Optimizasyon ile ilgili Birkaç ipucu

Dark_Angel

Webmaster
Yönetici
Administrator
Reaction score
0
Yeni başlayan arkadaşlarımız için optimizasyon ile ilgili birkaç ipucu vereyim,

1- Optimizasyon kuralının ilk adımı domain ismidir, domain isminizin konuyla son derece alakalı olması lazımdır.

2-Sayfa isimlerinin konuyla birebir alakalı olması gerekir, örneğin çicek konulu bir sayfanın isminin cicek.htm olması önemlidir.

3-Title mutlaka sayfa içeriğinin ana teması olmalıdır. Kısa ve öz bi şekilde sayfayı anlatıması lazımdır.

4-İyi yerleştirilmiş meta tagları, bunlar sayfa ile %100 uyumlu olması gereklidir ki, üst sıralara çıkmanıza etki olsun.

5-Meta Tag'lar içerisinde kullandığınız keyword'lerin sayfa içerisinde kullanılması faydalı olacaktır.

6-Vazgeçilmez pr (page rank) yüksek pr li sitelerden 4 veya üstü olabilir karşılıksız çapraz link aldığınız zaman pr iniz artacaktır.

flashla bi site yaptım google bot sitede pek bi şey bulamaz galiba . Birde googlede gezerken bi yerde gördüm. linke tıkladığmda açılan pencerede müzikle ilgili bir sürü şey yazıyordu ve hepsi yazıdan ibaretti . sonradan gerçek sayfaya yönlendirdi. Bu bir hile sanırım etkisi ne kadar dır bende yapsam işe yararmı acaba ?

byaBanCı' Alıntı:
flashla bi site yaptım google bot sitede pek bi şey bulamaz galiba . Birde googlede gezerken bi yerde gördüm. linke tıkladığmda açılan pencerede müzikle ilgili bir sürü şey yazıyordu ve hepsi yazıdan ibaretti . sonradan gerçek sayfaya yönlendirdi. Bu bir hile sanırım etkisi ne kadar dır bende yapsam işe yararmı acaba ?

müzikle ilgili birçok şeyin yazması spamdır google spam yapanları hiç sevmez :)

flasha gelince googlede indexli sayfan az olur evet ama meta keywords ve description u güzel yaparsan ve dışarıdan linkler alırsan pagerankın yükselir keyword ve descriptionuna görede hit alırsın :)

Geri