Orkİnos SoĞanli Sote

ejderler

New member
Tuzlu ve dilinlenmiş Orkinosları kuşbaşı doğradıktan sonra,suya koyun ve bir gece suda bekletin tuzunun iyi çıkması için 4 veye 5 kere suyunu değiştirin.Etlerin tuzu çıktıktan sonra,bir ilistire çıkarın ki suyu süzülsün.
Şimdi malzemeleri hazırlayalım. et miktarına göre sogan koyalım(4 veya 5 adet orta boy soğan) soğanları ince kıyalım ve onları sıvı yağda soteledikten sonra,kuş başı orkinos etlerini içine koyalım ve 5 dakika kaynattıktan sonra bir yemek kaşığı salça bir çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı pulbiber bir çay kaşığı kekiği ilave ederek biraz karıştırın ve kapağını kapatın.
karışımın suyu çekene kadar kaynatın, 5 dakika daha kavurun ve yarım limon sıkarak karıştırın, yarım dakika sonra eteşten alın.
NOT:YEMEĞE TUZ KOYMAYINIZ
.....TAZE VE TUZLU ORKİNOSLARDA TARİF AYNIDIR..

:clap ...........................................AFİYET OLSUN...............................................:clap
 

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
güzel olacağa benziyor.

tarif için sağol. eline sağlık.
 

HTML

Üst