Ortalama yükseltme(Matematik)

amyedeil

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar,

Lise 1 öğrencisiyim,Karnemin ortalaması 63 geldi ve geçmem için 68 lazım.Bu yüzden matematik dersinnden sınava giricem yazın ve ortalamamı yükselticem.

Fakat çok zorlanıyorum ve notumu yükselticeğimi düşünmüyorum.Bu sebeple acaba önceki senelerden matematik için ortalama yükseltme sınavına giren varsa bana hatırladığı soruları,hangi konulardan çıkacağını ve zorluk derecesini söyleyebilirmi?

45 Almam lazım geçmem için arkadaşlar LÜTFEN yardımcı olun :uzgunCocuk:

genelde kolay sorarlar ortalama yükseltme sınavlarında daha önce matematikten girmedim ama konuların sadece anahatlarından soruolar onun için konulara gözat rahat ol:)

ortalama yükseltme sınavı te bi sınav üzerinden diil her okulun kendi hocalarının hazırladığı sorulardan yapılıyor olması lazım ki bu da sene başından sonuna konuların çıkacağı bi yazılı gibi düşün ama bende çok zorlıcaklarını sanmıyorum yinede lise matematiği yapabilmek için çok soru çözmek mecburi eğer elindeki sürede konulara göz attıktan sonra bol soru çözerken soru kalıplarını öğrenirsinki zaten fix belli soru kalıpları çıkar
umarım başarılı olursun iyi şanslar...

Teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar..

Umarım kolay ve yapabileceğim sorular çıkar.

Peki daha önceden hiç böyle bir sınava giren yokmu yani soruların ne üzerine olduğunu merak ediyorum doğrusu ona göre hazırlanıcağım.

Ben İzmir süphi koyuncuoğlu lisesi'nde okuyorum varsa bu okulda giren matematikten yardımcı olabilirmi?

matematikten girme kolay bi dersten gir matematik zayıf olsa bile ortalamanı yükseltirsen geçersin..

sorumluluk sınavları kolay oluyo ama ortalama yükseltme sınavlarının soruları zor oluyo bn öyle düşürmüştüm notumu =((

düşürürsen daha kötü olur.. edebiyattan coğrafyadan fln gir ortalamanı kolay derslerle yükselt..

63le kalınıyor mu :S düz lisede 2.5 anadolu lisesinde 3.0 fen liselerinde 3.5 olursa ortalaman sınıfı direk geçersin.karnede sağ üstte sonuç bölümünde yazıyor geçip geçmediğin.bende mesela ortalama ile geçti yazıyor benim ortalamamda 3.03 yani 61,44 sınırdan geçtim ben.seninde fen lisesi değilse eğer geçmiş olman lazım ortalama ile :D ama 1ler etki ediyor olabilir varsa bende 1 yoktu.

Ya doru diyorsun ama matematik 4 saat ya.Şimdi benim 63 geldi 68 yapmam lazım.Bi sürü sınava girmek istemiyorum.Matematik ve Sağlık Bilgisi derslerinden giricem.

Sağlık tamam ezber ama matematikten baya korkuyorum.

63le kalınıyor mu :S düz lisede 2.5 anadolu lisesinde 3.0 fen liselerinde 3.5 olursa ortalaman sınıfı direk geçersin.karnede sağ üstte sonuç bölümünde yazıyor geçip geçmediğin.bende mesela ortalama ile geçti yazıyor benim ortalamamda 3.03 yani 61,44 sınırdan geçtim ben.seninde fen lisesi değilse eğer geçmiş olman lazım ortalama ile :D ama 1ler etki ediyor olabilir varsa bende 1 yoktu.

Sen sanırım yanlış anladın.Benim ortalamam 2,33 düz lisedeyim.Onun için kalıyorum ortalamamı yükseltmezsem

edebiyatta 4 saat olması lazım gerçi 9.sınıfı unuttum benim zayıfım yoktu 9.sınıfta ama ortalamamı yükseltmek istedm matematkten girdim 3tü normalde sınav acayip zordu ve karneme 1 geldi düşürdüm notumu =(( çok pişman oldum.. ama geçtim ortalamadan..

Ya doru diyorsun ama matematik 4 saat ya.Şimdi benim 63 geldi 68 yapmam lazım.Bi sürü sınava girmek istemiyorum.Matematik ve Sağlık Bilgisi derslerinden giricem.

Sağlık tamam ezber ama matematikten baya korkuyorum.

Sen sanırım yanlış anladın.Benim ortalamam 2,33 düz lisedeyim.Onun için kalıyorum ortalamamı yükseltmezsem
tamam dostum kusura bakma yalnız ben anadolu lisesindeyim 61le geçtim ortalama yükseltmeye gerek kalmadı :D Allah kolaylık versin

Edebiyat 3 saat.Ve benim edebiyatım 3 geliyor onuda düşürmek istemiyorum üstelik konular sonlara doğru zorlaştı o yüzden riske girmek istemiyorum.

Arkadaşlar yokmu hiç matematikten ortalama yükseltme sınavına giren 9. sınıfta?!

sen bilirsin ama bence iyi olduğun bir dersten girmeyi dene..sınavın kötü geçerse dönüşün olmaz =)

bnm sınıf arkadaşım 10. sınıfta 2.48 geldi dil ve anlatımdan yükseltme sınavına girdi ve geçti =)

iyi düşün 1 yılını boşuna harcama =)

Benim yabancı dilimde fena değil 4 geldi acaba ondan 85 alabilirmiyim?(3 saat yabancı dil)

Yabancı dil+sağlık bilgisi girersem tamamlanıyor 2,50

Sizce napmalıyım :S

o zaman en iyisi o ingilizceden gir yine de bn etkilemiim =)

matematkten girceksen gir ama kime sorarsan sor girme der yükseltme şansın az çünkü matematikle kolay bi ders seç her zaman =)

sana sadece bunu diyebilirim sınava gircek olan sensin karar senin ama unutma sorular bütün sene işlediklerini kapsayacak =)

Peki teşekkürler ben bir düşüneyim yanlız ben ingilizcedende 85 alabilicekmiyim bilemiyorum çok zor durumdayım yani anlıyacağınız.

sizin okulda sistem ne bilmiyorum okuldan okula değişiyor mu ama bizim okulda ingilizce sınavına girdikten sonra bir de mülakat olduğunu duymuştum ve 4'lük deri 5'e zorlamak sanki gerek yok dil anlatım ya da biyoloji gibi derslerin matematiğe nazaran çalışması ve yapması daha kolay müfredat değişti gerçi ama kimyayı da deniyebilirsin çok uğraşmıyım derken bir seneni heba etme boşuna ...

ortalama yükseltme sıanvından aldığım not ile yılsonu notumun ortalaması alınıyor değilmi?

yaa 10. sınıf yükseltme tarihi ne zaman nolur yardımcı olun yaa

Geri