On dokuz mayıs kulesi isterük

Aktivist

Banned
Reaction score
0

Kaç yıl önceydi hatırlamıyorum. Galiba 2008 yılıydı. İnegöl’deki 19 Mayıs gösterisinde
stattaki oyuncu öküz (muhtemelen Elif’in Kağnısının öküzünü oynuyordu) seslerden ürküp
öğrencilerin arasına dalıp ortalığı birbirine katmıştı. Üç kız hastaneye kaldırılmıştı.

Öküz işte. Nereden bilecek ne kadar ulvi bir rolde olduğunu...

O yıl yazmıştım. Bu gösterileri artık kaldırmamız lazım diye... Derslerden kaytarmak

dışında hiç bir olumlu tarafı olmayan ki bu da olumlu bir şey midir tartışılır- yağmur altında

güneş altında, spor değil gençlik değil, anma desen o da değil.. bir acayip faşist tapınma

müsamereleri bitsin. Onun yerine madem spor bayramı- spor müsabakaları yapılsın,

memlekette sporcu yetişsin, ülke spor yapma şevk ve imkanına kavuşsun, hep berabe

rgençliğin tadını çıkaralım demiştim...

Dördüncü sayfadan itiraz gelmişti. “Hayır tam tersine stat gösterilerinin devam etmesi

lazım. Annem de gururla çıkıyordu stada, ben de gururla çıktım, kızım da çıktı, torunum da

çıkacak!” diye...

Heyhat! Bu gururu sülalecek yaşabilmek için bundan sonra torunlarıyla beraber yeniden

Ankara’ya taşınması gerekecek. Zira benim dediğim oldu. Kuzey Korecilik oynamayacağız

artık.

Bu arada ah keşke Ankara değil de İzmir muaf tutulsaydı demeden duramıyorum.

Sosyal medya iki gündür isyan halinde. 19 Mayıs stat gösterilerinin iptal edilmesini “yıkım,

felaket, kıyamet” olarak görüyor gençliğin bir kısmı. Tamam, son kale de zapt edildi, artık

ülke tamamen düşman işgalinde, öldük, bittik, yandık, kül olduk... Savaş kaybedildi...

Eminim sinirinden gözyaşı döken de olmuştur. Açıkçası şaşkınlık içindeyim. Gençlik daha iyi

eğitim verilmediği için değil... Dünyada kapışılan öğrenciler olmadıkları için değil... Liseler,

üniversiteler özgür eğitim ve araştırmanın yeri olmadığı için değil... Okullarında spor

namına mesela yüzme havuzları olmadığı için değil... Test manyağı yapıldıkları için değil...

Suratsız okullarda okudukları için değil... Dünyanın ilk 500 üniversitesine bile giren

üniversiteleri olmadığı için değil... Adam gibi yurtları olmadığı için değil... Mezun olunca iş

bulmakta zorlandıkları için değil...

19 Mayıs kulelerini, rap rap yürümeleri yapamadıkları için isyan haldeler!... O tuhaf jarse

kıyafetleri giyemeyecekleri için isyan ediyorlar... Statta öküzlerle itişip kakışamadıkları için

isyandalar...

Vay canına diyorsun. Gençliğe ne istemesi gerektiği ciddi olarak unutturulmuş.

Bu ne büyük bir başarı!

Mutlu Tönbekici / VATAN

Kaç yıl önceydi hatırlamıyorum. Galiba 2008 yılıydı. İnegöl’deki 19 Mayıs gösterisinde
stattaki oyuncu öküz (muhtemelen Elif’in Kağnısının öküzünü oynuyordu) seslerden ürküp
öğrencilerin arasına dalıp ortalığı birbirine katmıştı. Üç kız hastaneye kaldırılmıştı.

Öküz işte. Nereden bilecek ne kadar ulvi bir rolde olduğunu...

O yıl yazmıştım. Bu gösterileri artık kaldırmamız lazım diye... Derslerden kaytarmak

dışında hiç bir olumlu tarafı olmayan ki bu da olumlu bir şey midir tartışılır- yağmur altında

güneş altında, spor değil gençlik değil, anma desen o da değil.. bir acayip faşist tapınma

müsamereleri bitsin. Onun yerine madem spor bayramı- spor müsabakaları yapılsın,

memlekette sporcu yetişsin, ülke spor yapma şevk ve imkanına kavuşsun, hep berabe

rgençliğin tadını çıkaralım demiştim...

Dördüncü sayfadan itiraz gelmişti. “Hayır tam tersine stat gösterilerinin devam etmesi

lazım. Annem de gururla çıkıyordu stada, ben de gururla çıktım, kızım da çıktı, torunum da

çıkacak!” diye...

Heyhat! Bu gururu sülalecek yaşabilmek için bundan sonra torunlarıyla beraber yeniden

Ankara’ya taşınması gerekecek. Zira benim dediğim oldu. Kuzey Korecilik oynamayacağız

artık.

Bu arada ah keşke Ankara değil de İzmir muaf tutulsaydı demeden duramıyorum.

Sosyal medya iki gündür isyan halinde. 19 Mayıs stat gösterilerinin iptal edilmesini “yıkım,

felaket, kıyamet” olarak görüyor gençliğin bir kısmı. Tamam, son kale de zapt edildi, artık

ülke tamamen düşman işgalinde, öldük, bittik, yandık, kül olduk... Savaş kaybedildi...

Eminim sinirinden gözyaşı döken de olmuştur. Açıkçası şaşkınlık içindeyim. Gençlik daha iyi

eğitim verilmediği için değil... Dünyada kapışılan öğrenciler olmadıkları için değil... Liseler,

üniversiteler özgür eğitim ve araştırmanın yeri olmadığı için değil... Okullarında spor

namına mesela yüzme havuzları olmadığı için değil... Test manyağı yapıldıkları için değil...

Suratsız okullarda okudukları için değil... Dünyanın ilk 500 üniversitesine bile giren

üniversiteleri olmadığı için değil... Adam gibi yurtları olmadığı için değil... Mezun olunca iş

bulmakta zorlandıkları için değil...

19 Mayıs kulelerini, rap rap yürümeleri yapamadıkları için isyan haldeler!... O tuhaf jarse

kıyafetleri giyemeyecekleri için isyan ediyorlar... Statta öküzlerle itişip kakışamadıkları için

isyandalar...

Vay canına diyorsun. Gençliğe ne istemesi gerektiği ciddi olarak unutturulmuş.

Bu ne büyük bir başarı!

Mutlu Tönbekici / VATAN

Yazanlar lafı çarpıtıyorlar...
Gençler milli bayramlarını kutlayamıyorlar bunun için isyandalar ...

Ve ayrıca yazanı kınıyorum gençler diğer """Gençlik daha iyi

bulmakta zorlandıkları için değil.."""" sebepler içinde isyandalar yürüyüşteler de polis emmileri onları haşmetli kolları ile sevdikleri için pek yapamıyorlar isyanlarını ..Mesela parasız eğitim diye bas bas bağırıyorlar kimsenin haberi yokk

Özellikle bu yazıyı yazan kişi ya televizyon izleyip gazete okumamış ya bu ülkenin vatandaşı değil yada cebi doldurulmuş...D) hepsi...

istisnalar kaideyi bozmaz,

aslında yazının başında anlatılan öküzün yerine bağlanacak adam o zamandan belliymiş :)

devlet farkına varamamış,varsın o da devletin ayıbı olsun :)

Türk milleti bu yazar ve benzeri düşüncedeki yaratıkları benzerine az rastlanır batı koredeki kuleye kovalamadığı sürece, benzerine az rastlanır kuzey koredeki, benzerine az güney... Yav şerefsiz amerikalılar koreyi kaça bölmüşler ki.

Maalesef bu ülkede uzun dönemde yapılan herşey bir zaman sonra "zorunlu" hale geldi. Bu dinde de böyledir, sosyal yaşamda da böyledir. Sadece bizim milletimize has bir özellik olsa gerek, bazı şeylerin her sene olması insanı artık bunalıma iter. Bu yüzden milyonlarca müslüman okuduğu ayetlerin anlamını hala bilmiyor, bu yüzden milyonlarca müslüman Ramazan ayında orucun biteceği günü hesaplıyor, bu yüzden milyonlarca insanımız 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamalarına artık " Tatil " ve " Zorunluluk " gözüyle bakıyor. Çünkü bu günlerin önemi ve değeri insanlarımıza sevdire sevdire ve güzelce anlatılmadı. Camiilerde imamlar anlattı cemaat dinledi, okullarda hoca anlattı, öğrenci sadece dinledi. Maalesef bu da bizim acı bir gerçeğimizdir. 19 Mayıs kutlamalarının kaldırılmasına karşı çıkan milyonlarca öğrenci, belki bu sene değil hadi öbür sene de değil ama birkaç sene sonra yine statlara "Öfleyerek(!)" gidecek...

Geri