Otomotiv

medalt47

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ben kendim teknik eğitim fakültesi otomotiv öğretmenliği mezunuyum.
Şu anda yetkili serviste çalışıyorum. Otomotiv ile ilgili döküman ve içeriklerin yayınlanabileceği bir bölüm istiyoruz. Modifiye tarzında değil, eğitimle ilgili olarak...

modifiye bölümünde sadece araba resimleri verilmiyoki arkadasım.biraz incelersen istediğin bilgileri bulabilirsin.olmadı pm le ulaşabilirsin

Fıятıηа √;3104575' Alıntı:
Teknik bilgi ve dökümanlar şu an için sabit başlıktan veriliyor..

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=367173

Ayrı bir alt başlık olsa daha derli toplu olabilir tabi :sigara:

Sabit başlığı inceledim, bir teknik eğitimci olarak çok yetersiz. Otomotiv sektörü başlı başına bir konu.
Bkaç resim ve birkaç yazıyla halledilecek birşey değil...
Ama dediğiniz gibi bir alt başlık olabilir.
Bu konu üzerinde durulursa sevinirim

Herşey iyi güzeLde madem otomotiv konusunun başlı başına çok önemli bir konu olduğunu biliyorsunuz ve bu konuda bilgi sahibisiniz neden 2006 yılından beri üye olduğunuz halde yani 2 yıldır hala modifiye bölümünde bir konunuz hadi konuyu geçtim tek bir mesajınız bile yok ?

İnsanlara hizmet vermeniz için özel bir bölüm olması mı gerekiyor ?

Bölüm için emek verseniz bu isteğinizi daha mantıklı bulurdum kusura bakmayın.

Evet bu konuda çok haklısın teşekkür ederim tespitin için ama bir de şöyle mesajlarıma bir göz attığın zaman yoğunlaşma 2008 ocak ayından bu yana.
Ben genellikle makine bölümüne makine, solidworks, catia vb. konularda başlık yazıyordum.
Ayrıca motorlu araçlar ve modifiye bölümünde konuların %100'üne yakını modifiye ve araba resimleri ile dolu...
Görüşleriniz benim için çok değerli ama sizde kusura bakmayın(isteğimi ister mantıklı bulun ister bulmayın, oda sizin düşünceniz)

Modifiye bölümünde % 100 araç resmi dolu değil [ Bölümü takip etseydiniz biliyor olmanız gerekirdi ] ama öyle olsa bile teknik bilgi paylaşılamaz diye bir kural yok, eğer bunu gerçekten istemiş olsaydınız bütün birikimleri tek bir başlık altında bile rahatça toplayabilirdiniz.
Sonuçta araçla ilgili bir konuya ulaşmak isteyenlerin bakacağı ilk bölüm Motorlu araçlar & Modifiye dünyasıdır.
Yetkili serviste görevli olmanız birşeyi değiştirmez keza bende öyleyim ama bu bölümde eksikliğin olması paylaşım yapmamam için hiç bir zaman bir bahane olmadı.Özel bir alt bölüm yokken bile elinizden geleni yapmanız lazım gelirdiki mantıksızlık burda işte..Emek vermeden karşılığını görmek istemeniz yani..
Takdir edersinizki bilgiler paylaşıldıkça güzeldir.Neyse ben fikrimi belirttim konu yetkim dışındadır.
Size iyi forumlar.

emek,vs mevzularından olaya bakmak ayrı bi konu ama diyosun ki otomobillerin teknik içeriklerini anlatan bi bölüm olsun.şimdi ben kalkıpta M3 BMW nin tork,hp,veya diğer teknik özelliklerini anlatan bi yazı yazsam buraya millet değil okumak o kadar çok anlatımı görünce resimlere bile bakmaktan vazgecer.kii onuda gecelim modifiye bölümüne bakan herkesin modifiyeden anladığınımı düşünüyosun acaba.adamın modifiye bölümünde yüzlerce konusu wardır ama gelgelelimki sorsan body kit nedir bilmez.onun cabası sadece konu açmaktır.daha ilerisini bekleyemezsin ondan.7 yasındaki çocukta yolda bi mustang görse wayyy arabaya bak der,belkide yanına gider inceler.zannetmeki arabadan anladığından ,sadece gözüne hoş göründüğünden.

baska bi örnek vermek gerekirse romantizmde konu okuyan her insan mutlaka ilgili konuda kendinden bişeyler bulur ama modifiyede öyle bi durum söz konusu değil.çünkü otomobil tutkusu olmayan bi insan sadece içinden ahhh bitanede benim olsa bundan der ve gecer.işte bizimde çabamız burada başlıyor.enazından teknik anlatımdan ziyade resim ve basitleştirilmiş genel özelliklerini vererek insanlara bişeyler aşılamaya calışıyoruz.çünkü modifiye sewenler için otomobil bi tutkudur.yemek içmek gibi wazgecilmez bişeydir.

seninde fikrine saygı duyuyorum tabiki.ama yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı dediğin iş için genel bi bölüm açmak biraz saçma geliyor bana.ama sormak istediğin noktaları herzaman pm den weya msn den bize sorabilirsin.birebir anlatmak senin için daha faydalı olur.

saygılar...

Aktuğ'a kesinLikLe katıLıyorum...BöyLe bir amaca hizmet eden bir böLümümüz var zaten.Adındanda anLa$ıLıyor Sadece Modifiye deiL dikkat edersen MotorLu araçLar&Modifiye dünyası ... Sanırım bu ad bahsettiğin oLayı kapsıyor.BöLüm zaten pek yoğun değiL orta derecede.Bu böLümü böLmek tamamen bi saçmaLık oLur.Zaten yeni açıLan böLümede rağbet oLmaz Forumda kaçtane teknisyen yada mühendis var?? Teknik biLgiden bahsediyorsun teknik biLgiLeri mevcut böLümdende payLa$abiLirsin =) Zaten böLümde sadece araba resmi yokki biraz inceLersen diğer aLanLardada konuLarı görebiLirsin.Teknik açıdan yetersiz geLiyorsa sana teknik biLgiLeri sen payLa$ o zaman =)
Hadi diyeLim böLüm açıLdı diyorsun teknik teknik diye peki kim anLıycak senin konuLarından ? Yada böLüme kaç ki$i uğrayacak ? Biraz daha açayım senden ba$ka kim girecek adam akıLLı böLüme ? BunLarıda bir dü$ün karde$im=)

sayın medalt47 bende bu mesleği seçmek istiyorum ama + sıyla - siyle bilgilendirebilirmisin.Teşekkür ederim iyi forumlar

Geri