Onun da formülü bulundu!

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Bilimin katkı sağlamadığı bir alan yok. Şimdi de otomobili mükemmel şekilde park etmenin formülü bulundu.

park-formul.jpg

Ancak ortalama bir sürücü için bu kare kökler, parantezler ve semboller daha fazla kafa karışıklığına yol açabilir, bizden uyarması!

Formül, Vauxhall'ın yaptığı araştırmanın sonucunda katılımcıların yüzde 57'sinin park etme yeteneklerine güvenmediklerinin ve yüzde 32'sinin de dar bir alana park etmek için zorlu manevralara girişmektense, uzaklarda park yeri aramayı ya da pahalı park ücreti ödemeyi tercih ettiğinin belirlenmesinin ardından ortaya konuldu.

Profesör Blackburn "Aracınızın açılarını ve boyutlarını anlarsanız, o zaman en iyi şekilde nasıl park edeceğinizi de çözebilirsiniz" diyor.

Formül, bir aracın dönüş çapının yarıçapını (formülde 'r' olarak gösteriliyor) ve aracın ön ve arka tekerlekleri arasındaki mesafeyi (formülde 'l' olarak gösteriliyor) kullanarak başlıyor.

Daha sonra aracın burun uzunluğunu (k) ve yakındaki aracın genişliğinin (w) kullanıldığı formül aracınızın en iyi şekilde yerleşebilmesi için ne kadar büyüklükte bir alana ihtiyacınız olduğunu kesin olarak söylüyor.

Matematiği iyi olmayanlar üzülmesin, biraz ötede mutlaka bir otopark vardır!

Formülden bir ..ok anlamadım anlayan varsa banada anlatsın

Formül yazmıyor yazıda zaten, sadece bulunan formüldeki değişkenlerin anlamını paylaşmış ama formül yok paylaşımda. Değişkenlerin anlamını bilmek bir işe yaramaz , denklem olmadığından. Eksik paylaşım

haber7'de ckmıstı galiba bu haber olarak. ne adamlar var? sacma sapan seylerle ugrasıolar.

Park etmenin formülü; ehliyet derslerini iyi ögrenmek :001_cool:

kare kökler, kabus gibi :p
beni okuldan soğutan tek şeydir bu karekökler :) arabayı yol ortasına bırakırım arkadaş karışmayın bana

Geri