Okuyamadığı pankarta 7 yıl hapis

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Ne yazdığını bilmediği pankartı taşıyan kadın mahkum oldu

okupankartman.jpg

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık Vesile Tadik ve avukatı Şakir Demir hazır bulundu.

Türkçe bilmediği için duruşmada tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapan sanık Tadik, Kurtalan DTP İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldığını belirterek, 'Ben bu açıklama sırasında kadınların bulunduğu grubun içerisindeydim. Burada bana bir pankart verdiler. Benim okumam yazmam yoktur. Bu nedenle pankartta ne yazdığını bilmeden yanımdaki diğer kadınlarla birlikte açtım' dedi.
Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Tadik'i, TCK'nın 'terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme' suçundan 6 yıl 3 ay, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki 'terör örgütünün propagandasını yapma' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Tadik'in avukatı Şakir Demir, benzer olaylarda mahkemeler arasında farklı kararların çıktığını ifade ederek, 'Bu da mahkemeler arasında çelişki olduğunu gösterir. Duruşmada benim söylemem gerekenleri savcı söyledi. Savcı mütalaasında, sanığın cinsiyeti, yaşı ve eğitim durumunu göz önünde bulundurarak, örgüt adına hareket etmesinin imkansız olduğunu belirtmiş, sadece propagandadan yargılanmasını talep etmişti. Ancak mahkeme, iki ayrı suçtan ceza verdi' dedi.
Sanık Vesile Tadik hakkında, 06 Aralık 2009 tarihinde Kurtalan DTP İlçe Başkanlığının basın açıklamasında taşıdığı pankart nedeniyle dava açılmıştı.

AA

Ekli dosyalar

• okupankartman.jpg
    okupankartman.jpg
    33.2 KB · Görüntüleme: 1,108

Ne yazdığını bilmediği pankartı taşıyan kadın mahkum oldu

okupankartman.jpg

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık Vesile Tadik ve avukatı Şakir Demir hazır bulundu.

Türkçe bilmediği için duruşmada tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapan sanık Tadik, Kurtalan DTP İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldığını belirterek, 'Ben bu açıklama sırasında kadınların bulunduğu grubun içerisindeydim. Burada bana bir pankart verdiler. Benim okumam yazmam yoktur. Bu nedenle pankartta ne yazdığını bilmeden yanımdaki diğer kadınlarla birlikte açtım' dedi.
Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Tadik'i, TCK'nın 'terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme' suçundan 6 yıl 3 ay, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki 'terör örgütünün propagandasını yapma' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Tadik'in avukatı Şakir Demir, benzer olaylarda mahkemeler arasında farklı kararların çıktığını ifade ederek, 'Bu da mahkemeler arasında çelişki olduğunu gösterir. Duruşmada benim söylemem gerekenleri savcı söyledi. Savcı mütalaasında, sanığın cinsiyeti, yaşı ve eğitim durumunu göz önünde bulundurarak, örgüt adına hareket etmesinin imkansız olduğunu belirtmiş, sadece propagandadan yargılanmasını talep etmişti. Ancak mahkeme, iki ayrı suçtan ceza verdi' dedi.
Sanık Vesile Tadik hakkında, 06 Aralık 2009 tarihinde Kurtalan DTP İlçe Başkanlığının basın açıklamasında taşıdığı pankart nedeniyle dava açılmıştı.

AA

O da okuyamadığı pankartı taşımasaymış..
Bizde bir laf vardır..
Madem okuyamıyor ne halt etmeye o pankartı taşıyor....
Madem yüzme bilmiyorsun neden çıktın kavak ağacına derler.......

..:.. aferdersınınzde b........k mu wardı da tasıyodu tasımasaydı ..:..

DevLet PoLise Taş Atana, Askere Kurşun Sıkana DeğiL CahiL Kadıncağıza PatLamış.

a cahil kadın, belki anana küfrediyor o pankartta, neden tasıyorsun madem?

adaleti cahillik değil eylem üzerinden yorum yapar cebinde tc vatandaşlığını taşıyıp kendi dilini öğrenemeyene cahil değil şerefsiz derler yuurt dışına göç etiiklerinde gittikleri ülkenin dilind 2 senede bülbül kesilip basına o ülkenin dilinde pkk probagandası yapıp demeç veriyolar...

ben olsam türkçe bilmemekten 2 senede üstüne koyarım türkçe bilmeyecek kadar cahil kürtçe bilecek kadar entelmiş canım benim...

Abi bunedir ya bir kadına böyle oyun mu oynanır al bu pankartı sende diğer sürüye takıl sözleriyle milletle dalga geçiyorlar o pankartı vererek kadına kötülük yapmayı bırak üstüne üstün 7 yıl hapis yediğim ekmek haram olsun ki adalet değil.Kadına hayat sillesini vurmuşlar sen cahilsin böyle kalırsın siz böylesiniz mesajı veriyor.

Ayı kişilere duymasalarda sesleniyorum aceba Allah katında hangisi önemli.Herkesi bir ve eşit.
Gerçekten eğitimin olmadığı yer kilometrelerce uzaklıktan belli oluyor.Eğitim şartoğlu şart.

7 yıL değiL 17 yıL veRsinLer CahiLe Türkce biLmicek Babamı biLe Tanımam veRiRim 20 yıLı

Arkadaş Bunların alayın hapse adıp vercen jobu vercen jobu adamlar doğuya kürdistan diyor bunları yapmıcazda artık ne yapıaz???Eskiden polisler bu konuda rahatdı doğuda fazla taşkınlık yapamıyorlardı ama şimdi istedikleri gibi davranıp halkı rahatsız ediyorlar:thumbdown:

Az bile vermişler. Türkiye'de yaşıyorsun Türkçe bilmiyorsun. Pankart taşımasan bile yasadışı gösterilere katılıyorsun. Sonra neymiş okuma bilmiyormuş. Müebbet versen az bunlara...

Geri