Orjinal Windows 7 XP Mode (VT Gerek Olmadan) Bütün İşlemciler İçin [HH&HF&ANLATIMLI]

SyStEmPrG

Uploader Team
Reaction score
0
Orjinal Windows 7 XP Mode (VT Gerek Olmadan) Bütün İşlemciler İçin [HH&HF&ANLATIMLI]

Orjinal Windows 7 XP Mode (VT Gerek Olmadan) Bütün İşlemciler İçin

2q9ji4g.jpg

Windows 7 için XP Mode ilk çıktığında sadece "Hardware Virtulatization" (VT) destekli işlemcilerde çalışıyordu. Ancak diğer sanallaştırma yazılımlarıyla (Virtualbox, Vmware Workstation, Vmlite gibi) birlikte Xp Mode'un kullanılabilir hale gelmesiyle Microsoft XP Mode'un VT desteği olmayan işlemcilerde çalışabilmesi için bir yama yayınladı.

Bununla ilgili uzun zamandan beri bir anlatım planlıyordum ama kısmet bugüneymiş. Kendi bilgisayarımda kullanıyorum gayet de memnunum umarım arkadaşlar sizler de memnun kalırsınız.

XP Mode ne işe yarar onunla ilgili bilgilendirme

Windows XP Mode Microsoft'un Virtual PC sanallaştırma yazılımına entegre çalışan bir "sanal" Windows XP'dir. Microsoft Windows 7 için uyumluluk sorunu çıkaran yazılımların uyumluluğunu arttırabilmek için XP Mode ile akıllıca bir hamle yapmıştır. XP Mode ile sanal Windows XP üzerine kurulan uygulamalar Windows 7'nin başlat menüsüne entegre olacak şekilde çalışabilirler. Gerçi bunun pratikliğini kullandıkça anlıyorsunuz. Daha ayrıntılı açıklama için vakit kaybetmenin bir anlamı yok sonra hallederiz onu şimdi önemli olan Windows XP Mode çalışabilir hale getirmek.Ama kısaca yapılabileceklerden bahsedelim.

-Windows XP Mod ile sanal XP ortamında birden fazla USB aygıtı kullanabilirsiniz.

-Windows7 masaüstü, başlat menüsü ya da görev yöneticisini kullanarak WindowsXP uygulamalarını sorunsuz bir şekilde başlatabilirsiniz.

-Pano paylaşımı sayesinde Windows 7 ve XP Mode arasında kesme, kopyalama ve yapıştırma gibi işlemleri gerçekleştirebilmenizi sağlar.

-Windows 7 ve XP Mode'da çalışan sanal makineniz arasında printer paylaşımı yapabilmenizi sağlar.

-Sürücülerin paylaşımı, sanal makine içerisinde yer alan tüm verilere rahatlıkla erişmenizi sağlar.

-Çalışma ortamları arasında klasör entegrasyonu sağlar.

WİNDOWS 7 XP MODE TANITIM [KENDİ ÇALIŞMAM]

Kurulum Öncesi Gerekli olan dosyalar:

- Windows 7 için Virtual PC,

32 bit Windows 7 Virtual PC [HOTFİLE]

64 bit Windows 7 Virtual PC [HOTFİLE]

- Tüm işlemcilerde çalışabilmesi için gerekli olan güncelleştirme dosyası,

32 bit Windows6.1 [HOTFİLE]

64 bit Windows6.1 [HOTFİLE]

RAR ŞİFRESİ : SyStEmPrG@HaCKHeLL

- Windows XP Mode kurulum dosyası, 32 ve 64 bit için İNDİR

Renk Derinliği İçin Reg Dosyası.XP Mode kurduktan sonra varsayılan bit derinliği 16 bit olarak gelir. Dolayısıyla sanal makineyi kullanırken ikonların renkleri tam net olmayacaktır. Bunun için bir reg dosyası yaptım. Sanal makine üzerinde çalıştırmayı unutmayın.

Renk Derinliği İçin Reg Dosyası

WİNDOWS 7 ULTİMATE Den Başka Bi Sürüm Kullananlar (Starter, Home Premium Gibi)

Sistem Gereksinimleri ise;
Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate 32,
64 bit ortalama 2 gb bellek yeterli olacaktır.
2 GB kadar harddisk alanı ve tabii ki işlemci

Kurulum Aşamaları

Dosyalarımız Tamam İse Kuruluma Geçebiliriz!

30c83nl.jpg

Windows 7 32 bit kullanıcıları "Windows6.1-KB958559-WindowsVirtualPC-x86.msu" 64 bit kullanıcıları ise "Windows6.1-KB958559-WindowsVirtualPC-x64.msu" isimli windows güncelleme dosyasını çalıştırsınlar. Böylece Windows 7 Xp Mode için gerekli Virtual PC sanallaştırma yazılımını kurulumuna başlyacağız.

33xbmzd.jpg

Çalıştırdıktan sonra böyle bir ekran gelecek burada "Evet" tuşuna basıyoruz.

6yh08x.jpg

Sözleşmeyi kabul ediyoruz

2yl9ul3.jpg

Kurulum bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

2zspp41.jpg

Bilgisayar açıldıktan sonra Windows 7 32 bit kullanıcıları "Windows6.1-KB977206-x86.msu" 64 bit kullanıcıları ise "Windows6.1-KB977206-x64.msu"isimli güncelleme dosyasını çalıştırsınlar. Böylece Hardware Virtualization (VT) desteği olmadan Windows XP Mode kullanabiliyor olacağız.Çalıştırdıktan sonra böyle bir ekran gelecek burada "Evet" tuşuna basıyoruz.

15cd4cz.jpg

Burada sözleşme ekranı gelmeyecektir. Direkt yükleme tamamlanacaktır. Tekrar bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

mwfy2s.jpg

Artık Hardware Virtualization olmadan Windows XP Mode yüklenebilir hale gelmiştir. Hemen işe koyulalım. Windows 7 32 ya da 64 bit farketmeksizin "WindowsXPMode_tr-tr.exe" isimli dosyayı çalıştırsınlar. Bu dosya ile Windows Xp Mode'u Virtual PC ye entegre edeceğiz. İleriye tıklıyoruz.

28k35l1.jpg

Burada yolu değiştirmeden ileriye tıklıyoruz.

11l7sid.jpg

Yükleme başladı biraz sürebilir. Biraz Sürebilir

ayozrt.jpg

Sonunda kurulum tamamlandı. Bundan sonra kısa ayarlar gireceğiz.

169f6us.jpg

Resimde de görüldüğü gibi başlat menüsü ---> Programlar ---> Virtual PC ---> Windows XP Mode yolunu izliyerek yazılımı çalıştırıyoruz.

ayoq60.jpg

Gelen ekranda sözleşmeyi kabul edip ileriye basıyoruz.

ff4ljs.jpg

Kullanıcı için parola belirleyip ileriye basıyoruz.

rkzkvm.jpg

Otomatik güncelleştirme ile ilgili bilgileri seçim sizin. Tekrar ileriye basıyoruz.

14smzc0.jpg

Ardından yaklaşık bir on dakika işlemin bitmesini bekliyoruz.

2po5kqr.jpg

Bi Teşekkürü Çok Görmeyin

Teşekkür ne kelime. Ellerine sağlık.

ben bunu incelemiştim ve windows 7 home edition 'da çalışmıyor. kendi sitesinden aldığım bilgidir.
home edition kullananlar indirmesin uyumsuzdur

Yahu birebir benim açtığım konuyu buraya ekliyorsun en azından aldım de yani. Hackhell için hiç böyle şeyler yakışmıyor. Gerçekten çok yazık! Açtığım iki konu da kopyalandı kimse birşey demiyor. O zaman susalım herkes kendi kopyasını yapsın.

Yahu birebir benim açtığım konuyu buraya ekliyorsun en azından aldım de yani. Hackhell için hiç böyle şeyler yakışmıyor. Gerçekten çok yazık! Açtığım iki konu da kopyalandı kimse birşey demiyor. O zaman susalım herkes kendi kopyasını yapsın.

halla halla paylaşım yaptık bela bulduk ya dün 1 bu gün 2.si

1.asıl senin bu konuyu nerden kopy paste yaptığını sana burda söylersem reklam olur

2. si ms nin orjinallik istediği dosyaları kendim indirip kendim upladım rar pass da belli

indir ve dene

3. sünü de al biz öyle konuyu ekleyip kaçmıyoruz all

kendim kurup tanıttım hemde

http://www.hackhell.com/windows-7/6...indowv-7-xp-mode-tanitimi-kendi-calismam.html

Eline Sağlık Onurcum

Eline sağlık dostum,yalnız bu xp mode 'de oyunları da oynayabilseydik bazı 3D uygulamaları mesela çok iyi olurdu ama olmuyor işte.

halla halla paylaşım yaptık bela bulduk ya dün 1 bu gün 2.si

1.asıl senin bu konuyu nerden kopy paste yaptığını sana burda söylersem reklam olur

2. si ms nin orjinallik istediği dosyaları kendim indirip kendim upladım rar pass da belli

indir ve dene

3. sünü de al biz öyle konuyu ekleyip kaçmıyoruz all

kendim kurup tanıttım hemde

http://www.hackhell.com/windows-7/6...indowv-7-xp-mode-tanitimi-kendi-calismam.html

Bela deyip derken öncelikle hitap şekline dikkat etmelisin. 3. yaşındaki çocuk yok burada seviyeli olarak durumu belirttim.

1. si bunu söylemezsin çünkü böyle bir durum söz konusu değil derlediğim yerler oldu. Ama anlatım bana ait.

2. o dosyalara sözüm yok microsoftun sitesinde zaten var.

3. o konuyu da gördüm. Böyle bir konu açmayı bende düşünüyordum. Ama sen zaten açmışsın güzel de olmuş hakkını vermek lazım.

4.Resimlerin ingilizce olanları hariç hepsini kendim çektim. Snagit ile istersen projeyi upload ederim bakarsın.

5.Her resmin altına yazdığım yazı ve açıklamalar bana ait. Aksini iddaa ediyorsan göstermelisin.

7.Eğer kanıt istersen ben burada sunabilirim. Hiç de sorun olmaz.

Bela deyip derken öncelikle hitap şekline dikkat etmelisin. 3. yaşındaki çocuk yok burada seviyeli olarak durumu belirttim.

1. si bunu söylemezsin çünkü böyle bir durum söz konusu değil derlediğim yerler oldu. Ama anlatım bana ait.

2. o dosyalara sözüm yok microsoftun sitesinde zaten var.

3. o konuyu da gördüm. Böyle bir konu açmayı bende düşünüyordum. Ama sen zaten açmışsın güzel de olmuş hakkını vermek lazım.

4.Resimlerin ingilizce olanları hariç hepsini kendim çektim. Snagit ile istersen projeyi upload ederim bakarsın.

5.Her resmin altına yazdığım yazı ve açıklamalar bana ait. Aksini iddaa ediyorsan göstermelisin.

7.Eğer kanıt istersen ben burada sunabilirim. Hiç de sorun olmaz.

1. bu kaçıncı yani iyiki bi konu açtım :S şikayet edin kapanıp gitsin

2. kimse ms nin orjinallik doğrulamasını cesaret edip o dosyaları kolay kolay
indiremiyor diye kendim indirip upladım (Win7 ultimate dosyaları diğer versiyonlar için ms linki verdim)

3. sağol teşekkür ederim
ben bu konuyu açtım ve kendim kurup bi tanıtımını da yaptım daha önce söylediğim gibi
yani yarın biri yok çalışmıyor yok sorunlu derse hem yardım hemde kanıt için

4.şu ingilizce resimler ve caps lar sana başta dediğim gibi bu konuyu ben daha başka
bi sitede dün gördüm sen kendi konunun bi linkini verirsen ilk hazırlayanın kim
olduğunu öğrenirim yok senmi o başka sitedekimi

5. ben benim konumun seninkiyle aynı olmadığını iddaa ediyorum

6.bi linkini verirsen ilk hazırlayanın kim olduğunu öğrenirim yok senmi o başka sitedekimi

7.dediğim gibi konuyu dün açtım ama bir çok isim başıma kalktı

benim eklediğim bölüm resimli prog anlatımı, bir diğer konu ise win7 bölümünde.

1. bu kaçıncı yani iyiki bi konu açtım :S şikayet edin kapanıp gitsin

2. kimse ms nin orjinallik doğrulamasını cesaret edip o dosyaları kolay kolay
indiremiyor diye kendim indirip upladım (Win7 ultimate dosyaları diğer versiyonlar için ms linki verdim)

3. sağol teşekkür ederim
ben bu konuyu açtım ve kendim kurup bi tanıtımını da yaptım daha önce söylediğim gibi
yani yarın biri yok çalışmıyor yok sorunlu derse hem yardım hemde kanıt için

4.şu ingilizce resimler ve caps lar sana başta dediğim gibi bu konuyu ben daha başka
bi sitede dün gördüm sen kendi konunun bi linkini verirsen ilk hazırlayanın kim
olduğunu öğrenirim yok senmi o başka sitedekimi

5. ben benim konumun seninkiyle aynı olmadığını iddaa ediyorum

6.bi linkini verirsen ilk hazırlayanın kim olduğunu öğrenirim yok senmi o başka sitedekimi

7.dediğim gibi konuyu dün açtım ama bir çok isim başıma kalktı

benim eklediğim bölüm resimli prog anlatımı, bir diğer konu ise win7 bölümünde.

1.Benim böyle bir derdim yok alıntı olduğunu bildirmen yeterli.

2.Konuyu açmaktaki amacım buydu anlatım benim için ekstra oldu.

3.http://www.hackhell.com/windows-7/6...dan-butun-islemciler-icin-kendi-uploadim.html benim açtığım konu bu buna benzer bir konu görmedim google üzerinden de aradım şimdi birebir benim açtığım konu hatta bu şekilde ayrıntılı bir konu yok. Ayrıca eklediğim tarihi de kontrol edebilirsin.

4.Ben konumuzun linkler dışında aynı olduğunu hatta birebir olduğunu da iddaa ediyorum.

5.Son olarak ne konuyu kapattırma gibi bi derdim var ne de insanların bilgi paylaşımlarına bir garezim var. Sadece şu hackhell da açılan bir konunun aynı site içerisinde tekrar "Birebir aynı" olarak açılması ve alıntı olduğunu belirtmemek bana ayıp geldi açıkçası. Daha doğrusu yapmam gereken bir çalışmam olduğu halde o kadar emek harcayıp zamanımı harcamam karşısında böyle bir durumla karşılaşmak koydu bana.

6.Artık o gördüğün linki buraya ekleyebilirsin. Çünkü reklam olmaktan çıktı.

ya arkadaşlar ben resimleri göremiyorum..ne yapmam lazım varmı fikri olan. yardımcı olursanız sevinirim..resim aynen böyle görünüyor:

paylaşım için teşekkürler indiriyorum..Peki bunu cd ye nasıl yazcaz ?

Linklerin hepsi silinmiş

Paylaşım için teşekkürler. Windows xp mode sadece Windows 7 Enterprise, Professional ve Ultimate'de kullanılabilir. İndirdikten kurduktan ve Xp modevi açtıktan sonra Movie Maker'ı çalıştırmak için shift tuşuna basılı tutup açın.

Geri