Onu Hikmetyar yetiştirdi, bizi Atatürk

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Onu Hikmetyar yetiştirdi, bizi Atatürk

Baykal: 'Onu Hikmetyar yetiştirdi, bizi Atatürk'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin camiye, kışlaya, yargıya siyaset sokmak istediğini öne sürerek, “Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Partisinin Kırşehir İl Kongresi’ne katılan CHP lideri Baykal, Başbakan’ın milli iradeden aldığı yetkiyle, Anayasayı tepeden tırnağa kendi kafa yapısına göre değiştirmeye çalıştığını iddia etti. CHP Genel Başkanı Baykal şöyle konuştu:

“Siyaset camiye giremez. Girerse tartışma başlar, inanç sorgulaması başlar, şirk koşulur Oysa siyaset sorgulama yeridir. Ama dinde böyle olamaz. Din ve siyaset birbiriyle ayrıdır. Orada Allah’ın birliği vardır. Camiye siyaset sokulamaz. Kışlaya da siyaset sokulamaz. Kışlada itaat, görev ve disiplin esastır. Siyaset olamaz. Çünkü onlarda aslolan milletin birliğidir, devletin bekasıdır. Siyasetin mahkemede de işi olamaz. Eğer orada da siyaset olursa, kaos olur, yargı tartışmalı hale gelir. Türkiye’de siyaseti camiye sokanları Anayasa Mahkemesi zaten ‘sen dini siyasete alet ediyorsun’ diye ihtar vermiş, uyarmıştır. Yani suçüstü yapmıştır. Başbakan ‘Ben parti zihniyetimi mahkemelerle şekillendireyim’ diyor. Buna Türk milleti o yetkiyi vermedi.”

‘ONU HİKMETYAR YETİŞTİRDİ, BİZİ ATATÜRK’

Başbakan'a halkın ülkeyi kalkındırması, Avrupa Birliğine taşıması için yetki verdiğini, ancak onun başka amaçlarla kullandığını öne süren Baykal, Başbakanın bundan vazgeçmesini istedi. Devletin siyaset üstü olması gerektiğini belirten Baykal şözlerini şöyle sürdürdü:
“Sen yargıyı bağımsızlıktan çıkartıp, kendi görüşüne uygun insanları oraya getirmek istiyorsun. Yarın belki ileride seni Anayasa Mahkemesi yargılayacak. Meclisin getirdiği insanlar onu orada nasıl yargılayacak? Buna izin vermeyeceğiz. Onu Hikmetyar yetiştirdi, bizi Atatürk. Sen kimin yanındasın önce ona karar ver.”

Ak Parti'nin kendi siyasetini devlete empoze etmeye çalıştığını da ileri süren Baykal, “Türkiye’de 50 parti gelmiştir, geçmiştir. Kimisi iktidar olmuş, kimisi muhalefet. Partiler gelir geçer, ama Türkiye bir tanedir” diye konuştu.
Hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını da eleştiren Baykal, ekonominin günden güne kötüye gittiğini, çiftçinin köylünün, çalışanların, emeklilerin büyük sıkıntı içinde olduğunu kaydetti. Baykal konuşmasının sonunda 8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeniyle başta eylem yapan tekel işçisi olmak üzere tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı.

KAYNAK

Mal sahibi, araba, şoför.

Sevgili arkadaşalar, merhabalar.

Kaba bir örnekleme yapacak olursam:

Bu dünyada yaşayan ve amacı ileriye doğru yol almak olan bir halk var. Türk halkı. Yani mal sahibi, yolcu.

Bu amaçla sistematik olarak oluşturulmuş görevi hizmet vermek olan bir kurum var. Devlet. Yani araba

Birde halkın içinden çıkan ve halkın onayı ile yönetme, yürütme görevi verilen bir seçilmiş kesim var. Hükümet. Yani şoför.

Sonrasını biliyorsunuz. Demek ki kalıcı unsur, asıl unsur Millet ve Devlettir.

Demek ki mal sahibinin arabasını kullanan şoför arabayı sahibine sormadan kafasına göre sürmeyecek, kafasına göre arabayı alıp satmaya, değiştirmeye çalışmayacak. Böylesi işlere kalkışmayacak. Arabanın sahibi gerekli görüyorsa onu satarda değiştirirde.

Haaaa!!!! birde şöyle bir durum olabilir. Arabanın sahibi şoföre derse ki, Yavvv X sen şoförsün, aynı zamanda bu piyasayı iyi kötü bilirsin, ben arabayı satmayı yada değiştirmeyi düşünüyorum. Sana zahmet olacak ama benim çok işim var, sen bu konuyla bir ilgileniversen.....

kusura kalma baykal bey ama sen ATATÜRK'ten çeyrek miskallik bir yetişme, bir birikim ,bir idarecilik,bir büyüklük almış olsaydın şimdiye 100 kere iktidar, 1000 kere baş,100 bin milyoncuk kere inandırıcı olurdun... onun için senin ATATÜRK tarafından yetiştiğine öncelikle kendi tabanın bile inanmıyor, sana bir salon dolusu kongre üyesi ancak inanıyor ve sen ancak o kdarıyla CHP nin başında olabiliyorsun.. o salon dışına çıktığında senin esamen okunmuyor.. yalansa gel RODOS a kadar yüzemeyenin saçı kel olsun varmısın iddiaya...))

Vaavvvvvvv lafa bakarmısnız. Demek seni Atatürk yetiştirdi.

Bu laf Atatürk e yapılmış en büyük hakarettir. Hayatta olsaydı bu lafdan dolayı seni bir güzel tokatlardı

20 yıldır Atatürkün Partisinin başında girdiğin tüm seçimleri kaybettin. 20 yıldır tek seçim

kazanamadığın halde koltuğa yapışıp kaln dünyanın ilk ve tek siyasetcisisin

yani dünyanın en başarısız kişisi olarak bu söylediğin lafı bir daha düşün

kusura kalma baykal bey ama sen ATATÜRK'ten çeyrek miskallik bir yetişme, bir birikim ,bir idarecilik,bir büyüklük almış olsaydın şimdiye 100 kere iktidar, 1000 kere baş,100 bin milyoncuk kere inandırıcı olurdun... onun için senin ATATÜRK tarafından yetiştiğine öncelikle kendi tabanın bile inanmıyor, sana bir salon dolusu kongre üyesi ancak inanıyor ve sen ancak o kdarıyla CHP nin başında olabiliyorsun.. o salon dışına çıktığında senin esamen okunmuyor.. yalansa gel RODOS a kadar yüzemeyenin saçı kel olsun varmısın iddiaya...))

Taban'ı bırakıp... Oradakilerde Zorla Geliyor... Ben Bir CHP'li Olarak İlk Defa Katılıyorum Sözlerine.. :goz:

Başbakan Erdoğan’ı Hikmetyar mı yetiştirdi
DENİZ Baykal, Başbakan Erdoğan’a karşı gürlemiş:

“Seni Hikmetyar yetiştirdi, bizleri Mustafa Kemal yetiştirdi.”

Bu gürlemeyi duyunca içimden şöyle dedim:
“Zavallı Baykal... Ne Tayyip Erdoğan’ı tanıyor, ne Gülbeddin Hikmetyar’ı...”
* * *
Gülbeddin Hikmetyar kimdir?

Sovyetler Birliği Afganistan’ı işgal edince, direnişe geçen çok sayıda Afgan
gruplardan birinin lideri...
Kıyafetine bakılıp sakın ha molla sanılmasın: Hikmetyar, Batılı eğitimden
geçmiş bir elektrik mühendisidir. Yani öyle adam yetiştirecek bir dini kültür
ve birikime sahip değildir.
* * *
Gelelim Tayyip Erdoğan’ın Hikmetyar’a gösterdiği hürmete...

O dönem Türkiye devleti, Afgan direnişine tam destek verirdi.

Hatta o kadar destek verirdi ki, devletin resmi televizyonunda
Afgan direnişine “cihat”, direnişçilere de “mücahit” denirdi.

O dönemde bir muhafazakar siyasetçinin, Hikmetyar’ın dizinin
dibinde fotoğraf çektirmekten kaçınması söz konusu bile değildi.

Çünkü bu abartılı saygı, “Ey Hikmetyar! Sen beni yetiştiren adamsın...
Benim yerin senin dizinin dibidir” anlamına gelmezdi.

Anlamı şuydu o saygının: “Ey Hikmetyar! Sen komünist işgale karşı
vatanını savunuyorsun. Bunun için savaş veriyorsun. Saygım bunadır.”
* * *
Yani demem o ki:

Yıllar önce çekilmiş “Hikmetyar’ın dizinin dibindeki Erdoğan fotoğrafı”ndan
Baykal’a ekmek çıkmaz.

Ahmet Hakan

Boşa zorluyor.

Gerçek Gündem: Türkiye'nin ihtiyacı...

Atatürk bu günleri görse Baykalı bırakın parti başkanı partinin çaycısı bile yapmazdı.

20 yıldır parti başkanlığı yaypıp bu 20 yılda girdi tüm seçimleri kaybederek Türkiyede değil tüm dünyada kırılması imkansız bir başarısızlığa imza atan Baykal ı sizce de atatürk yetiştirmiş olabilir mi?

baykal ve Atatürk ikisinin adı yanyana.. yok böle bşy..
Atatürk ten birkaç şey kapsaydı kendisini iktidar olarak görürdük... ama nedense yıllardır muhalefet.. pardon anamuhalefet =)

Geri