Paşa mezeli kanepe

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Katılım
11 Ağu 2010
Mesajlar
3,253
Reaction score
0
Puanları
0
pasa_mezeli_kanepe_1.jpg


Malzemeler

5 dilim ekmek
3 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı su
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
1 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
Taze nane yaprakları


Hazırlanışı

Çarliston biberleri yıkayıp sap ve pullarını kesip temizleyin.
Orta büyüklükte doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Sos tavasına; kızarmış biber, salça, su, kimyon, nane ve ceviz içini alın.
Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Tavayı ocaktan indirip ılınması için bekletin.
Ekmekleri; makinede ya da fırın ızgarasında kızartın.
Hazırlamış olduğunuz biberli sosu; ekmeklerin üzerine sürün.
Zeytin dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


 
nane ve siyah zeytin ayrı bir damak tadı verir gibi (;

paylaşımın için teşekkürler Siara (;
 
Geri
Üst