Boş adamlarsınız kendi başarasızlıklarınızı hükümete ona buna yıkmaya çalışan devlet sırtından gecinmeyi amaç edimiş insanlarsınız. Arpalıklarınız bibir kapanıyor eldem gidiyor. Oturup kendi kafanızdan uydurma hikayeler yazıyorsunuz. Bide anlamaınını bilmediğim İslami DEMOGO diye bir terim yazmışın. İslama olan kinini öne çıkarmısın . Siz Rusya aşıkları zaten hep din üzerinden saldıraya gecersiniz.
Bilemem Tank fabrikaları varmış da kapanmış.Var mı? Belgen nerde bu tank fabrikası ne zanan kurulmuş.Kim kapatmış Uçak fabrikası demişsin daha kimin kapattığını öğrenmeden yazmışsın. Salla meydan boş. Sizin işiniz zaten olmayan şeyleri var göstermek. O yardımlar babasının hayrına değil tabi. Dünya savaşından çıkmış bi Türkiye var, nüfüsu 10 milyon küsür. Aç sefil halde memleketin çıkarınaymış o yardımlar alınmış. Savaşlar yeni bitöiş ermenilerle Ruslarla savaşmış bir memlekette sizin gibi Rus aşıkları hepimiz Ermeniyiz aşıklarının olması sonderece doğal tabbi... Türkiye içine eden sizin gibi kendini aydın gören halkı aşağlık gören zihniyettir. Saygısızlığınz en büyüyü zaten oy kullan her 2 kişiden birinin oy verdiği partinin hazımsılıgını çekiyosunuz. Zorunuza giden de budur. Memlekete tek bi çivi çakmadınız. Yapılan işleri hep sahiplenirsiniz. Szin gibiler hep var yarım yüzyıldır böyle. 1930 larda kalmış zihniyet. Akşama kadar otrurup yok emperyalist yok kapitalist atıflarda bulursunuz. Onların sanal aleminde yorum yaparsınız bir de çok bilmiş edasıyla. içtiğiniz sigaraya kolaya bakmasınız..Boş boş çalışmadan etmeden köşeyi dönen mantık. Sizin bu kıskançlıkarınızka memleket bir yere varmaz. Az biraz çalışsanız şu memleketin halkına az biraz yardımınız olsa belki halk sizide baş tacı yapacak .Ama nerdeee işiniz maraza çıkarmak, ortalığı karıştırmak, ülkeyi darbeye hazırlamak.. Yok okuldan öğrenci çıkmış namaz kılmış yok bilmem başörtü takmış. Yok Allhaü ekber ne demek hemen bak senin kafadakilerin yorumlarını bi oku gör bu formda.
Teskere konusun sallayan sensin meclis kendisine bırakmış karar vermiş... Siz bu Tayyip kıskançlığına bıırakın da biraz daha çalışan her neyi destekliyosanız onun adına.çalışın da çalıştığınızın semeresini alırsınız. Yok sallamakla bir yere varmasınız. Amerika destekledi masalları ile kendinizi uyutmayın. Çalışın çalışın çalışın.
Bana haybeye yazıyor derken önce kendine bir bak. Sana soru sormuşum ama dünyadan haberin yok bana kaynak göster, belge göster diyorsun. Bu ülkede hiç uçak fabrikası kurulmadı tank fabrikası açılmadı zannet sen. CHP tek bir çivi bile çakmadı korosuna katıl başbakan'ın 3 maymunları gibi bilmem görmem duymam de.
Senin için değil ama diğer arkadaşlar için CHP döneminde çakılan ve sizin Demokrat Partiniz ile içine edilen bazı çivileri sayayım burada. Eğer yakın tarih bilmiyorsan git araştır kendin bana belge göster diyene kadar internet var gazeteler var kütüphaneler var. Başbakanın anlattığı kadar görme hayatı tarihi.
Türkiye'de ilk Uçak fabrikası Alman uçak üretcisi Junkers Flugzeugwerke A.G. ile yapılan işbirliği sonucu 6 Ekim 1926 açıldı. TOMTAŞ Fabrika Alman Mühendislerin Türk Mühendislerle yanyana ve ortak çalışma yapmasına olanak sağlayan ve türk Mühendislerini yetiştiren bir kurum görevindeydi. 240 Türk işçinin görev aldığı fabrika 10 yıl gibi bir sürede 5 ayrı tipte 134 uçak üretmiş ve dünya havacılığının dikkatini çekmiştir.
Uçak üretimine marshall yardımları bahahe edilerek 1956'da son verilmiştir.
1940 yılında kurulan THK Etimesgut Uçak fabrikası, 1944 yılında üretime geçmek üzere planlandı. 1943 yılında 5.840 metre karelik bir alana sahip olan fabrika, sonraki yıllarda 13.790 metre karelik bir alan üzerine yayılmıştır.. Kuruluşta fabrikada 300 kişi çalışırken, 1945 yılında; 129 mühendis, 143 memur ve 606 işçi olmak üzere toplam 878 kişinin çalıştığı dev bir yatırım haline gelmiştir. Yapılan planlamada hiçbir aksaklık yaşanmamış ve planlandığı gibi, 1944 yılında 30 adet ‘magister’ okul ve eğitim uçağı üretilerek THK’na teslim edilmiştir. Söz konusu uçaklardan 30 adeti de 1945 yılında üretilmiş ve THK’na teslim edilmiştir. Gazi Orman Çiftliği’nde kurulu bulunan Gazi Uçak Motoru Fabrikası da, Üretilen uçakların motor aksamından sorumluydu. Motor fabrikasında 1949 yılında, tek sıra üzerine dizilmiş, hava ile soğuyan 4 silindirli ve 145 beygir gücünde 30 adet ‘Gipsi ( Majör )’ motor üretilmiştir.
BURAYI İYİ OKUYUN. ETİMASGUT UÇAK FABRİKASINDA 6 YÜKSEK MÜHENDİS, 4 MÜHENDİS VE 11 TEKNİK RESSAMDAN OLUŞAN BİR ETÜD BÜROSU KURULMUŞTU. BU ETÜD BÜROSU BUGÜN AR-GE DİYE BİLİNEN ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE TASARLAMA İŞLERİNİ YAPAN BİR KONUMDAYDI.
THK1 DEN BAŞLAYARAK THK15 'E KADAR TAM 15 UÇAK VE PLANÖRÜN ÖZGÜN TASARIMINI VE ÜRETİMİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTÜR BU FABRİKA. YANİ SENİN TAYYİP'İN BUGÜN YAPAMADIĞINI 1940'LARDA ÇİVİ ÇAKAMAYAN CHP İKTİDARI YAPMIŞ. 15 DEĞİŞİK TÜRDE UÇAĞI TAMAMEN TÜRK İŞGÜCÜ VE SERMAYESİ İLE TASARLAYIP ÜRETMİŞ. AYRICA BU UÇAKLARIN TAMAMI TÜRK HAVA KUVVETLERİ TARAFINDAN KULLANILMIŞTIR.
BU UÇAKLARIN KALİTESİZ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNENLER OLUR DİYE ARANIZDA BELİRTEYİM. ÇİN MALI DEĞİLDİ BU UÇAKLAR Çift motorlu 6 kişilik ambulans uçağı olarak tasarlanan THK5 Danimarka'ya da satılmıştır. 200'den fazla uçak ihraç edilmiştir. Ayrıca fabrika kapatılmadan önce etüd bürosunda üzerinde çalışılan son uçak THK-16 Mehmetçik Kod adlı ilk TÜRK JET MOTORLU UÇAĞIDIR.
ETİMESGUT UÇAK FABRİKASI DA MARSHAL YARDIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLEREK 1952'DE GAZİ UÇAK MOTORU FABRİKASI DA 1954'TE KAPATILMIŞTIR. DEMOKRAT PARTİ VE DEVAMINDAKİ TAYYİPÇİLER ÜLKENİN ZENGİNLİKLERİNİ KAPATMAYA SATMAYA TAA O YILLARDA BAŞLAMIŞLARDI.
Daha Fazla Bilgi isteyen Bilim ve Teknik Kasın 2000 sayısına bakabilir ya da internette arama yapabilir.
Tank konusuna girmeyeceğim hiç. Yerli Tank üretmek hedefiyle açılan Kayserideki fabrika tank tamir atölyesi haline getirilmiştir. Neden? Amerikalılar 2. dünya savaşı için Avrupa'ya getirdikleri yüzbinlerce tankın geri götürme maliyeti çok yüksek olduğu için Rusya'ya karşı olan ülkelere dağıtmışlardır. Menderesiniz de sağolsun Marshall yardımları ile ülkeyi yönetmiş aynı Tayyip gibi ve senin gibi DİN ELDEN GİDİYOR diye oy toplamaya çalışmıştır.
Türkiye'nin en büyük sanayi , teknoloji ve kalkınma hamleleri Atatürk'ün kurduğu CHP'nin tek parti olduğu dönemde yaşanmıştır. Bayıldığınız AKP tek parti işte hem de %47 ile. Bir uçak fabrikası mı açtı Tayyip? Bir uçak gemisi mi üretti? Uzaya mekik mi yolladı? Tek yaptığı kendinden öncekilern kurduğu işletmeleri satıp rantçılara faiz dağıtmak. Yani kardeşim ben arpalanmadım hayatım boyunca bu devletten Tayyip ve Tayyip gibiler arpalandı. Ben üniversiteyi amerikada burslu okumadım, dersane sınavlarını kazanıp bedava gidebildim dersaneye param yoktu. Üniversiteyi bitirince de banka kredisi ile gemi satın alamadım.
Bu arada son seçimde oyumu da MHP'ye verdim CHP'ye değil. Deniz Baykal başında olduğu sürece CHP'ye oy vermem. Hayatımda 1 litre cola içmedim ne coca cola ne cola turca ne ihlas cola ayrıca elimde yanan sigara bile almadım hiç kullanmam.
Şimdi böyle klişe suçlamalar ile kendi inandığın bağnaz ideolojiyi kusabilirsin istediğin kadar. Ama bu memleketi senin gibi slogan sevdalılarının taşıyacağı yer işte tam da burasıdır. Bankaları, köprüleri, fabrikaları sat FAİZ ÖDE.
AKP'YE OY VEREN %47 BİLİNÇSİZ TOPLULUĞA BİR ŞEY SÖYLEMEYEYİM Mİ YANİ? AKP'NİN %47 OY ALMIŞ OLMASI BU ÜLKEDEKİ 2 KİŞİDEN BİRİNİN ARKASINDA OLMASI SADECE BU ÜLKEDEKİ 2 KİŞİDEN 1'İNİN BİLİNÇSİZ OLDUĞUNU GÖSTERİR.
ÇÜNKÜ AKP MODERN BATI DÜNYASININ DÜYUN'U UMUMİYESİ OLARAK ÇALIŞMAKTADIR. ÇÜNKÜ AKP TÜRKİYE'Yİ BÖLME PROJESİNDEN ÖNCE MİLLİ SERVETLERİN YABANCILAR TARAFINDAN HACZEDİLMESİ PROJESİNİN TEMELİDİR.
Şimdi bu paritye oy veren halka sesimizi çıkarmayalım demokrasilerde çoğunluğun dediği olur zannediyorsan aç kitap oku biraz aydınlanırsın belki. Çünkü demokrasi çoğunluğa değil azınlığa saygı gösteren bir rejimdir. Çünkü siz bağnaz islamcıların demokrasi tanımı ilkokul çocuklarına anlatmak için uydurulmuş halkın kendi kendisini yönetmesidir tanımından öteye gidemez. Çünkü %47'nin çoğunluğu ilkokul mezunu olduğu için ancak böyle bir tanım ile demokrasiyi işletebiliyorsunuz.
Ve politikalarınız, projeleriniz ile değil sadece demokratik seçimleri müslüman mısın değil misin referandumuna çevirdiğiniz için AKP %47 oy alıyor. Yoksa içindeki adamlar anap, refah, dyp gibi sağ partilerde daha önce siyaset yapmış bu ülkenin içine etmiş tipler.
BİR DE NOT. YAZILARIMI BİRAZ DAHA DİKKATLİ OKUMANI İSTERİM. İSLAMİ DEMOGO DİYE BİR ŞEY YAZMIYOR BENİM METNİMDE. İSLAMCI DEMOGO VAR. ANLAMINI BİLMİYORSAN AÇ SÖZLÜĞÜ İSLAMCI NEDİR VE DEMOGOG NEDİR BAK. BASİT BİR TAMLAMA EMİNİM ANLAMINI ANLARSIN BİRAZ UĞRAŞIRSAN.
saygılar