Ortak noktaları 'Hocaefendi'

no.pasaran

Banned
Reaction score
0
“Türbana özgürlük” isteyen ve daha önce de bir kısmı duyulan bir kısmı duyulmayan birçok yerde ve kurumda biraraya gelen akademisyenleri birleştiren “özgürlük arayışının” ötesinde bağlar var.

soL "Üniversitede özgürlükler konusunda kamuoyuna duyuru" başlığıyla bir metin yayımlayan akademisyen grubunun, Zaman, Yeni Şafak, Bugün gibi gazeteler, Fethullah Gülen'le dolaylı ya da doğrudan kurulan ilişkiler, ABD'ye duyulan yakınlık, AKP üyeliği ya da sempatizanlığı gibi ortak noktaları bulunuyor.

Metnin imzacılarından Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Fatih Karaosmanoğlu, Fulbright bursuyla Washington'daki Georgetown Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde "ABD dış politikası, terörizm, güvenlik ve iç güvenlik" konularında konuk araştırmacı olarak bulundu. Bir süredir Fethullah'ın yan gazetelerinden Bugün'de yazıyor.

2004 yılında İstanbul'da yapılan NATO zirvesinin ardından "Sonuç olarak, zirve sonrası, Türkiye, siyaset eğitim, güvenlik ve terör perspektifinden başta Irak olmak üzere, Filistin, Afganistan gibi sorunlara müdahil olma derecesini yeniden gözden geçirme durumunda olacaktır" yazdı.

Mormonlar ve Anadolu burjuvazisi
Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Yasin Aktay 2001 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) desteğiyle "Anadolu'da yükselen yeni burjuva sınıfı ve Utah'taki Mormon girişimcilerin ideolojik motivasyonlarının karşılaştırmalı analizi" konulu bir çalışma yapmış. Bu çerçevede 6 aylığına Utah'a giderek Mormonlar'ın çeşitli kesimleriyle görüştü. Utah'ta bulunduğu sırada Georgetown Üniversitesi'nde düzenlenen Fethullah Gülen'le ilgili sempozyuma katılarak doktora tezinde de yer verdiği Fethullahçılar üzerine bir tebliğ sundu. Sempozyumla ilgili verilen bilgilere göre, "Dindar Müslüman Türk düşünürlerin Osmanlı'nın yıkılışından beri düşüncelerine hakim olan "kendi vatanlarında diaspora halet-i ruhiyesi'ni anlatan Aktay, Gülen'in zamanla bu psikolojiyi aşarak hayatın içine giren aksiyoner bir ekol oluşturduğunu söyledi."

Yeni Şafak gazetesinde köşe yazıları yazıyor. Birikim dergisinde de yazıları yayımlanıyor.

Referansı Fethullah'tan

CHP'den AKP'ye geçen Aydın Özdalga'nın İsveçli eşi olan Elisabeth Özdalga da, Fethullah Gülen konferansına katılanlardan. Verilen bilgiye göre Özdalga, "konferansta Gülen'in fikirlerinden etkilenen bayanların hayata bakışları üzerine yaptığı alan çalışmalarının sonuçlarını aktardı."

Doğu da Batı da

Şaban Çalış, 2004 yerel seçimlerinde AKP'nin Konya Büyükşehir Belediyesi aday adayıydı. Listenin açık AKP'lilerinden. Birçok AKP etkinliğinde onun ismini görmek mümkün. Ali Bulaç ile Yasin Ceylan arasındaki "İslam, modernite, Batı" tartışmasına Zaman gazetesinde yaptığı "Doğu da Batı da Allah'ındır" katkısıyla hatırlanabilir.

Liberallik budalası

Hakkında en az şey söylemeye gerek olanlardan biri Atilla Yayla. Liberal Düşünce Topluluğu, Mont Pelerin Topluluğu ve Center for New Europe Enstitüsü üyesi. AB desteğiyle düşünce özgürlüğü çalışmaları yapan, liberalizmin uluslararası kuruluşlarından Mont Pelerin Topluluğu üyeliğini "ben bu cemaatin tek Türk üyesiyim" diye övünerek anlatan Yayla son günlerde "Atatürk'e hakaret" nedeniyle yargılanması ve 15 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla geldi. AKP İzmir il gençlik kolları tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinin toplumsal etkileri" konulu panelde "Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder" diyen, Türkiye'nin B süreciyle ilgili de "İleride artık bizlere 'neden her yerde bu adamın (Atatürk) heykelleri, fotoğrafları var?" diye soracaklar. Üstünü örtemezsiniz. Bu mutlaka tartışılacaktır" şeklinde konuşması üzerine Yayla hakkında dava açılmıştı. Yayla'ya verilen 15 aylık ceza ertelendi. Ancak Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında bir uzman tarafından 2 yıl denetim altında tutulacak.

Faşistten bozma Fethullahçı
Yine listenin hakkında çok söz söylemeye gerek olmayanlardan biri Zaman gazetesi yazarlarından Mümtazer Türköne. DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in danışmanlığını da yapan Türköne hakkında 12 Eylül döneminde dava açılmıştı. MHP-Ülkücü Kuruluşlar davasının iddianamesi ve savcının esas hakkındaki mütalaasında, Türköne hakkında şu ifadelere yer verilmişti:

"Sanık ÜGD yönetim kurulu üyeliğine seçildikten sonra illegal çalışma yaparak masa teşkilatının kurulmasında etkin rol oynadığı, yönetici olarak faaliyeti sevk ve idare ettiği, MHP Gençlik kollarında ele geçen mavi plastik harita metot defterinde, sanığın tuttuğu gece nöbetlerine ilişkin el yazısı ile notlar bulunduğu, 7.10.1977 tarihli notunda (Saat 05.00 civarında komünistlerin oturduğu bir kahve dinamitlenmiş, bizim arkadaşlardan Selim Türkmen yakalanmış, diğerleri aranıyor. Gençlik kollarına bildirildi) denilmektedir. 10.10.1977 tarihindeki nöbetindeki notunda ise kendi el yazısı ile (Keçiören'de komünist öğretmenin evi taşlandı. 4 arkadaşımız şubeye götürüldü) notu bulunmaktadır. Sanığın örgütün amacı doğrultusunda yayınlar yapan Genç Arkadaş dergisinin sorumlusu olduğu, eğitim masasında görev aldığı ve Anayasal nizamı cebren değiştirmeye teşebbüs suçuna feran iştirak ettiği anlaşılmıştır."

http://www.sol.org.tr/?sayi=625&yazino=28178

aziz nesin'in oğlu da mı nurcu....:durdurun yoksa istisnalar kaideyi bozmaz mı,:durdurun yoksa kandırılmış bir hain mi:durdurun, yoksa 1407 akademisyenin içinden bir tanesi de solcu olabilir mi:durdurun, yoksa bu 1407 'den 100 -150 tanesi nurcu , diğerleri de sağduyulu olan insanlar ama biz 100-150 akademisyenden yola çıkarak hepsine hakaret edelim mi diyorlar....:durdurun

Fethullah Gülen Hareketi Bu ülkede önemsenmesi Gereken çok Büyük Bir Oluşum

öyleki Türkiyenin En Büyük Istihbarat Ağına Sahip Olduğu Düşünülüyor Keza Emniyet Güçlerinin Yarısından Fazlasının Bu Amaca Hizmet Ettiği Söylentileri Var

Askeriyeye Girmeye çalışıyorlar Da Deniyor

şu Artık Açık Ki Eğitim Alnında Neredeyse Bir Numaralar

Bu Hareket Derinlemesine Incelenmeli

Eğer Hareketin Sahibi Yurt Dışında Yaşıyorsa ( Söylentilere Göre Amerika- Caı Lojmanları ) Ya Hareketin Amacı Tam Olarak Anlaşılamamış Ya Da Türkiye Cumhuriyeti Rejimi Için Kötü şeyler Yapılmış Demektir.

Sevdiğim Ve Saygı Duyduğum Necip Hablemitoğlu ( Allah Rahmet Eylesin ) Fethullah Gülen Tarikatını Irdeleyen Araştırmalarını Kitaplaştırdıktan Sonra öldürüldü. Kimin öldürdüğü Belli Olmamakla Birlikte Kafalarda Aslında Cevaplar Belliydi.

Hiçbir Fethullah Gülen Sempatizanının Kılına Zarar Gelmezken Ve Hatta Akademik Ve Siyasi Açıdan Yükselirken Necip Hablemitoğlu Gibi Bu ülkenin Evlatlarının Katledilmeleri Hiçde Hayr-a Alamet Değil

Ne Dersiniz ?

aziz nesin'in oğlu da mı nurcu....:durdurun yoksa istisnalar kaideyi bozmaz mı,:durdurun yoksa kandırılmış bir hain mi:durdurun, yoksa 1407 akademisyenin içinden bir tanesi de solcu olabilir mi:durdurun, yoksa bu 1407 'den 100 -150 tanesi nurcu , diğerleri de sağduyulu olan insanlar ama biz 100-150 akademisyenden yola çıkarak hepsine hakaret edelim mi diyorlar....:durdurun

Bu konunun sol ya da sağ ile ne alakası var. Aziz Nesin in oğlu eğitmen, eğitim de fırsat eşitliğini düşünüyor. Ama bu konununfarklı boyutları var.

Kimi rektör düzeni bozacağından, kimisi başbakan ın dine el atmasından, kimisi bununla yetinmeyeceklerini bildiği için tepki gösteriyor.

Bunda neden art niyet ararsınız bilmem.

barış manço,bülent ecevit,turgut özal,süleyman demirel,cem karaca ve daha bir sürü önemli kişi gercekleri gördü ve bu işin gercekten güzel bir iş oldugunu anladı bizim çok çok bilgili bazı (kendine özgürlükçü) arkadaslar anlamadı..

Anlayan anladı gerisi vızırtı zaten onların vatana bir yararları olmadığı için önemsenmiyenler ama türkiye için calısan bu işe canlarını koyan kişiler gercekleri gördü ve saygı gösterdi.

barış manço,bülent ecevit,turgut özal,süleyman demirel,cem karaca ve daha bir sürü önemli kişi gercekleri gördü ve bu işin gercekten güzel bir iş oldugunu anladı bizim çok çok bilgili bazı (kendine özgürlükçü) arkadaslar anlamadı..

Anlayan anladı gerisi vızırtı zaten onların vatana bir yararları olmadığı için önemsenmiyenler ama türkiye için calısan bu işe canlarını koyan kişiler gercekleri gördü ve saygı gösterdi.

SENİN ADINA SEVİNDİM AMA ÜLKEM ADINA ÜZÜLDÜM

ONLAR DİYE BAHSETTİĞİN KİŞİLER NECİP HABLEMİTOĞLU UĞUR MUMCU BAHRİYE ÜÇOK AHMET TANER KIŞLALI ÇETİN EMEÇ VE DAHA NİCELERİYSE VE BU İNSANLARIN VATANA BİR FAYDASI DOKUNMADIĞINA İNANIYORSAN SANA BİR SORU SORABİLİR MİYİM

HEMŞERİM MEMLEKET NİRE ?

Yapma ya! Açık,açık bu Cumhuriyetin yıkılmasını söyleyen,Amaca ulaşıncaya kadar takiyyenin şart oldugunu söyleyen kasedini gözlerimle izledigim adamın ABD'nin kucagında oldugunu görmeyecegim.Vatikan'a hizmet edecegini söyleyen mektuplarını görmeyecegim.Bir çok yazarımızın bu ajanı ve içinde oldugu hain düzeni deşifre eden eserlerini hazırlarken öldürüldüklerini hesaba almayacagım ve ülkemi ve dinimi pazarlayarak ABD ve Vatikana hizmet ettiklerini görmeyecegim ve saf saf bu ihanet oluşumunun ülkeme ve dinime hizmet ettigine inanacagım.Sen gerçekten bu şahsın böylesine saf olduguna inanıyormusun?
Ben çocuklugumla birlikte Ecevit hayranıydım ve onun devlet adamlıgını örnek kabul ederdim ki benim ideolümdü ve Bu Fethullah Güleni aklamaya çalışmasından dolayı devlet adamlıgı imajı gözümden düştü.Bir ihtimal Fethullah Gülen MİT'i,Mitte Fethullahı kullandı ki Ecevit böyle bir kanaldan dolayı yanıltılmış olabilir ki bir çok vatandaşımız çok saff duygularla hala bu adamın dinimize ve ülkemize hizmet ettigine inanıyor.Her şeyden önce bu adamla birlikte yola çıkan arkadaşı basbas bagırdı ihanetini neden ona inanmıyorsunuz?.Ötekiler uzaktan, bu en yakın arkadaşı,ben en yakın arkadaşına ve bir sürü delile inanıyorum.Yada biz bu kadar günahkarmıyız ki Allaha ve Dinimize bu kadar hizmet ettigini söylenen adama inanmıyoruz?

ali nesin diye bir isim geçiyormu yolladığım haberde geçmiyor o zaman neyin hesabını soruyorsun yada neden olayı çarpıtıyosun

***************************.bu ülkenın gercek sahipleri yani dedeleri canakkalede şehit olmuş anadolu insanı ve cepheye mermi yetiştiren başı yaşmaklı ninelerın torunlarıdır.ermeni dönmeleri her nekadar türk ismi alıp ülkemizde en kritik noktalarda bulunup başörtüsüne ve ananelerımıze küfretsede son sözü bu şanlı türk milleti söylemiştir.ve başörtüsü özgürdür artık.iki bacımızın başörtüsüne el uzattılar diye maraşı kana bulayan,ermeni komıtacılara ılk kurşunu sıkan sütcüimam artık mezarında rahat uyuyabılır..çünkü bu ülke masonlara lions ve rotaryenlara kalmayacaktır.bu ülke anadolu insanındır şanlı türk milletınındır.DİKKATİNİZİ CEKERİM MASONLAR TÜRBAN KARŞITI EYLEM YAPTILAR VE ÜLKENIN KARIŞACAĞINI İMA ETTİLER .BUNLARI SÖYLERKEN SLOGANLARI ŞUYDU:ATAM SENİ ÖZLEDİK!!!..PEKİ MASON LOCALARINI KAPATTIRAN VE BUNLARIN BESLENDİKLERİ YER BELLIDIR MİLLİ OLMAKTAN COK UZAKTIR VE BU ÜLKENIN MENFAATLARI ICIN CALIŞMAZLAR DIYEREK LOCALARIN KAPISINA KİLİT VURAN MUSTAFA KEMAL ATATURK DEĞİLMİYDİ?..DÖNEMİN GAZETELERINI NETTEN ARAŞTIRIN ARKADAŞLAR LÜTFEN..MASON LOCALARINI HAINLIKLE SUÇLAYIP KAPATAN BİZZAT ULU ÖNDER ATATURKUN TA KENDISIDIR..NE HAZINDIR ATATURKUN VEFATINDAN HEMEN SONRA TEKRAR KURULMUŞLAR VE BU MILLETIN KADERINI TAYIN ETMEKLE KENDILERINI VAZIFELI BILMIŞLERDIR.KENDILERINI TOPLUMUN GÖRUNMEZ LIDERLERI OLARAK ADLANDIRIRLAR.BU GÜN BAŞÖRTÜSÜ YANDAŞLARI AMERIKADAKI F.GULENDEN BESLENIYOR DIYE HABER YAPANLARIN NERDEN BESLENDIĞINI VE NEYE HIZMET ETTIĞINI BILINKI,BU SIYONISTLERE BİLMEDENDE OLSA UŞAKLIK YAPILMASININ ÖNUNE GECILEBILSIN.ÖNCE ARAŞTIRILMASI GEREKEN BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCIYE NOT VERMEM DİYEN BU REKTÖR*** HANGİ MASON LOCASINA KAYITLI OLDUĞU HANGİ LİONS KLUBUNDE FAALIYETTE BULUNDUĞU HANGİ ROTARY KLUBUNDEN YETİŞTİĞİNİN DERİNLEMESINE İRDELENMESIDIR.İNANIN BANA COK ŞAŞIRTICI SONUÇLAR CIKACAKTIR..

belki alakasız ama size bişe sorucam ya neden bu eğitimci nurcular sürekli akıllı çocukların(zeki demiyorum dikkatinizi çekerim*) peşinden koşuyorlar?..

*bana göre zeki insanlar kimsenin etkisi altında kalmaz yani güdülmezler...

Geri