12 Eylül darbesi sonrasi tutuklularin bir bölümü, Diyarbakir Cezaevi'ne götürülüyordu. Nurettin Yilmaz, dönemin yogun iskencelerinin yasandigi Diyarbakir Cezaevi'nde, tutuklu bulunan eski milletvekili olarak... "ORADAYDI"
Download

Oradaydim - Diyarbakir Cezaevi ( Nurettin Yilmaz )
Oradaydim - Diyarbakir Cezaevi ( Nurettin Yilmaz ) - Alternatif Link
Online Izle
Download

Oradaydim - Diyarbakir Cezaevi ( Nurettin Yilmaz ) - Alternatif Link
Online Izle

"Oradaydim" dedi 6 yil hapsi istendi
"Oradaydim" belgeselinde Diyarbakir Cezaevi'ni anlatan konuk ile programin yapimcisina dava..
DEHAP'in (Demokratik Halk Partisi) yöneticilerinden Nurettin Yilmaz`in konuk oldugu belgesel programi, CNN Türk'te 24 Subat 2007'de yayinlandi. Bakirköy Cumhuriyet Savcisi Ali Çakir, programdan 13 ay sonra, Nurettin Yilmaz ve yapimci Baris Pehlivan hakkinda dava açti. Savci Çakir hazirladigi iddianamesinde, kapatilan DEHAP yöneticilerinden, daha önce 3 dönem milletvekilligi yapmis, 1980'de Baris Davasi kapsaminda tutuklanan Nurettin Yilmaz ile Baris Pehlivan'in, "Halki kin ve düsmanliga alenen tahrik ve asagilamak" suçundan 2 yil 3 aydan 6 yil 9 aya kadar hapislerini istedi.
SÖYLEYENLER DISARDA
Bakirköy 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanin ilk durusmasinda ifade veren Yilmaz 4 yil Diyarbakir Cezaevi'nde kaldigini ve kötü muamele gördügünü belirterek "Üzerime çullandilar. 'Burasi Diyarbakir Cumhuriyeti, Diyarbakir Devleti' dediler. Ben sadece o programda, oradaki devletin görevlisinin sözlerini aktardim. Simdi bunu söyleyenler disarida, ben yargilaniyorum" dedi. Durusma savcinin dava hakkindaki görüsünü belirtmesi için ertelendi.