Pırasa

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
editordenLogo%20%5BDdT6rn3R%5D.jpg

Tahminde bulunmayı sevmem ama Pazartesi günü 3-0 kazanırız diye yazdım. 3-0 kazanamadık belki ama 3 golü de biz attık. Chelsea gerçekten çok kuvvetli bir takım. Özellikle ilk yarıda oynadıkları futbol şaka gibiydi. Hayatımda bu kadar maç seyrettim, Chelsea kadar iyi oynayan hiç bir takıma rastlamadım.

Fenerbahçe Taraftarının uğur denemelerinin zirve yaptığı bir gündü. Maçtan önce herşey seyrine uygundu. Kendi uğursuzluğuma inandığımdan, kombinem olmasına rağmen bütün Şampiyonlar Ligi maçlarında olduğu gibi kombinemi maça gitmesinin uğurlu geldiğine inandığım arkadaşıma vermiştim. İçim kan ağlaya ağlaya daha önceki Şampiyonlar Ligi maçlarında olduğu gibi kombinemi ellerimle teslim ettim. Garip olan yüzlerce arkadaşımın arayıp “aman abi verdin di mi kombineni gelmiyorsun maça di mi ?” diye sormasıydı. Normalde “maça geliyorsun di mi” diye sorulur. Sağolsun dostlarım uğursuzluğuma öyle bir inanmış ki, “aman evde kal” diye ilettiler dileklerini..

Maçta istenmiyordum.

Maça gitmek çok istiyordum ama uğur manyaklığı yüzünden evimin yolunu tuttum.

Eşim Sevilla maçından önce yaptığı gibi akşam yemeğine Pırasa yapmıştı. Sevilla maçında artan reflüm yüzünden pırasalar ağzıma kadar gelsede, pırasanın uğurundan vazgeçemezdik.
Maç öncesi uğurlu geldiğine inanılan telefonlar yine açıldı. Bazı arkadaşlarım staddan arayarak gizli gizli stada gelip gelmediğimi sordular. “Yok” dedim. “Evdeyim merak etmeyin”...

Tüm uğurlarımızı yerine getirip, vebalı gibi evde oturup maç saatini beklemeye başladım.

Maçı anlatmaya gerek yok, kazandık, ağladık...

Bu sabah işe gelirken Çamlıca civarında 3 katlı inşa halinde bir binanın çevre güvenliği için binaya boydan boya muşamba giydirmelerine tanık oldum.

Dün geçerken herşey normaldi, bu sabah erkenden başlamışlar. 2 saat içerisinde de binanın 3 tarafını çevirmişler. Muşamba toplarının eni yaklaşık 1.5 metre...

Muşambalar sarı lacivert. Bir sarı bir lacivert muşamba çekmişler...İşçiler hummalı bir şekilde kalan kısmını bitirmeye çalışıyorlar...

Bina çubuklu forma giymiş gibi olmuş. Sabah sabah tutamadım gözyaşlarımı...

Kimine göre delilik yapıp maça gitmemiş olabilirim.

Yalnız delilikte tek değilim.

Duyduğum ve işittiğim bütün uğur denemeleri delice.

Moskova’ya kadar böyle devam edelim..

Ne denebilir ki,

Deli Kalın

Mehmet Doğan
[email protected]

kardeşimdede bu konuda bi uğursuzluk var ama anlamadım
ne zaman türkiyenin maçlarını izlese türkiye kaybediyo yada berabere kalıyo. izlemediğinde kazanıyor

Geri