oto cam filmi hakkında yardım

amakusu

New member
Reaction score
0
gunaydın arkadaslar ben arabama cam fılmı cektırmek ıstıyorum kıme sorsam hem yasak hem deıl dıyorlar ve bende sorun yasamak ıstemıyorum bu konuda bı kac fırma ıle konustum 50 numara ıle muayeneden bıle gececegının garantısını verırım dıyor ama polısler hakkında bırsey dıyemıyor bende bu hususta kesın net bı yasa varsa bılmek ıstıyorum antalyada yasadıgım ıcın fılme gercekten ıhtıyacımda war arabanın ıcın cayır cayır yanıyor

sürücüler özellikle gece görüşün daha da azaldığı zamanlarda sağ ve soldan ani olarak çıkan canlı veya cansız nesneleri algılayamamakta, akan trafiği rahat takip edememekte bununla birlikte, aracın içinin rahat görülememesinden dolayı güvenlik zafiyeti oluşmaktadır.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkartılan “Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği” (MARTOY) kapsamında yürürlüğe konulan gerek “Motorlu Araçlar ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (92/22/AT)” ve gerekse eşdeğeri olan “Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun R43 sayılı Regülasyonunda” tüm camların uyması gereken teknik şartlar belirtilmiştir.

R43 Regülasyonunun 2.13.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70’in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Sanayi ve Ticaret Bakanlığından ulusal tip onayı alınması gerekmekte olup, tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63 üncü maddesinde; “taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır” hükümleri bulunmakta olup, yukarıda belirtilen hükümlere uymadığı tespit edilen araçlar hakkında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30 uncu maddesi doğrultusunda gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Sorunuzun Polis kısmını sanırım tam cevabı budur. Kaynak çok çok sağlam, merak etmeyin.

Rahat oL dostum.. Yasak cezası var diyolar ama inanma.. Polisler bişey demiyor. Hatta muayeneden bile geçiyor araban. kusurlar kısmında hafif kusurlu olarak geçiyor yani aracın trafige çıkmasına engel değil.. 3 arabadab 1inde kesin var film. aynı sekilde Xenon farlar da öyle :smile:

arakdaslar cok tsk ederım kanun acık ama bıraz pınpırıklı bırıysenız bu kurala uymama sorun oluyo :(

ön camlarda film olursa biz polislerle belki problem yaşayabilirsin fakat aracın içi gözüktükten sonra fazla sorun olmaz. muayeneden de hafif kusurla geçersin..Ayrıca ön cama kesinlikle dokunma film atma..

Özellikle terör eylemlerinin sıkça meydana geldiği yörelerde pek müsamaha gösterilmiyor, zaten bu uygulamanın amacı da bu, araç içinin görünememesinin güvenlik zaafiyeti oluşturması...

Karar sizin.
Aracınıza film taktırmak 100 TL (kabaca)
Alacağınız Trafik cezası 130 TL ve filmleri sökmek, maliyet 230 TL. :)

arkadaslar cok tsk ederım sanırım vazgectım terettutle arac kullanamam sanırım olculerı varmıs bunun 50 yaptıracaktım arka ve arka yan camlara ıcı gorunuyor ama ne bıleyım bıde kıl bırıne denk gelırsek bızımkılerle papaz olmıyayım

Geri