Operasyon ‘ben geliyorum’ diye yapılmaz

akifb

New member
Reaction score
0
Rahşan Ecevit, “Irak’tan Türkiye’ye girenler Türkler’i öldürüyor. Öyleyse Türkiye Irak’a girmeli ki, Irak Türkiye’ye girmesin. Türkiye acele davranmalı. Onun bunun onayını beklemeden hareket etmeli ama bu işler ‘ben geliyorum’ diye yapılmaz” dedi.

ANKARA - Rahşan Ecevit, Irak’tan Türkiye’ye girenlerin Türkler’i öldürdüğünü belirterek, “Öyleyse Türkiye Irak’a girmeli ki, Irak Türkiye’ye girmesin” dedi.

Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından uluslararası kamuoyunun söyleyecek söz bulamadığını, çünkü orada Türkler’in öldürüldüğünü kaydederek, “Türkiye haklıydı” dedi.

Benzer bir durumun bugün Irak ile ilgili olarak yaşandığına işaret eden Ecevit, açıklamasında, “Irak’tan Türkiye’ye girenler Türkler’i öldürüyor. Öyleyse Türkiye Irak’a girmeli ki Irak Türkiye’ye girmesin. Türkiye bu konuda da haklı. Yine uluslararası kamuoyunun bir diyeceği olamaz” görüşünü dile getirdi.

Ecevit, “Ancak bu gibi işler Kıbrıs konusunda olduğu gibi, bir tedbir alınacaksa bir gece sabaha karşı gün doğmadan, kimseye haber vermeden yapılır. Yoksa, ‘Ben geldim, geliyorum’ diye feryat ederek olmaz. Bu, ‘Beni durdurun’ demek olur. Türkiye acele davranmalıdır. Onun, bunun onayını beklemeden hareket etmelidir. Aksi halde daha çok canlar yanar” dedi.

Geri