Onur Öymen Gırgır'a kapak oldu

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Altın Üye
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Haftalık mizah dergisi Gırgır bu haftaki sayısında CHP'li Onur Öymen'in "Dersim" çıkışını irdeledi...

202063.jpg

İşte Gırgır'ın Öymen'li kapağı:

leman.20091117164126..jpg

kaynak

telefonuna sahip çıkamayan önder SAV - diline sahip çıkamayıp tek köklü oy hazineleri olan alevileride küstüren ÖYMEN , derken bu CHP ,Atatürk'ün partisini tarihe gömecek böyle giderse... gülemiyorum bile )

oymen.jpg

bİR kAİRKATÜRDE salih Memecandan gelmiş..)

telefonuna sahip çıkamayan önder SAV - diline sahip çıkamayıp tek köklü oy hazineleri olan alevileride küstüren ÖYMEN , derken bu CHP ,Atatürk'ün partisini tarihe gömecek böyle giderse... gülemiyorum bile )

MHP ne güne duruyor, CHP den bunalıpta aklını işletenler için MHP en doğru siyasi duruştur...

Bu CHP' de bir tuhaflık var. Kürsüde biri konuşma yaparken, anlasınlar anlamasınlar her şeye alkış tutuyorlar. Geçenlerde de Abdullah Öcalan alkışlanmıştı.

Kemâl Kılıçdaroğlu bakın kendini şöyle tanıtıyor Aksiyon dergisinde;
---Dersim'in "Kızıl Kilise" yani Nazımiye ilçesinden. Kureyşan aşiretinden. Dedelik makamındanım diyordu hatta.

Ama nasıl oluyorsa, Dersim modelini örnek gösteren Öymen' i alkış yağmuruna tutuyor başta. Fakat daha sonra jeton düştüğünde, ya da birileri ankesöre vurup jetonu düşürünce, sonraki açıklamalarında Öymen' i istifaya çağırıyor.

Şimdi burada ortaya iki sonuç çıkıyor.
Bugün Gazetesi' nden Erhan Başyurt' a göre; ya Öymen istifa edecektir, ya da istifa etmesini istediği kişi istifa etmiyor veya ihraç edilmiyorsa, Kılıçdaroğlu kendisi siyasi onur gereği istifa etmelidir. Aleviler'e ve Dersim'e vefasında samimiyse tabii.

Bu CHP' de bir tuhaflık var. Kürsüde biri konuşma yaparken, anlasınlar anlamasınlar her şeye alkış tutuyorlar. Geçenlerde de Abdullah Öcalan alkışlanmıştı.

---Dersim'in "Kızıl Kilise" yani Nazımiye ilçesinden. Kureyşan aşiretinden. Dedelik makamındanım diyordu hatta.

Ama nasıl oluyorsa, Dersim modelini örnek gösteren Öymen' i alkış yağmuruna tutuyor başta. Fakat daha sonra jeton düştüğünde, ya da birileri ankesöre vurup jetonu düşürünce, sonraki açıklamalarında Öymen' i istifaya çağırıyor.

Bugün Gazetesi' nden Erhan Başyurt' a göre; ya Öymen istifa edecektir, ya da istifa etmesini istediği kişi istifa etmiyor veya ihraç edilmiyorsa, Kılıçdaroğlu kendisi siyasi onur gereği istifa etmelidir. Aleviler'e ve Dersim'e vefasında samimiyse tabii.

bana yazcak bişiler bırakmamışsın EYVALLAH :001_rolleyes:

Bence Kılıçdaroğlu istifa edip MHP saflarına katılmalıdır....

MHP ne güne duruyor, CHP den bunalıpta aklını işletenler için MHP en doğru siyasi duruştur...

Birşeyin, yanlışın bile aslı varken copyasına niye dönülsünki.. chp bu işlerin aslını ve hakkını veririken , dün düzene karşı olan mhp, bugün yeni yeni sistemle düzenle entegre olmuş ve sisteme angajesi bile olgunlaşmamışken, ne diye MHP ye yönelisn millet.. asıl varken yedeğine , koalisyon ortaklığında düğme iliklemek düşer. 3.5 yıllık geçmişte olduğu gibi.

Birşeyin, yanlışın bile aslı varken copyasına niye dönülsünki.. chp bu işlerin aslını ve hakkını veririken , dün düzene karşı olan mhp, bugün yeni yeni sistemle düzenle entegre olmuş ve sisteme angajesi bile olgunlaşmamışken, ne diye MHP ye yönelisn millet.. asıl varken yedeğine , koalisyon ortaklığında düğme iliklemek düşer. 3.5 yıllık geçmişte olduğu gibi.

pekiiii bbp ne oluyor kopyanında kopyasımı oluyor :) suyunun suyuuuu lafa geldimi bbp felan diyorsun ama burda takkıye yapıyorsun hadii bbp yi geç okadar çok savunduğun akp neyin kopyası oluyor bunu açıkla bir zahmet ....

açıklayabileceğini sanmıyorum ama genede şansımı deneyeyim :)

pekiiii bbp ne oluyor kopyanında kopyasımı oluyor :) suyunun suyuuuu lafa geldimi bbp felan diyorsun ama burda takkıye yapıyorsun hadii bbp yi geç okadar çok savunduğun akp neyin kopyası oluyor bunu açıkla bir zahmet ....

açıklayabileceğini sanmıyorum ama genede şansımı deneyeyim :)

Bak ; ironi den sonra takiyye kelimesini de kullanmayı öğrendin.. ama alaka kurmakta bağlantıları sağlamlamada sorun var hala.. onun için beni izlemeye devam et aziz kardeşim.. her yorumuma bişeyler yazacağım diye zorlama kendini.. benimkiler doğal dökülüyor. bazıları arada bir hepsi olarak yüklenselerde konuma, aylık yıllık istihkaklarından alıyorlar.. onun için GIRGIRA konu olmuş adamların üzerinde ben daha fazla cidddi yazamam. kendimi zor tutyorum bu duruma zaten...

bu gidişle gırgır kapak bulmakta zorlanmayacak

Bak ; ironi den sonra takiyye kelimesini de kullanmayı öğrendin.. ama alaka kurmakta bağlantıları sağlamlamada sorun var hala.. onun için beni izlemeye devam et aziz kardeşim.. her yorumuma bişeyler yazacağım diye zorlama kendini.. benimkiler doğal dökülüyor. bazıları arada bir hepsi olarak yüklenselerde konuma, aylık yıllık istihkaklarından alıyorlar.. onun için GIRGIRA konu olmuş adamların üzerinde ben daha fazla cidddi yazamam. kendimi zor tutyorum bu duruma zaten...

usta tutma kendini

Loopused hocam, karamizah sanatının HH bölge başkanıdır. Fazla gaza getirmeyin onu. Kendisinden olgun, yaşının getirdiği değeri kaldıracak yazılar bekliyoruz. Gırgır malzemesi adamların konularına fazla bulaştırmayın. Attığı bir yazının içinden alacağınızı alın, kısa günün kârı deyip yetinin. Neyse...

TraFoo arkadaş. Bir soru sormuşsun. Demişsin ki; AKP neyin kopyası?
Eğer beklediğin cevap, "AKP Erbakan'ın Milli Görüşünün devamıdır" gibi bir şeyse, kusura bakma bu beklentini biraz daha uzatmak zorundasın. Ama yok zaten sen de AKP' nin böyle bir paralel geçişin meyvesi olmadığı konusunda az buçuk vicdan sahibiysen, okumanı tavsiye buyururum.

Şahin Alpay
17 Kasım 2009 - Zaman
Türkiye'nin 21. yüzyıl mucizesi

Geçen cuma günü 1960'ların ortalarında Türkiye İşçi Partisi saflarında tanıştığım, o günden beri görüşlerimiz birbirine çok paralel olarak evrilen, çok sevdiğim bir Kürt arkadaşımla, uzun aradan sonra tekrar bir araya geldik.
Dopdoluydu. Çok şey söyledi, ama en önemlisi şuydu: "Türkiye'de dindar Müslümanlar herkesi, yani Kürtleri, Alevileri, gayrimüslimleri ve diğerlerini, yani askerî vesayet altındaki rejimden muzdarip olan herkesi özgürleştirmeden, kendilerini de özgürleştiremeyeceklerini nihayet tam olarak anladılar... Bunun için Demokratik Açılım'ın başarısından umutluyum."

Aynı günün akşamı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Demokratik Açılım" görüşmeleri vesilesiyle TBMM'de yaptığı konuşmayı izledim. Başbakan ezcümle şunları söylüyordu: "Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923'te ne kadar büyük düşündüyse, bugün de o kadar büyük düşünmek durumundadır...Yurtta sulhu tesis edemeyenler cihanda sulhu tesis edebilir mi?.. Gün hamaset dolu, tahrik dolu nutuklar atma günü değil, ölümlere, 25 yıldır görmezden gelinen soruna çare bulma günüdür... Bugün yeni bir gündür ve Türkiye için bir milat kabul edilmelidir..." Evet, 13 Kasım 2009, Türkiye için bir milat. Zira Türkiye, en temel sorunu olan, PKK şiddetine kaynaklık eden Kürt sorununu çözme yoluna şimdi çıkıyor.

Başbakan'ı dinlerken, doğrusu, heyecanlandım ve telefona sarıldım. En azından 1990'ların başından itibaren, aralarında benim de olduğum Türk ve Kürt pek çok aydının savunduğu fikirlerin Başbakan'ın ağzından, TBMM kürsüsünden dile getirilmesinden duyduğum mutluluğu yakın dostlarımla paylaştım. Sonra oturup düşündüm: Kürt arkadaşım haklıydı. Son günlerde tanık olduğumuz siyasi olayların belki üzerinde en çok durulması gereken yanı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Türk siyasi hayatına kazandırdığı kadronun geçirdiği son derece dikkate değer zihniyet dönüşümü.

Bu kadro Milli Görüş Hareketi'nin (dilerseniz Türkiye'nin kendine özgü İslamcı hareketinin), Necmettin Erbakan önderliğindeki Refah Partisi (RP) saflarında yer almıştı. RP'nin inanç özgürlüğüne saygılı olup olmadığı konusunda ciddi kuşkular vardı. Ekonomide liberalleşmenin ve globalleşmenin karşısında duruyordu. Dış politikada Batı'ya sırt çevirmeyi, NATO'dan ayrılmayı, AB ile ilişkiyi kesmeyi, İslam Birliği'nin kuruluşuna öncülük etmeyi savunuyordu. Kürt sorununa bakış açısı, devletçi-milliyetçi bakış açısından çok farklı değildi. Öyle ki, Erbakan bugün hâlâ Saadet Partisi toplantılarında boy gösterip, "Kürt meselesi nereden çıkıyor? Kurcalıya kurcalıya, Kürtçülük diyerek Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Sonra çarpıştıracak, yumuşak lokma yapıp yutacak. Türkiye, İsrail'in vilayeti yapılacak..." şeklinde konuşmakta. "Milli Görüş gömleğini çıkardın da ne oldu? Çıplak kaldın... Yahudi'nin peşine takıldın. 'One munite' dedin, sonra gidip özür diledin. Bu böyle yürümez... Gittiğiniz yol doğru yol değil. Gelin adil düzene dönün" diyerek AKP'lilere çağrıda bulunmakta. (29 Ekim 2009)

2001'de AKP'yi kuran kadronun "Milli Görüş"ten "Muhafazakar Demokrasi"ye ideolojik-fikri değişiminde rol oynayan muhakkak ki birçok etken var. Belki bunların başta geleni Anadolu'da yükselen, kültürel açıdan dindar ve muhafazakâr işadamları ve meslek sahiplerinden oluşan yeni elitlerin ekonomide ve siyasette tercihlerini özgürlükten ve demokrasiden yana yapmaları. İkinci bir etken, AB'ye katılım sürecinin Türkiye'ye açtığı özgürleşme ve zenginleşme perspektifi. Bir üçüncü etken, aydınların 1990'ların başından itibaren geliştirdikleri liberal-eleştirel söylemin etkisi. Ama belki bütün bunlardan daha önemli olan, Kürt dostumun altını çizdiği husus.

Milli Görüş kökenli AKP önderliğinin köklü bir fikrî dönüşüm geçirerek, vesayet rejimi yanlısı askerden, yargıdan, rakip partilerden ve medyadan gelen her türlü baltalamaya rağmen daha çok özgürlük, daha yaygın demokrasi mücadelesine öncülük etmesi, Türkiye'nin bir 21. yüzyıl mucizesidir.

Düzceli Mehmet kardeşim;

Öncelikle iltifat buyurmuşsun, tşkr ederim. Konu özü itibariyle GIRGIR a kapak olmuş ve mizahi yönü ağzı basan bir yazıya ,sen -ben -bizim oğlan cihetinden ciddi ciddi yorum yapıp, güya okuyup anlayacak olanlarda varmış gibi, nefsi kabarttıran şu siyaset şeytanlarının topyekün suratına üfürmenin ve bizi-bizleri neyle suçlandırdıklarını neyle iftiraya buladıkları, ve bizi olmadığımız ne varsa onla suçlayıp asıl oluş sırrımızı anlamaktan kaçındıkları ortada olan genç üye kardeşlerimizle hangi minval ve tondan konuşmamaız gerektiğini bile çözemez olduk..

Gırgırlık konuya en son senin yazdığın (alıntıladığın güzel yazıyla) bile şamataya geyiğe düşmüşe bile bir ciddiyet ve anlam katabilen ağır başlı,düzgün, işi slogana dökmeden , gerçekleri gizlemeden, türk siyasetinin ne kadar sığ olduğunu suratlara tek tek çarpacak onca fikir-zikir -şükür eksenli köşe yazarını, bir andıçlı bir cüzdan kaçkını yazarla , dünyaya bel bağlamış onca holding kalemşörü yazarı aynı kefede tartan insanımıza nerden başlayıp ne anlataz ki...

Daha belki lise düzeyi tarih, (şok ve gözcü gastesi) basımında siyaset ve düşünce, lakaytlık ve alakasızlığı seviye babından değerlendiren onca yorum sahibine rağmen burda klavye ve beyin patlatan fikr-i namus yaşını başını almış yada genç yaşlarına rağmen fikre saygılı her görüş arkadaşa selamlarımı iletir, seninde o güzel içten düşüncelerine imzamla mukabil muhabbetlerimi sunarım aziz üstadım. eline sağlık....

Geri