reavenn
qяσηι¢ υуυz
- Reaction score
- 0

Oysa Ask, içinde aci olmadan ne kadar onurlu olabilirdi ki...
..."SeN" Yakamoz Gecelerde Aglardin...
"GiTtiN... solan bir mevsim degil sadece bendim. Simdi ay günesim oldu.."
Herkesin bir tanimi vardi aska dair. Herkesin farkli bir ask sunumu. Benim de...
Mutsuz askti benim sahnemde hayat bulan askin adi...
Donuk ve mat ama kutsal bir askti.
Madde bagimliligi gibiydi, nefes alamayan astimli bir hastaydi o, ama onurlu bir askti.
Maskeli balo müdavimlerinin adini ask koyduklari ölüm ayinlerinden degildi. Aynaya bakmaya korkan yüreklerin harci da degildi böyle bir ask.
Belki de hepsinden öte yalnizdi ve de hep solgun.
Aski, ask yapan tek kisilik olmasiydi belki de. Kana karisan yoksunlugun her geçen saniye artarak daha çok aci vermesiydi... Çaresizlikti o. Asla tutku ya da sehvet degildi. Vücutlar yoktu onun içinde, ne maskeler ne de hesaplar.....
"Sehir, isiklarini yine söndüremedi. Sehir, yasanilan cinayetlerin tek tanigiydi. Özenle çikariliyordu maskeler, özenle takiliyordu sonra... "
Ask, yürek isiydi, yürek yoksa ask da olmazdi.
O bir iç kanamasiydi. Tutku ya da sehvet degil...
Bir de utanmadan asktan söz edenler vardi, kirletenler. Ince hesap duayenleriydi onlar. Dudaklarinda sehvet, tenlerinde ihanetin dövmesi vardi. Kaslarinda bir gece önceki sahte dokunuslarin sizisi, o sizi ki bir tek kaslarindaydi...
Mekanikti bedenleri gibi yürekleri de. Her yerde görebildiginiz türdendi bu ince hesap duayenleri. Baskalasmis asklarin baskalasmis adam ve kadinlariydi onlar. Yüzlerinden tanirdiniz onlari, ifadelerinden, pazarlikli gülüslerinden. Masum olani yasatmazdi yürek müsfetteleri. Sürekli yenilerlerdi belleklerini. Aciyi da böyle uyutmuslardi, Aski da...
Oysa Ask, içinde aci olmadan ne kadar onurlu olabilirdi ki...
Çiplaklik yoktu benim Askimda. Hesaplar , beklentiler, yoktu.
Korku vardi, dinmeyen sancilar vardi. Agustos gecesinde üsüten ayazlar vardi.
Çaresizlik vardi dört duvarda. Çaresizlik vardi dört duvarda.....
"Simdi gözlerinde sakladigim mevsimleri de getiremem artik sana... Simdi bir güvercin gibi tünedim yasam yalnizligina"
Kizila çaliyordu ölen gözlerin Düslerim, hayalin, hayalimiz Ölüm bendim ama sen yasam degildin
Aglamak en iyi çözüm...