tüccarları, mahkeme salonlarından polislerden önce ellerini kollarını sallayarak çıkıp gidiyorsa...

Eğer yargıdan umudunu kesmiş insanlar, sanıklarını mahkeme kapılarında tekme-tokat döverek adeleti sağlamaya çalışıyorlarsa...
Eğer insanlar hukukun zenginden ve güçlüden yana olduğunu kesinkes inanmışlarsa...
Eğer hukuk; hak dağıtmaktan çok, suçlara kılıf bulma, aklanma kapılarına dönmüşse...
Yüksek yargıçlar dahi, rejim düşmanları karşısında hukuku aramaya başlamışlarsa...
Paşam konuşur...

Ve siz yoksanız...
En yaşamsal sorunlara, çirkinleşmiş futbola gösterdiğiniz kadar ilgi göstermiyorsanız... En ulusal çıkmazları tüvü dizileri kadar merak etmiyorsanız...
En kalabalık demokratik örgüt toplantıları, ramazan çadırları kadar kalabalık olamıyorsa...
Şehriniz, parklarınız, doğanız, çocuklarınızın geleceği, suyunuz, toprağınız elinizden alınırken dönüp bakmıyorsanız...
Yeryüzünün bu yanında, size onurlu bir ulus olma gururunu sunar... Size ve çocuklara uygarlık kapsını aralayan laik cumhuriyet rejimine dahi sahip çıkmıyorsanız...
Sessiz...
Kör...
Sağır...
Dilsizseniz...
Ortalıkta siz yoksanız...
Paşam konuşur...

Bekir Coşkun

konuşacaksa başka meslek seçseydi, siyasetçi olsaydı, milletvekili olsaydı
hatta parti kurup başına geçseydi o konuşmanın cesaretini yüreğinden alsın apoletlerinden değil.

türk ocağı' Alıntı:
hatta parti kurup başına geçseydi o konuşmanın cesaretini yüreğinden alsın apoletlerinden değil.

demokratik bir ulkeysek eger isteyen istedigi gibi dusunur, yazar...
milletvekili olmakla ne alakası var bu işin ? bahsettigin miletvekilleri de kalkıp boyle konusmaz, konusamaz.cunku hepsi cıkar pesinde kosturan insanlardır. kaldıki cogunun bilgi birikimine sahip olduklarından da supheliyim. koyde toprak agası sehirde siyasetçi...

türk ocağı' Alıntı:

keşke milletvekili olanlarda başbakan olanlarda(sözüm meclisten dışarı akepeden içeri)

azıcık yürek
azıcık güç
azıcık tarih bilinci
azıcık ulusalcılık
azıcık halkçılık
olsaydı paşa zaten konuşmazdı siz dua edin şimdilik sadece konuşuyorlar onuda tam yapmıyorlar yarın ne getirir bilinmez...

askerin siyasete karıştığı bir ülke demokratik olmaktan çıkar.
mevcut iktidarla ilgili sözlerinize katılıyorum fakat bunun önüne geçmenin yolu seçimdir. İcra makamıda meclistir. Bunun haricinde çözüm üretmek ülkemizi geriye götürür.
Sorarım size her askeri darbeden sonra ülkemiz neler kaybediyor kaç yıl geriye gidiyor.
TSK önce pkk belasını defetsin. Askeriyeye bunca yatırım yapılırken üç-beş çapulcuyla neden başedilemediğini de ben vatandaş olarak soruyorum komutanlarımıza yetmedi mi verdiğimiz şehitler?

R€B€L' Alıntı:

Eğer bir siyasi parti, seçmenlerin yüzde 25'inin oylarıyla Meclis'teki sandalyelerin yüzde 60'ını alıp tek başına iktidar oluyorsa, bunun olduğu yerde asla demokrasiden söz edilemez.
Ve konuşur paşam...
ne kadar yanlış bir düşünce; kardeşim yüzde 25 ile bir siyasi parti tek başına iktidara halkın iradesiyle geliyor buda en büyük demokrasidir.. siz atatürkün cumhuriyeti kurarken seçim yapın eğer yüzde 25i geçen bir siyasi parti olursa o demokratik değildir tekrar yapın seçimi diye birşey dediğini hatırlıyormusunuz?:eek:ha

türk ocağı' Alıntı:
askerin siyasete karıştığı bir ülke demokratik olmaktan çıkar
mevcut iktidarla ilgili sözlerinize katılıyorum fakat bunun önüne geçmenin yolu seçimdir. İcra makamıda meclistir. Bunun haricinde çözüm üretmek ülkemizi geriye götürür..
saygı duyarım ve aşağıdaki belirttigim durum olmazsa tamamen katılırım sana ama buraya dikkat.

Sessiz...
Kör...
Sağır...
Dilsizseniz...
Ortalıkta siz yoksanız...
Paşam konuşur...

türk ocağı' Alıntı:
Sorarım size her askeri darbeden sonra ülkemiz neler kaybediyor kaç yıl geriye gidiyor.

katılırım

türk ocağı' Alıntı:
TSK önce pkk belasını defetsin. Askeriyeye bunca yatırım yapılırken üç-beş çapulcuyla neden başedilemediğini de ben vatandaş olarak soruyorum komutanlarımıza yetmedi mi verdiğimiz şehitler?

katılmıyorum cünkü kalem kılıctan üstündür.
elinde kalem olan siyasetciler hic bi caba göstermezse tersine körüklerse bunu,sadece kılıclar cabalarsa bi yere gelinemez.

ases' Alıntı:
ne kadar yanlış bir düşünce; kardeşim yüzde 25 ile bir siyasi parti tek başına iktidara halkın iradesiyle geliyor buda en büyük demokrasidir.. siz atatürkün cumhuriyeti kurarken seçim yapın eğer yüzde 25i geçen bir siyasi parti olursa o demokratik değildir tekrar yapın seçimi diye birşey dediğini hatırlıyormusunuz?:eek:ha

saygı duyarım ases görüşüne seninde fakat bu 4 te 1 oran oluyo tabii.
1 kişinin oyu yönetiyo 3 kişinin oyu pek bişey ifade etmiyo,bunun yanında demokrasi ya hani buda güzel ama o %60lık koltuk dağılımıda var ya bunu art niyetli bi kullanılma şekline gidilirse burda iş bozuluyo gibi (cumhurbaşkanı secimi)

Geri