On Altı YıL (Ahmet ALTAN/TARAF)

€lyesa

Banned
Reaction score
0
On altı yıl

Önce 24 Mayıs 1993 günkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra yayınlanan kısa bildiriyi bir okuyun.

“Alınmış olan güvenlik tedbirlerine ilaveten Güneydoğu Anadolu’da iç barış ve istikrarın sürekliliği için, toplumsal hoşgörüye uygun olarak, özellikle Olağanüstü Hal Bölgesinde terör örgütüne katılmış olup da, kan dökülmesi eylemlerine girmemiş kişilerin gelip teslim olmaları halinde, haklarında kovuşturma yapılmamasını ve diğer terör örgütü mensuplarının durumlarının da bu anlayış içinde ele alınarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını hükümete bildirmeye karar vermiştir.”

Bu karara göre PKK militanları rahatça evlerine dönecekler ve haklarında bir dava açılmayacaktı.

Hani geçenlerde Kandil’den gelen yedi militanı Kürt halkı büyük bir coşkuyla karşılamıştı ya işte aynen öyle bütün PKK’lılar gelebilecekti.

Yedi kişinin nasıl karşılandığını düşündüğünüzde bu kararın Kürtleri nasıl sevindireceğini anlayabilirsiniz.

Bugün bizim muhalefetin şiddetle karşı çıktığı “açılım” on altı yıl Milli Güvenlik Kurulu’nun kararı olmuştu.

Hükümet, MGK’nın bu kararını yasallaştırıp uygulamaya sokacaktı.

İsmi resmen konmadan bir “af” çıkacaktı.

Barış olacaktı.

Ama olmadı.

Niye?

Çünkü hükümet, kararı resmen yürürlüğe sokmadan bir gece önce “korumasız” şekilde yola çıkarılan 33 asker PKK tarafından öldürüldü.

O askerleri kimin “korumasız” olarak yola çıkardığı, PKK’lıların o askerlerin “korumasız” olduğunu nasıl bildiği, neden bütün Kürt halkını sevindirecek bir olaydan hemen önce PKK’nın böyle bir eylem yaparak o askerleri öldürdüğü yıllarca hiç kurcalanmadı.

Tam af çıkarken PKK o askerleri niye öldürdü?

Bu katliam Kürt halkına nasıl bir yarar sağladı?

Niye o 33 asker “zorla, tehditle” kendi komutanları tarafından korumasız bir otobüse bindirildi?

Çok açık talimatlara rağmen neden bütün güvenlik kuralları çiğnendi?

Ne PKK bu konuda inandırıcı bir açıklama yapabildi, ne de devlet.

Türkiye büyük bir dönüm noktasında karşılaştığı korkunç bir “suikastla” yeniden kana ve karanlığa gömüldü.

Karşılıklı öfkeler ve kinler kabardı, binlerce çocuğumuz öldü.

Şimdi Ergenekon savcıları 33 asker dosyasını yeniden açıyor.

O olaydan sağ kurtulanların ifadeleri alınmaya başlandı.

Türkiye’ye, Kürtlere ve Türklere nasıl ortaklaşa bir tuzak kurulduğu herhalde anlaşılacak.

İki yanda da “barış düşmanlarının” olduğunu ve gerek duyduklarında işbirliği yapabildiklerini göreceğiz.

Bir düşünün...

O 33 asker öldürülmeseydi şimdi nasıl bir ülkede yaşıyor olacaktık?

Bir kere, bu on altı yılda ölen binlerce çocuk ölmeyecekti.

Köyler yakılmayacaktı.

Sokaklarda insanlar vurulmayacaktı.

Devletin içinden çeteler fışkırmayacaktı.

Korkunç işkenceler yapılmayacaktı.

O barış ortamında karşılıklı güven gelişecek, yasalar ve anayasa o huzur ikliminde rahatça değişebilecekti.

Yavaş yavaş, adım adım da olsa “eşitliği” sağlayabilecektik.

Birbirinden nefret eden, birbirini öldürmek isteyen ve öldürmeye çalışan kuşaklar yetiştirmeyecektik.

Irkçılık iki tarafta da böyle gelişmeyecekti.

Güneydoğu’da yatırım, ticaret, turizm boy atacak, derin bir tarihe sahip olan o kentler bütün dünyanın akın ettiği yerler haline gelecekti.

Hiçbiri olmadı.

On altı yılımızı ve binlerce insanımızı kaybettik.

Çünkü nedeni belirlenemeyen, anlaşılamayan karanlık bir saldırı ülkeyi şirazesinden çıkardı.

Bugün, on altı yıl önce olduğu gibi tam barışın kenarına gelmiştik, Kandil’den gelenler “on altı yıl önce çıkarılan karara” benzer bir uygulamayla evlerine gitmişlerdi.

Ve, aynı on altı yıl önce olduğu gibi gene barışın kenarında ağır bir darbe yedik.

Hadi, on altı yıl önce bu konularda acemiydik ama bunca iş geçti başımızdan, nice kışkırtmalar, kanlı pusular gördük.

Bütün bu tecrübelerden sonra şimdi biz bu tuzağa neden yeniden düşüyoruz?

On altı yıl önce barış olsaydı bugün Türklerin ya da Kürtlerin durumu daha mı kötü olacaktı?

Bizim on altı yılımızı ve binlerce insanımızı çalanlara, bir on altı yıl ve binlerce can daha bağışlamak istiyor musunuz gerçekten?

İstiyor musunuz bunu?

AHMET ALTAN /TARAF

pkk avukatı akp nin vatanı bir kadın memesine satarım diyen sübyancı yazarı yine zırvalamış siz pkk yı aklamaya çalışmaya devam edin vatansızlar

pkk avukatı akp nin vatanı bir kadın memesine satarım diyen sübyancı yazarı yine zırvalamış siz pkk yı aklamaya çalışmaya devam edin vatansızlar

ah birde önyargılarımızı kırsak..
sizce yukarıdaki yazının gerçekilik payı yok mu?
sorarım size pkk olduğu sürece Türkiye ne kadar gelişebilir?
Ülkemizde birlik beraberliğin sağlanmasını istemeyen dıştan veya içten yöneten şahsiyetler var.
tesadüflere hiç bir zaman inanmadım , 33 askerimizin o günlerde bu kadar kolay şehit edilmesi pkk nin her zaman ki davranışlarından birimi ?

A.Altan ın yazdıklarına cevap veremeyen cahiller her zaman bildik ezber sloganları ile saldırmayı becertmiş sadece

vatansız değil türkiyeliler onlar
tıpkı yunan askerleri izmiri yakıp yıkarken onları alkışlayan rumlar gibi
onlarda başbakan gibi türkiyeliydiler
ama türk değillerdi o yüzden türklerin öldürülmesine yurdunun işgal edilmesine alkış tuttular
tıpkı bugün pkknın şakşakçılığını yapan tatlı su demokratı entel dantel liboş köşeyazarları gibi
tarihte vatan hainleri ve işbirlikçiler her zaman vardı
ama hepsine söylenecek tek cümle var
ergenekon destanıyla başlayan ve kurtuluş savaşı destanıyla anadolu topraklarında nihayetlenen türk destanını hafife almasınlar

Yiğiti öldür hakkını yeme.Doğru noktalara temes etmiş.altında ahmet altan imzası olmasa en marjinalimiz bile helal olsun derdik.Bence helal olsun

Ahmet Altanı hep takdir etmişimdir , Nokta dergisi yazılarından beridir .. Helal olsun adama korkusuzca yazıyor

hep aynı sataşmayı gördük bu türden yazıların arkasından,, kimse bu vatanda hain sıfatını taşımak için böyle bir yazıda yazmaz , böyle bir yazıya aferinde demez.. fakat şu bir gerçekki ,gerçekler araştırılıp ihmal diye küçümsenen ufak görülen her şeyin üzerinden o kara perdeler aralandıkça bugün birilerine hain diyenlerin, o gün gerçek hainlere ne diyeceğini çok merak ediyoruz.. aynen her konuda bize ve bazı yazar kadrosuna utanmadan alçakça hain sıfatı yapıştırmaya kalkanlar, şu olaylara ne bir çzöümleme ne de bir akıl- mantık yorumu katamıyor, hep ağızlar köpürtülerek saldırılıyor hakaret ediliyor, bence esas hainler gerçekleri kapatmak isteyenler, mevcut durumdan memnun olanlar, hergün asker kanıyla nefes alıp şehit üzerinden, ucuz siyaset edenlerdir. ama gerçekler gün yüzüne tek tek çıkacak ve bu milletin ,vatanın,askerimizin ve TSK nın gerçek hainlerini gördüğümüzde , şuan bağıranların da bu tayfanın eseri olduğunu göreceğimize çok çok eminim...

ah birde önyargılarımızı kırsak..
sizce yukarıdaki yazının gerçekilik payı yok mu?
sorarım size pkk olduğu sürece Türkiye ne kadar gelişebilir?
Ülkemizde birlik beraberliğin sağlanmasını istemeyen dıştan veya içten yöneten şahsiyetler var.
tesadüflere hiç bir zaman inanmadım , 33 askerimizin o günlerde bu kadar kolay şehit edilmesi pkk nin her zaman ki davranışlarından birimi ?

gerçeklik payı var ise bunu araştırmak savcıların işi...ki onların da ellerinde sağlam deliller olmalı ve hukuka aykırı hareket etmemeliler...bunu bir kenara bırakalım.zaten de gereken yapılıyor...
pekiiiii bu zat-ı muhteremin elinde ne var ki böyle bir o yana bir bu yana taş atar derecede yazı yazıyor?haaa basın özgürlüğü, demokrasi tamam da nereye kadar...ben de şimdi çıksam köşe yazarı olsam beğendiğim beğenmediğim herkesin hakkında böylesine ciddi konularda yazı yazsam ve sonra ''özgür basın'' ne olacak efendim desem olur mu acaba....ülke vatandaşlarının zihnini bulandırsam...bazı kesimleri bazı kesimlere karşı kışkırtsam(yazıda olduğu gibi)
çok ayıp...ülkenin girdiği bu kritik virazjda herkes bazı kriterlere göre bazılarına şirin görünmek için bi şeyler yazar durursa; ülke uçurumdan aşağı sürüklenir...bakın tekrar ediyorum ;elinde sağlam bir belge, bilgi var ise o ayrı...o zaman da bunu yazma... git cesurca, ülkemiz adına mahkemeye başvur...amaaaaa bunu yapma!!!!!bunu yapma!!!!yeter artık.....

16 yıul önce ülkede silahların susmasından korkan vampirler ogün nasıul 33 eri ortaklaşa şehid edip terörün bitişini engellediyse bugünde aynı oyun sahneye konulmak isteniyor.

Çünkü terörün bitmesi demek birilerinin yok olması anlamınba geliyor

€lyesa;4817771' Alıntı:
16 yıul önce ülkede silahların susmasından korkan vampirler ogün nasıul 33 eri ortaklaşa şehid edip terörün bitişini engellediyse bugünde aynı oyun sahneye konulmak isteniyor.

Çünkü terörün bitmesi demek birilerinin yok olması anlamınba geliyor
sana 5N1K diyorum...kardeşim;
KİM?
NE ZAMAN?
NE MAKSATLA?
NEREDE?
NASIL?
NE YAPMAK?
açık konuş açık.....öyle bi o tarafa bi bi butarafa yalpalayıp durma...ben sana şöyle diyorum;
PKK
HER ZAMAN
ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEMEK MAKSADIYLA
YURT İÇİNDE
ALÇAKÇA VE KALLEŞÇE YÖNTEMLERLE
TERÖRİST EYLEMLER yapıyor...

YA SEN? SEN NE DİYORSUN? NE BİLİYORSUN? SÖYLE

sana 5N1K diyorum...kardeşim;
KİM?
NE ZAMAN?
NE MAKSATLA?
NEREDE?
NASIL?
NE YAPMAK?
açık konuş açık.....öyle bi o tarafa bi bi butarafa yalpalayıp durma...ben sana şöyle diyorum;
PKK
HER ZAMAN
ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEMEK MAKSADIYLA
YURT İÇİNDE
ALÇAKÇA VE KALLEŞÇE YÖNTEMLERLE
TERÖRİST EYLEMLER yapıyor...

YA SEN? SEN NE DİYORSUN? NE BİLİYORSUN? SÖYLE

İŞKEMBEDEN SALLIYOR HOCAM NERDEN BİLECEK BUNLARIN ABİLERİ VARDIR BUNLARA 1 TABAK KURUFASÜLYE VERİRLER SONRA 3 SAAT BUNLARA NUTUK ATARLAR SONRA BUNLARI SOKAĞA SALARLAR BUNLARDA KENDİLERİNİ BİE HALT SANIR BU BÖLÜCÜ CEMAATİN İŞLEYİŞ BİÇİMİ BU:thumbup:

Geri