Overclock Yapımı ve Ön Bilgiler( önemli bilgiler )

AlbinaReal

New member
Reaction score
0
Özellikle günümüz işlemciler hakkında bilgiler :
Intel speedstep teknolojisi
Amd teknolojisindeki ismini bilmiyorum : )

kısaca bu teknolojiler hakkında bilgi :

ikiside işlemci performansını arttırmak için günümüzdeki masaüstü, laptop, server .... bilgisayarlarda bulunan teknolojilerdir laptoplarda ısınma sorununa yol açarlar 9-12 aylık bir süre sonra mutlaka laptop kullanıcıları macunlarını yenilemelidirler.

Genel kullanıcı için ise 6 ayda bir yenilenmesi daha yararlı olur.

şimdi konumuza dönelim bu teknolojiler 2.0 ghz 4 çekirdekli bir işlemciyi tek çekirdekken örnek veriyorum tabi : ) i5-2410m tek çekirdeği 2.3 ..2.9 ghz yapar. çift çekirdeği 2.7 ghz yapar 4 çekirdeğide 2.7 yapar : ) aslında tek çekirdekde 2.9 görürken çift katmanlarda 2.7 ghz kadar yükselir aslında her işlemcide bu aynıdır, fark etmez. Faydaları tek çekirdekli işlemlerde zaman kazancınız olur daha hızlı işlem yapar, çift çekirdek ve üstü gerekli işlemlerde daha fazla performans sağlar bu özelliği kapattığımızda aşağıda resimde göstericem 25w yerken bu özelliği açtığımızda 35w kadar yer. sadece i5-2410m u anlatıyorum diğer çekirdeklerde aşağı yukarı aynı değerlerde oynamaktadır 5-10w arasında oynama yaparlar masaüstü, serverlar danda bahsedersek laptoplarda 5w oynama yapar. tabi cpu nun gpu sunuda konuya el elirsek 5w yakında o yer. : )

resimdeki şekilde stepspeed kapalıdır cpu nun bence gerekli bir yararı yok şimdilik : )
ve ısıda aslında çok da büyük sorunlar çekmiyor ama yine de kapalı bunun yerine
ekran kartıma 600 >>> 750mhz çıkararak kaliteli oyunlarda fps i artırıyorum
ısı dereceleri genel yüksek işlemci, gpu, ram kullanan oyunlarda örnek cyrsis 3,battlefiled3, blacklight, nfs mw 2012 .... işlemci 75 görüyor gpu 68-70 ram 5x hdd 45 civarlarında. işlemci macunum zalman zm-stg2 araştırarak aldım ve çok güzel bir macun kalitesiz macunlara göre 10 derece farketti piyasada en uygun ve en kaliteli macun çünkü 60 taneye yapılan araştırmada ilk 10a giriyor ve ülkemizde diğer 10dakiler çok pahalı ve bulunmaz olduğu için bunu aldım.

Bunlar aslında ne kadar basit bilgi gözüksede internette o kadar okuduğununuz bilgilerin açıklaması bu kadar : )

Gpu da Overlock aslında şuan dünyada en saçma yapılan işlemlerden beri günümüz 2012 piyasasından sonra amd ve nvidia geliştirdiği teknolojilerden kendi overlocklarını kendileri yapıyor. Buda performansta artış sağlıyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. 2012 piyası ve daha önceki gpu chipsetleri kendileri overlock yapamıyor ve yapılırken bu işlemler nvidia system tools ki bu çok eskiyen bir program şuan en yaygın ve güncel olanı msi after burner programını kullanmanızı öneririm yalnız laptop ise pc niz çok ısınıyor kapanma sorunu yaşar blue screen mavi ekran gibi hatalar verir lütfen bilinçli bir kullanıcı değilseniz uygulamayın aşağıdaki adımları.

Msi after burner hem nvidia hem de amd nin gpularını destekler voltajına göre artışlar yapılır bu çok önemlidir ve ısı aslında başta düşünülüp önlem alınması gereken olaylardan biri.

şuan nvidia kartım olduğu için verebiliceğim bilgi kısıtlı yakında amd ile ilgili aşamalar ekliyicem hemen hemen aynı ama hiç bir farkı yok aslında uygulama aynı : ) tabi bir sorunum da konu anlatımda eksik olan laptop kartı olduğu için msi after burnerda bazı ayarlar kapalı masaüstü pclerde fan ayarı açıktır fan hızına dokunulmamasını öneririm yalnız voltage limitleride açıkdır ama onlarada araştırmadan dokunmayın.

Not : Eğer voltage oynanmamış bir gpuda max 50-80 arası performans arttırmanız önerilir yoksa desteklemez ise nvidia kontrol paneli çöker durur bu aslında yazılımsal bir hata olur daha düşük bir ihtimal bile olsa yanma ihtimalı var.

Geri