Oray Eğin denilen zevat kapa çeneni!___

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Oray Eğin denilen zevat, kapa çeneni!

Açık deniz korsanı İsrail, dünyada ki tüm vicdan sahiplerine yine büyük bir travma yaşattı. Konuştuğum herkes duygularının alt üst olduğunu ve büyük bir acı yaşadığını söylüyor.
İHH’ın öncülüğünde ki yardım filosunda 9 vatandaşımız şehit olurken halen ağır yaralı olanlar ve kayıplar var.
Şu an bu satırları yazmakta güçlük çekiyorum. Evet, biliyorum onlar çok büyük bir iş başardılar. Uzun yıllardır Filistin halkının her gün yaşadığı acıların haykıran sesi oldular.

Ama insanız işte!
Yaşama hakkına sıkılan kör kurşunların siyahı bulaştı yüreğimize, içimizi kararttı.
Şehitlerin isimleri açıklandığında hepsi içimizi yaktı.

İçlerinden tanıdığım isimlerden olan Gazeteci Cevdet Kılıçlar’ı yine ilk tanıdığımda bir bayram sonrası görevli olarak gittiği mülteci kamplarında, Filistinlilerin neler yaşadığını anlatmış, üzüntülerini dile getirmişti. Çok saygıdeğer bir insandı. En son kendisini yine İsrail zindanlarında tutulan, İHH’ın Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’i havalimanına karşılamaya gittiğimizde görmüştüm. her zaman ki vakarlı duruşu ile… Nereden bilecek ki insan, bu kendisini son görüşümmüş… Eşinin suç duyurusuna gittiğinde, kendisinin şehit olduğu haberini aldığında ki halini televizyonda görünce, boğazım düğümlendi. (Allah onunla birlikte hepsinin şehadetini kabul etsin)

Evet, o gemide Müslümanlar ile birlikte yürekli Hıristiyanlar, Yahudiler ve Ateistler de vardı. Hepsini tek bir noktada birleştiren ise vicdandı.

İsrail’in yalanlarına karşın, daha önce serbest bırakılanlar da dâhil anlattıkları hep aynıydı.
İnsan onurunu yerle bir eden vahşet!
İnsan hakları, hukuk tanımayan bir zihniyetin vicdanını nasıl da yitirdiğinin gerçek hali!
Sessiz bir ortamda, kendine sadece kendini dinleten aklın egoistliği!

Ve yine insan olmak adına katlanmak zorunda kaldığımız bu durum içerisinde, terbiyesizce, haysiyetsizce, pervasızca ortaya çıkıp aslı astarı olmayan konuşmalarla karşımıza çıkanlara hiç ama hiç tahammül gösterecek değiliz…

Ne olmak ve düşünmek istiyorlarsa olsunlar, umurumda bile değil, ama ortada bu kadar acı varken atılan iftiraları yutacak durumda da değiliz…

Oray Eğin denilen ne olduğu belli olmayan çoluk çocukta biraz haddini bilecek.
Ben ona derim ki;

“Amacın Gazze'ye yardım değil Hamas propagandası yapmak” olduğunu savunup, sağa sola saldırıyorsun da, gözlerinde mi kör be adam, neler olduğunu da mı göremiyorsun?
Sen İHH’yı ne kadar tanıyorsun da, onun hakkında atıp tutup provokasyon yaptığını söylüyorsun…

Marjinal grup, molla dediğin kim?

“Arapların bile bulaşmadığı bir karanlık dehlize Türkiye neden giriyor?” Diyecek kadar Ortadoğu’da ki dengeleri bilmeyen sen dış politikadan ne kadar anlıyorsun?
Dedim ya vicdansızlığın beni zerre kadar ilgilendirmiyor ama sana Gazeteci sıfatı verenlerin aklına şaşıyorum.

Sen kendini ne sanıyorsun onu da anlamıyorum.
Çok mu korku filmi izliyorsun…
Yok, ölüm tehdidi alıyormuş da yok “vurun bunları, öldürün, katli vaciptir” deniliyormuş da…
Sen İsrail kafası ile düşündüğünden olacak, böyle paranoyalar üretiyorsun…

Gündemi de mi takip etmiyorsun? Danıştay saldırısının Ergenekon ile bağlantısının ortaya çıkışı yeni de değil üstelik!

Sen ağzına geleni söyleyeceksin, hakaret edeceksin, iftira atacaksın, bizde susacağız öyle mi?
“Demokrasi birkaç Anayasa maddesinin değişmesiyle gelmez, bu yazılara hoşgörüyle gelir” demişsin ya, bende söylediğin yalanlara, senin basit dilinden cevap verdim!

Demokrasi böyle geliyor ya!

Bak çok sevdiğin İsrail, ABD'li bir genç kızın gözünü çıkardı. Suçu; Gazze insani yardım filosuna, İsrail’in yaptığı insanlık dışı baskını protesto etmek için, Kudüs’te yapılan protestoya katılmaktı!

Filoda yaşanan vahşete ne kadar üzüldüysem bu duyduğum habere de aynı içtenlikle üzüldüm.

Zaten aynı katliamı Filistin İsrail’e yapsa değişen bir şey olmazdı!
Bu satırların tek harfini değiştirmeden aynı tepkiyi gösterirdim.

O nedenle Oray Eğin, senin hoşgörü anlayışınla bizimkisi bambaşka!
Diyorsun ya, “Ben ruhen Yahudiyim” diye!
Bence sen vicdanlı Yahudilere haksızlık ediyorsun!
Kendimi Netanyahu gibi hissediyorum dersen o başka!
Ama bırak da millet acısını yaşasın…

Kısa bir süreliğine de olsa kendini şarj etme de, biraz servis dışı kal…
Kal ki, bizim de hoşgörü anlayışımız senin gibi olmasın
!

KYNK

habervaktim 'den bi alıntı

bu iğrenç kişi daha önce gay(eşcinsel) olduğu açıklamış, 03 haziran 2009 tarihli şalom isimli yahudi gazetesinde de aynen şunları yazmıştı: “ve bugün çok büyük bir itirafta bulunmak istiyorum: ben aslında bir yahudi’yim. yahudilikle bir gönül bağım olduğunu inkâr edemem hayatım boyunca hiçbir dinin mensubu olmadım, tanrı inancım tartışmalı, kendimi herhangi bir dine ait görmedim ama yahudilikle bir gönül bağım olduğunu inkâr edemem.” lütfen böyle kişileri muhatap alıp da ismini gündeme getirmeyin.

"Zaten aynı katliamı Filistin İsrail’e yapsa değişen bir şey olmazdı!
Bu satırların tek harfini değiştirmeden aynı tepkiyi gösterirdim. " yalancının

Anlaşılması çok güç bişey yaşanıyor Türkiye'de!!!!

Efendim Türkiye'nin bölünmesini, federasyonu, Atatürk'ü eleştirmeyi, Kürtlere özgürlüğü, Türklük değil de Türkiyeliliği, çarşafı, türbanı vs.... açık açık konuşalım, konuşmaktan korkmayalım, DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜÜÜÜÜ, DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜÜÜÜÜÜ diye bağıranlar;

adamın biri yukarıdaki gibi düşüncelerini söylerseeeeeee; ORALCI(bakınız üçüncü yorum), terbiyesiz, haysiyetsiz, ne olduğu belli olmayan,vicdansız, kendisine gazeteci ünvanı verenlerin aklına şaşılan, paranoyak(bakınız konu), gay, yahudi(bakınız birinci yorum) yapıveriyorlar adamı şıp diye....

vayyy beee....

Bende Hep KıLLanmışımdır Konuşmasından HareketLerinden Harbiden ***********i :)
Arzu Hanım Geçiniz Yazı Yazıp Parmak Yormaya Deymez.

oray hepinizden türktür hepinizden müslümandır merak etmeyin

amcaların tek fikri herkes bizim gibi düşünecek bizim gibi düşünmeyen ya dinsizdir yada ergenekon üyesi
bizde bıktık artık sizin bu tavrınızdan

oray eğinden de hiç haz etmem ama kalkıpta ona kapa çeneni diyecek kadar da aşağılık bir fikre destek veremem

Bir de yazarın Türkçesi oldukça kıt!

Zevat = kişiler, zatlar

Yani çoğul....

Oray Eğin denilen zevat yanlış bir ifade....

oray hepinizden türktür hepinizden müslümandır merak etmeyin

ee adam değilim diyor, dini yönüm tartışılır ama ben yahudiyim diyoooorr... napacaz şimdi , senin dediğin gibi ''hepimizden daha iyi müslümanmışsın kardeşim deyip illaaa bu eşcinseli bağrımızamı basalım şimdi...:))

adamın yerinede düşünmeseniz olmaz sankii.. değilim diyor . ''yok yok sen bunlardan daha müslümnasın oralcığım'' diyorlar adama yaa..

Bir de yazarın Türkçesi oldukça kıt!

Zevat = kişiler, zatlar

Yani çoğul....

Oray Eğin denilen zevat yanlış bir ifade....

bak bunda haklısın bende farketmiştim, ama bu zevat; bazen bu tür ince dokundurmalarda ( gasteci) dilinde -zerzevat gibi bir ironiyle dokundurmanında ince bir tezahürü.. onun içindir diye düşündüm.dikkatin dikkat çekici...

Oray Eğin ile reelde tanışmışlığım vardır, dışardan görüldüğü gibi çok bilgili görgülü klas bir yazar olduğunu düşünmüyordum ki memleketimle ilgili yazdığı bir köşe yazısını okuduktan sonra ona karşı olan az biraz saygımı da yitirmiştim. nihayetinde bu vahim olayla ilgili görüşünü en son merak edeceğim kişidir ama bu demek değildir ki ona hakaret edebilme hakkını kendimizde görelim. Ayrımcı mesajları editledim.

bak bunda haklısın bende farketmiştim, ama bu zevat; bazen bu tür ince dokundurmalarda ( gasteci) dilinde -zerzevat gibi bir ironiyle dokundurmanında ince bir tezahürü.. onun içindir diye düşündüm.dikkatin dikkat çekici...
zerzevat ayrı şey.bu düpedüz Türkçenin yanlış kullanımı ve bilgisizlik....

oray eğin düşüncelerine kıymet vermediğim bilmediğim birisi

yalnız yakarıdaki kırmızı siyah şeyler de düşünceye ya da yanlış bilgilere karşı yazılmamış

direk saldırı, kişilik haklarına saldırı vs.

eminim yazarın bunları yazmak için eğinin israil hakkındaki yorumlarını beklemesi gerekmezdi

Adamı dümdüz etmişler gıyabında ya....
Ne i...liği kalmış, ne şerefsizliği....
Tebrik ediyorum sizi....Allah sizin elinize düşürmesin insanı....

Clon üyenin kim olduğunu kestirmek hiçte zor değil ama neyse herkesin sözü kendine aittir.

Geri