BuNaLım
Bunalım
ZART DİYE OSURANLAR
Sert, diyaloga kapalı, çok çalıştığı için ekmek arası yiyeceklerle beslenen ve bu yüzden tek atış yapan tiplerdir.
Zayıf vücutlarından çıkardıkları otoriter osuruklarıyla baskı kurarlar.
Emin olmadan bir işe girmez ve boş yere söz vermezler. Sözleri gibi osuruklarının da eridirler!
Düzgün diksiyonlarıyla kısa ve net konuşurlar.
Şirket yöneticisi, bankacı, borsacı ve okumuş adamların arasından çıktıkları şüphe götürmez bir gerçektir.
ÖSS�de sayısal tercih yaparlar. Rakamlara olan yatkınlıklarından dolayı pozitivist yapıları vardır.
Boş vakitlerinde inen-çıkan borsa oklarına bakarlar.
Teke Zortlatması diye bir halk oyunumuz olduğunu biliyorsunuz? Söylemek istediklerimin referansı olabilir.
Keçi gibi inatçı, yüksekleri seven, aristokrat kişiliklere sahiptirler.
Burçları Oğlaktır. Oğlak değilse Koçtur, o da değilse Öküzdür, zıkkımın dibidir. Ne bileyim? Onu da siz bulun! Sallıyoruz işte, biraz da siz gayret edin, her şeyi yazardan beklemeyin... Yazar dediğiniz de en nihayetinde insandır işte. Yirmi dört saat yalan atmaktan mecali kalmıyor!
Bazen yazdıklarımı okuyorum! (Bazen!) Yav diyorum, bunları diyorum, hepsini diyorum, ben mi salladım diyorum, kendime bir kat daha saygım artıyor!
Zart diye osuranların dini inançları zayıftır. Sağlam marka gâvur arabalarına binerler. Cep telefonlarının müziği ciddi ve kısadır. İnsanlarla olan mesafelerini ayarlarlar. Trafik kurallarını ihlal etmeden şeritlerini korurlar, her kavşakta dikkatli ve her göbekte temkinlidirler. Şarjları bitmez, benzinleri tükenmez. Beyaz dişli ve her daim tıraşlıdırlar. Kan gurupları incelenirse büyük çoğunluğunun A olduğu gözlemlenebilir! Sağlıklarına düşkünlükleri, onları dar kalçalı ve sportmen yapar. Geleneksel partilere oy kullanırlar, marjinal fikirlere tahammülleri yoktur.
ZORT DİYE OSURANLAR
Zart diye osuranlara nispetle daha bir insan evlâdıdırlar.
Gerektiğinde tatlı esnemelerle ortamı yumuşatmasını bilmekte ustalaşmış bu adamlar; herkesi dinlemeye karşın kendi bildiklerini okumakta meyil gösterirler.
Diyaloglara açık görünerek sürekli veri toplarlar.
Dini inançları �İçkimi de içerim, namazımı da kılarım�dan mütevellittir. A-B kan gurubunun en büyük üyeleridir. (Bilimsel olmamakla birlikte valla billa doğrudur! Kahvedeki arkadaşlarla da tartıştık, fikirlerime saygı duydular, referanslar sağlamdır!)
Oylarını liberal partilere atarlar.
Evlerinin üçüncü veya dördüncü katlardan seçerler. Ara kat fetişizmi kuvvetle muhtemeldir.
Burçlarını bilmiyorum. (Emin olmadığım konularda atıp tutmasını sevmem, bilimin onaylamadığı hiçbir fikre pirim vermem, verenle de gezmem!)
Yukarıdaki satırlarla çelişkiye düştüğümü söyleyeni kırarım, annesini üzerim. Evet, üzerim!
PİYUUUFFFFFSSSSSHHHH DİYE OSURANLAR
Size ne diyeyim karaktersiz adamlar? İçten pazarlıklı, pısırıklar... Olum sizin ne arkanızdan ne önünüzden yürünür. Hatta çoğu zaman koku yayılınca tüyüp milleti töhmet altında bırakırsınız. Adilikte, kancıklıkta, puştlukta üstünüze yoktur. Pisliklerinizi bilinçaltınıza, osuruklarınızı sessiz sedasız midenize bastırırsınız.
Bu vatandaşlar ezilmiş meslek guruplarında çalışırlar. Sürüsüne bereket. Sürünün daima iktidara getirdiği partilerin bir numaralı seçmenleridir. (Düşünün hele, bakalım o partileri bulabilecek misiniz?)
Cimriliklerinden dolayı ete para vermedikleri için sebze yemekleri takılır, bu esnada da vejeteryan ayaklarına yatarak puan toplamaya çalışırlar. B kan gurubunun madalyalı askerleridir. Gizlilik, kişilikleri olmuştur.
Burçlarına gelince� Lan burçları dedim de, aklıma borçları geldi... Bunlar var ya, bunlar borçlarını ne inkâr eder ne de ödemeye yeltenirler. Ekşimiş suratlarıyla büzüşerek hep bahane bulur, şanssızlıklarını ileri sürerek sürekli atlatırlar. (Bir sürü alacağım var ibnelerden...)
Osuruk nüanslarında olduğu gibi yumuşak geçiş adamlarıdır.
Arabesk dinler, yatırımlarını konuta yaparlar.
Öyle çok evleri vardır ki, sayısı anlaşılmasın diye kirada otururlar. Toplum onları zararsız, güzel, iyi adamlar olarak tanır. Kötülük yapamayacak kadar kötüdürler aslında. Onlar da kendilerini böyle sanan insanların ne kadar aptal olduklarını bildikleri için işlerini rahat rahat yürütürler.
Fatih İstanbul�u kuşatırken gemilerin dibine bunları koysaydı, o gemiler bu kızaklardan Amerika�ya kadar kayardı şerefsizim!
Dini inançlarında problem yoktur. Problem öbür dünyada çıkacaktır! Bunu bilmezler!