'Osmanlıcılık Hayali' Bu manşeti türk gazetesi attı

akifb

New member
Reaction score
0
İsrail değil TÜRK GAZETESİ
Bu manşeti İsrail gazetesi değil, Türk gazetesi attı..

cumhuriyett.jpg

Cumhuriyet Gazetesi bugün OSMANLICILIK HAYALİ manşetiyle çıktı. Oysa haberi yapan bir İsrail gazetesi değil, Türk gazetesiydi.

AKP iktidarının son dönemde önce İsrail’i “Anadolu Tatbikatı”ndan dışlayarak Suriye ile tatbikat yapma kararı alması, ardından TRT’nin olaylı dizisi “Ayrılık” ile tırmanan kriz ve son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cem Uzan
nedeniyle Fransa’yı hedef alması, “Türkiye Batı’dan kopup Doğu’ya mı yöneliyor” tartışmasını yeniden ateşledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, iktidarın “İsrail’in Gazze’deki saldırılarını hepimiz kınadık.. ama İsrail ile ilişkileri bu şekilde tahrip ederseniz, size ‘ABD’nin Afganistan’daki saldırıları nedeniyle onunla da ilişkilerinizi bu hale sokuyor musunuz?’ diye sorarlar” dedi. AKP iktidarının dış politikanın “ağırlık merkezini” Batı’dan Ortadoğu’ya kaydırdığının altını çizen Öymen, “İktidar Türkiye’yi adım adım Ortadoğu devleti haline getiriyor. Avrupa’daki haksızlıklarla mücadele edip oradaki yerimizi almaya çalışacaklarına, Avrupa’ya sırtını dönüp Türkiye’yi bir Ortadoğu ülkesi yapmaya çalışıyorlar. Türkiye ne yazık ki bu yöne doğru kayıyor, cumhuriyetin temel değerlerini kaybediyor” dedi.

Emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir, Türkiye’nin bölgesinde ve özellikle de komşularıyla ilişkilerinde sorunlarını sıfırlamak şeklinde bir yaklaşımı olduğunu, ancak İsrail’in de bu komşular arasında yer aldığının unutulmaması gerektiğini ifade etti. “Bir taraftan sorunlar sıfırlanırken bir taraftan da yeni sorunlar yaratmak akıllıca değil” diyen Kandemir, “Ahmet Davutoğlu bakan olduktan sonraki açıklamalarında ‘Neo Osmanlıcılıktan uzaktayız’ demeye getirdi.. ancak, sanki öyle bir tablo varmışçasına bir izlenim yaratılıyor. Türkiye, bölgesinde önemli bir ülke olarak herkesle eşit mesafede, sorunsuz bir dış politika yürütmek suretiyle genel çıkarlarına daha iyi hizmet edebilir. Görüntü olarak Doğu’ya doğru bir kayma olduğu söylenebilir” dedi.

Prof. Dr. Süheyl Batum, AKP iktidarının hiçbir zaman yüzünü Batı’ya dönmediğini belirtirken, “Ben tüm yaşananların bir sanal dünya olduğunu, bizlere bir şeylerin algılatılmak istendiğini ve bütün politikanın da bu çerçevede yürüdüğünü
düşünüyorum” diye konuştu. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise İsrail’e karşı bilinçli bir karşı koyma
politikası yürütüldüğünü anlatırken, bu ülkenin ilk kez tüm dünya kamuoyu önünde Müslüman bir ülke tarafından net bir dille eleştirildiğini söyledi.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise İsrail’e karşı bilinçli bir karşı koyma politikası yürütüldüğünü anlatırken, bu ülkenin ilk kez tüm dünya kamuoyu önünde Müslüman bir ülke tarafından net bir dille eleştirildiğini söyledi. Başbakan’ın Cem Uzan yüzünden Fransa’ya tepki göstermesinin de iç politikaya yönelik bir tavır olduğuna işaret eden Bağcı, şöyle devam etti: “Aynı Türk hükümeti, Cumhurbaşkanı’nın Paris ziyaretinde Fransız firmalarının nükleer enerji
programlarına tekrar katılabileceğini söyledi. Başbakan biraz Putin tarzı çıkışlar yapıyor ama, unuttuğu şey Türkiye... Rusya değil. Başbakan Arap dünyasına yönelik duygu yüklemesinin de platonik olduğunun farkında değil.”

İsrail değil TÜRK GAZETESİ - EnSonHaber.com

aynı konudan üç tane var galiba hahhahaahahahahahah

evet serbestte bir tane var(seninkiyle iki tabiki) üçüncüsü güncelde olabilir ...

halaaa Türk düşmanı devşirme osmanlı hayali kuranların olması gayet normaldir şahsen ermeni yada rum kökenli olsaydım bende osmanlıyı isterdim niyee çünkü osmanlının zenginlerinin tüccarlarının elitlerinin arasında padişahlarda dahil olmak üzere rum ermeni yahudi ve hristiyan kökenlidir.

senin niye zoruna gittiği anlaşıldı

ben konusu açılmış diye uyarıyorum teşekkür edeceğine benim kusurumu arıyorsun, başka yerde yazdığım mesajı buraya kadar taşıyorsun sonrada zoruna gitmediğini zahmet etmediğini söyleyip gereksizce tartışmayı kişiselleştirerek uzatıyorsun....

bende sana diyorumki neden bu konuyla bu kadar ilgilisin senden başka cvp yazan bile yok
amacım senin kusurunu çıkartmak değil...

aynı olan başka bir konu olsaydı gene uyarırdım buna şüphen olmasın.

ben temiz kalpli bir insanım yaff..

Geri