Paşa sen o zaman ne halt ediyordun!

MARCUSX

New member
Reaction score
0

Fatih Altaylı'nın bu sözü "demokrat" diye anılan emekli Orgeneral Hilmi Özkök'e...

"ZIRT pırt ortaya darbe planları çıkıyor. Herkesin hedefi Genelkurmay oluyor.
Hepimiz el birliğiyle mevcut Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan hesap soruyoruz.
Ne var ki, ortaya çıkan planların hepsi 2003,2004 yıllarına ait.
Yani mevcut Genelkurmay Başkam'nın daha yeni orgeneralliğe terfi ettiği günlere.
Balyoz'da da, Sarıkız'da da, Ayışığı'nda da, Eldiven'de de hep aynı kişi Genelkurmay Başkanı.
Orgeneral Sayın Hilmi Özkök.
Bir tek ferdi vahit de çıkıp Özkök'ten hesap sormuyor.
"Yahu kardeşim, sen ne biçim Genelkurmay Başkanı'ymışsın.
Altındaki herkes darbe planlamış.
1. Ordu'da katliam planları yapılmış.
Bu planların hepsi sana da ulaşmış.
Niye o günlerde gereğini yapmadın" diye soran yok.
Varsa yoksa, "Hilmi Paşa çok demokrat adamdı" lafları.
Başlarım demokratlığına.

NİYE KİMSE ÖZKÖK'TEN HESAP SORMUYOR?

Bugün kızdığınız, öfkelendiğiniz, "Yuh bu kadarı da olur mu" dediğiniz, TSK'yı suçladığınız ne kadar plan varsa ve eğer siz yayınlayıp durduğunuz tüm bu planlara inanıyorsanız, bunların hepsi Başbuğ zamanında değil, Özkök zamanında yapılmış.
Gerçekten merak ediyorum, niye hiç kimse Özkök'ün adını anmıyor?

PAŞA PAŞA SEN NE HALT EDİYORDUN

"Paşa paşa, sen o zaman ne halt ediyordun da bütün bunlar olup bitiyordu" demiyor?
7 sene öncesinin hesabını bugünün komutanına sormayı biliyorsunuz da 7 sene öncesinin hesabını o günün komutanına sormayı neden düşünmüyorsunuz?
Kimdir bu Hilmi Özkök?
Neredendir torpili de kimse ona bir şey soramaz.
Ve savcılar dahi ayağına gider.
Döneminde darbe planları yapılan bir demokrattır anladık da, aslen necidir?

KAYNAK

var da diyemem yok da diyemem diye boşuna dememiş...bugünlere hazırlık yapmış besbelli...danışıklı dövüşlere hazırlanmış, bpş durmamış...

bugün ortaya çıkan belgeleri akp nin kullanması için sesini çıkartmamıştır. bilmemesi mümkün değil, orduun eli kolu budanırken gıkı çıkmayan birinden çıkıpta hesap sorulması da olmaz.

Demekki ordunun içinde tuvalanan darbeci ve cuntacıların olduğunu kabul ediyor ve zamanında bunların hesabını sormadığı için Türkiyenin gelmiş geçmiş en demokrat Genelkurmay Başkanına saldırıyorsunuz

Hilmi Paşa ya saldırmanızın sebebi sakın darbecilerin darbe yapmasını engellediği için olmasın

Demekki ordunun içinde tuvalanan darbeci ve cuntacıların olduğunu kabul ediyor ve zamanında bunların hesabını sormadığı için Türkiyenin gelmiş geçmiş en demokrat Genelkurmay Başkanına saldırıyorsunuz

Hilmi Paşa ya saldırmanızın sebebi sakın darbecilerin darbe yapmasını engellediği için olmasın

İYİ DE AGA

Benim anlamadığım bişey var.

Darbecilerin darbe yapmasını engelledi ise darbecilerin varlığından haberdardır senin mantığına göre. darbe planı hazırlığı yaptığını biliyorsa ve bu suç ise niye bu kişileri deşifre etmedi neden yargılanmalarını isteyip yasal takip yaptırmadı ?

Bir kişi bir suçun varlığını biliyor ve bunu engelliyorsa ve sonrasında kendiside bunu gizleyip kişilerin suçlarını bildirmiyorsa bunun sebebi nedir ? Bu yolla suç işlemiş olmaz mı ?
Yok haberi yoksa konuda yazıldığı gibi görevde ihmali mi sözkonusudur.

Basit bir olay basit bir önerme örnek :

Olay bir askerin nöbeti sırasında düşman saldırarak orduya büyük kayıp ve zaiyat verdirir.
Asker mahkemeye sevk edilir. Savunma yapmak istediğinde savcı der ki;
Eğer sen nöbetin sırasında uyumuş isen ve ordumuzun kaybına neden olmuş isen cezan zaten idamdır, yok uyumadığın halde nöbet esnasında nöbet görevini tam anlamıyla yerine getirmemiş bu yüzden kayıba sebebiyet vermişsen görevi ihmal ettiğin ve orduyu kayba uğrattığın için cezan yine idamdır. Her iki haldede seninle ilgilidir.

Şimdi diyelim ki haberi var bütün bunlardan darbe engellenmiş ve sonrasında suç duyurusunda bulunmamış ise bu kanunlara göre herhalde suçtur diye düşünüyorum kesin bir bilgim olmamakla birlikte çünkü bunları yapan insanlar yargılanıyorsa suç ki yargılanıyor.
Yok haberi yok ise makalede yazılan anlama yada çağrıştırdığı anlama gelmez mi?

Senin yorumun bu açıdan bana biraz tuhaf geldi. Yoksa bana ne aga?
Ben taraf tutmam salt aklın sesini dinlerim.
Taraflı yorumlar belli oluyor zati.

Darbecilerin darbe yapmasını engelledi ise darbecilerin varlığından haberdardır senin mantığına göre. darbe planı hazırlığı yaptığını biliyorsa ve bu suç ise niye bu kişileri deşifre etmedi neden yargılanmalarını isteyip yasal takip yaptırmadı ?

Bir kişi bir suçun varlığını biliyor ve bunu engelliyorsa ve sonrasında kendiside bunu gizleyip kişilerin suçlarını bildirmiyorsa bunun sebebi nedir ? Bu yolla suç işlemiş olmaz mı ?
Yok haberi yoksa konuda yazıldığı gibi görevde ihmali mi sözkonusudur.
levent32

Baba, iyi demişsin hoş demişsin de bu adamlar sıradan asker deil ki?? Adamlar bayaa bildiğin paşa peki şimdi bu paşaları kendi mahkemelerinde mi yargılayacaksın???!!!

demokrat genelkurmay başkanı

ordu ne zamandan beri demokrasiyle yönetiliyor?

"sağa dönmek isteyenler?

sola dönmek isteyenler?

sola dönmek isteyenler 35 oya 23 oyla kazanmıştır.

sola- dön"

aslında senin bu yorumuna tenezzül edip de cevap yazmak bile kişinin kendisine saygısılzıktır ama başkaları öğrensin diye yazıyorum

ordu demokrasiyle yönetilmemesi o ülkeninde demokrasiden vazgeçeceği anlamına gelmez.Başta ordu olmak üzere her kurum ülkenin demokratik yapısına uymak zorunda

ülkeler ordulara uymaz ordular ülkenin demokratik yönetimine tabidiler

ayrıca verdiğin örneği ilkokul 5 .sınıf öğrencisi bile vermez. kendini git biraz geliştir yahuu

aslında senin bu yorumuna tenezzül edip de cevap yazmak bile kişinin kendisine saygısılzıktır ama başkaları öğrensin diye yazıyorum

ordu demokrasiyle yönetilmemesi o ülkeninde demokrasiden vazgeçeceği anlamına gelmez.Başta ordu olmak üzere her kurum ülkenin demokratik yapısına uymak zorunda

ayrıca verdiğin örneği ilkokul 5 .sınıf öğrencisi bile vermez. kendini git biraz geliştir yahuu

Kardeş Demokrasinin en güzel yönetim biçimi olduğunu anlamayanlarla bu tip tartışmalara girmek çok hoş olmaz. Kıymetli vaktini öldürdüğüne değmez.

Gelelim Fatih Altaylı'ya ; Dün akşam Teketek programında Em.Org.Çetin Doğan dört gazetecinin karşısında ecel terleri dökerken Bazı anlarda Fatih Altaylı araya girerek Org.Doğan'ı rahatlatıyordu. Bozacının şahidi misali birde Taraf gazetesi hakkında ileri geri konuştu. Tarafsızlığın " T " sinin bulunmadığı programda Çetin Doğan müthiş tiyatro sahneledi. Tabii ki Fatih Altaylının yardımlarıyla.

Kardeş Demokrasinin en güzel yönetim biçimi olduğunu anlamayanlarla bu tip tartışmalara girmek çok hoş olmaz. Kıymetli vaktini öldürdüğüne değmez.

Gelelim Fatih Altaylı'ya ; Dün akşam Teketek programında Em.Org.Çetin Doğan dört gazetecinin karşısında ecel terleri dökerken Bazı anlarda Fatih Altaylı araya girerek Org.Doğan'ı rahatlatıyordu. Bozacının şahidi misali birde Taraf gazetesi hakkında ileri geri konuştu. Tarafsızlığın " T " sinin bulunmadığı programda Çetin Doğan müthiş tiyatro sahneledi. Tabii ki Fatih Altaylının yardımlarıyla.

al birini vur öbürüne.

geçmişin küfürbaz clonuyla yeni türeyen biri bana demokrasi dersi vermeye kalkıyor.

hiç güleceğim yoktu.

al birini vur öbürüne.

geçmişin küfürbaz clonuyla yeni türeyen biri bana demokrasi dersi vermeye kalkıyor.

hiç güleceğim yoktu.

Bak zerkli. Benim yazılarımdan alıntı yapıp benim üzerimden reytingini artırmaya çalışma. Var git başkalarını gaza getir. benim ispiyoncularla işim olmaz.

Fatih Altaylı'nın bu sözü "demokrat" diye anılan emekli Orgeneral Hilmi Özkök'e...

"ZIRT pırt ortaya darbe planları çıkıyor. Herkesin hedefi Genelkurmay oluyor.
Hepimiz el birliğiyle mevcut Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan hesap soruyoruz.
Ne var ki, ortaya çıkan planların hepsi 2003,2004 yıllarına ait.
Yani mevcut Genelkurmay Başkam'nın daha yeni orgeneralliğe terfi ettiği günlere.
Balyoz'da da, Sarıkız'da da, Ayışığı'nda da, Eldiven'de de hep aynı kişi Genelkurmay Başkanı.
Orgeneral Sayın Hilmi Özkök.
Bir tek ferdi vahit de çıkıp Özkök'ten hesap sormuyor.
"Yahu kardeşim, sen ne biçim Genelkurmay Başkanı'ymışsın.
Altındaki herkes darbe planlamış.
1. Ordu'da katliam planları yapılmış.
Bu planların hepsi sana da ulaşmış.
Niye o günlerde gereğini yapmadın" diye soran yok.
Varsa yoksa, "Hilmi Paşa çok demokrat adamdı" lafları.
Başlarım demokratlığına.

NİYE KİMSE ÖZKÖK'TEN HESAP SORMUYOR?

Bugün kızdığınız, öfkelendiğiniz, "Yuh bu kadarı da olur mu" dediğiniz, TSK'yı suçladığınız ne kadar plan varsa ve eğer siz yayınlayıp durduğunuz tüm bu planlara inanıyorsanız, bunların hepsi Başbuğ zamanında değil, Özkök zamanında yapılmış.
Gerçekten merak ediyorum, niye hiç kimse Özkök'ün adını anmıyor?

PAŞA PAŞA SEN NE HALT EDİYORDUN

"Paşa paşa, sen o zaman ne halt ediyordun da bütün bunlar olup bitiyordu" demiyor?
7 sene öncesinin hesabını bugünün komutanına sormayı biliyorsunuz da 7 sene öncesinin hesabını o günün komutanına sormayı neden düşünmüyorsunuz?
Kimdir bu Hilmi Özkök?
Neredendir torpili de kimse ona bir şey soramaz.
Ve savcılar dahi ayağına gider.
Döneminde darbe planları yapılan bir demokrattır anladık da, aslen necidir?

KAYNAK

O darbe planlarının gerçekleşmesini engelledi daha ne istiyorlar yetmez mi ?

Özkök paşamız yani emekli büyük komutanımız konuşana kadar
susacağım.
Ama VARDA diyemem YOKTA diyemem demesini iyi anlamak lazım.
Görev yaptığı dönemlerde birtakım olaylar olmuşsa muhatabıda kendisidir
Onun için VAR diyemez Yok diyenlerin başına gelenleri zaten söylemeye bile gerek yok.

geçmişte tekfuru görmektense Osmanlıyı görmek isteriz diyenler , bugün akp'yi görmektense askeri isteriz demekte

eleştiren fatih altaylı , eleştirilen özkök olunca sol bile bölündü şu an

tükürdüğümüzü mü yalasak , yoksa askeri yıpratıolar demeye devam mı etsek ?

özkök bu ülkede ne yaptı ? operasyon mu yönetti ? bir ilke falan mı imza attı da haberimiz yok ?

mason olduğu için arkası sağlam o kadar . ağababaları da istemedi diye darbe yaptırmadı-ki o da muamma-

2 ucu .oklu değnek işte hangisini tutsan elde kalıyor . Herkes işini yapacak , yapmayacaksa da kalkıp gidecek. Ordu temizlenecek .

al birini vur öbürüne.

hiç güleceğim yoktu.

yanılıyorsun ben sana ders vermem.Çünkü ben ders vereceğim kişinin seviyyesini test eden bir sınav yaparım önce. 70 in altında kalırsa babasına aynen şunu söylerim

senin bu çocuk okumaz sen buna iki dana alda onlara baksın

sen geçen verdiğin örnekle seviye sınavına bile giremezsin çünkü kırkı geçeceğinden şüpheliyim

Bak zerkli. Benim yazılarımdan alıntı yapıp benim üzerimden reytingini artırmaya çalışma. Var git başkalarını gaza getir. benim ispiyoncularla işim olmaz.

lütfen de olmasın. bu forum senin küfürlerin, hakaretlerin ve sayısını kendinin bile bilmediği clonlarla yeterince kirlendi.

yanılıyorsun ben sana ders vermem.Çünkü ben ders vereceğim kişinin seviyyesini test eden bir sınav yaparım önce. 70 in altında kalırsa babasına aynen şunu söylerim

senin bu çocuk okumaz sen buna iki dana alda onlara baksın

sen geçen verdiğin örnekle seviye sınavına bile giremezsin çünkü kırkı geçeceğinden şüpheliyim

o zaman o şüpheyi tek cümleyle aklından sileyim.

karadeniz teknik üniversitewsi maliye bölümü lisans mezunuyum.

sen en iyisi kendine bi sınav yap bak bakalım kaç alıcan.

sana niye kızayım ki =)

yarası olan gocunur demişler . var ki bi yaran üstüne alınmışsın
bak senin dediğine hiç kızdım mı ? hayır , çünkü ben bi şeylerin kapıkulu değilim

senin şakşakçıların kızsın banane senin lafından :goz:

Askeri değil , lafta askeri savunana yaptığım atıfı bile anlamamışsın ki , gelip burda kendince ahkam kesiyorsn
her zaman dedim yine diyorum Ordu o pisliklerden arınmalı ... mahkemeler sonuçlanınca daha kesin ifadelerle konuşabilecez . hiç olmazsa anın tadını çıkaralım diecek adam değilim.

şurda hah hah güleyim , siz alemsiniz deyip yorum dahi yapamayan , fikri dahi olmayanlar varken üstüne bi de sen gelme .neyse fikrin söyle bilelim düşüncelerini . burası post kasma yeri değil .

ki bahsi geçen mesj zorunuza gitmiş ki şu an şikayet başlığında . modlar gereken kararı verecektir. Forumu aldınızda haberimiz mi yok ???

sana niye kızayım ki =)

ki bahsi geçen mesj zorunuza gitmiş ki şu an şikayet başlığında . modlar gereken kararı verecektir. Forumu aldınızda haberimiz mi yok ???

sizi yada herhangi birini şikayet etmem eğer eden varsa çıksın adam gibi ben şikayet ettim desin beni zan altında bırakmayın.

Ama yine de yorum olarak şunu söylemeyelim ki yarası olan gocunur sözünüz ile ilk önce seviyesiz mesaj atanın sizin olduğunuzu herkes görmüştür.

Siz gocunmadınız ise niye bazı insanları Yalamacılık ile suçlandınız

Geriye dönüp siz yazdığınız mesajlara bakın 3 büyükleri tutan takım fanatikleri bile sizin kadar belli bir kesimin savunuculuğunu adeta üstlenmemiştir.

Kızma dememin faydası olmuş ama yazdığın mesajın gittiği yeri değerlendirmenize faydası olmamış. Yani kalıcı bir etkisi söz konusu değil.
En azından ben birilerine yalaka dersem onlarda bana deme hakkına sahip olur bu hakkı kendi seviyemle belirlemek durumundayım demek erdemini göstermemişsiniz.
Selametle.

sizi yada herhangi birini şikayet etmem eğer eden varsa çıksın adam gibi ben şikayet ettim desin beni zan altında bırakmayın.

Ama yine de yorum olarak şunu söylemeyelim ki yarası olan gocunur sözünüz ile ilk önce seviyesiz mesaj atanın sizin olduğunuzu herkes görmüştür.

Siz gocunmadınız ise niye bazı insanları Yalamacılık ile suçlandınız

Geriye dönüp siz yazdığınız mesajlara bakın 3 büyükleri tutan takım fanatikleri bile sizin kadar belli bir kesimin savunuculuğunu adeta üstlenmemiştir.

Kızma dememin faydası olmuş ama yazdığın mesajın gittiği yeri değerlendirmenize faydası olmamış. Yani kalıcı bir etkisi söz konusu değil.
En azından ben birilerine yalaka dersem onlarda bana deme hakkına sahip olur bu hakkı kendi seviyemle belirlemek durumundayım demek erdemini göstermemişsiniz.
Selametle.

bak yine aynısı , ben ettin dedim mi ?
niye gocunuyorsun arkadaşım sana gidecek laf olsa ismini veririm , sen alıntı yaptın diye bende senden alıntı yaptım o kadar .

kurduğun cümleyle düştüğün tuzakları önce bi ayıkla ardından öyle yaz postunu
benim bişey dememe gerek kalmadan vermişsin kendini ele

son olarak da ; senin veya bi başkasının demesiyle bişeyleri yapma çağını aştım ama sizi bilemem . etkinin kalıcı olması için benim yorumlarım gibi içi dolu olması lazım fikirlerinin yoksa anlamı olmaz :goz:

not: konudan sapma olduğu için bir daha post atmayacağım varsa şahsi sorunu olan lütfen pm atsın .

Geri