Okula Girmek için Tünel Açtılar

¢кfєиa

kнизяиapαe
Reaction score
0

Yılın altı ayını karla mücadeleyle geçiren Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, vatandaşlar yoğun kar yağışı nedeni ile zor günler geçiriyor. İlçede eğitim veren Gözeler Anaokulu binası kar nedeniyle kapandığı için açılan tünel ile okula giriş yapılabiliyor.

Türkiye'de karın en uzun yerde kaldığı ilçelerden biri olan Ovacık ilçesinde kar kalınlığının iki metreyi bulması nedeniyle birçok köy yolunun ilçe ile bağlantısı kopmuş durumda. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için geç saatlere kadar araç gereç eksikliğine rağmen karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Ovacık ilçesine bağlı birçok köy ulaşıma kapanırken ilçe merkezinde ise kar yağışının ardından okul ve kamu binalarında ilginç görüntüler oluştu.

Ovacık'taki ağır kış koşullarından en fazla eğitim ve kamu kurumları etkileniyor. İlçede bir ay süresince aralıksız yağan kar yağışının iki metreyi bulması ve -15 dereceye varan soğuklar sebebiyle ilçede eğitim veren Gözeler Anaokulu binası kar nedeniyle kapandı. Okula, açılan tünel ile giriş yapılabiliyor. Yoğun kar yağışının ardından biriken karlar ilçedeki öğretmenevinin girişini kapatması da görenleri şaşırtıyor. İlçedeki ev, okul ve işyerlerini kapatan karların bir an evvel erimesi umuduyla Ovacıklılar, bahar mevsimini karşılayacakları günü dört gözle bekliyor.

kaynak;Okula Girmek için Tünel Açtılar

Allah kolaylık versin

Geri