Okul-Öğretmen-Öğrenci Diyalogları...

sabahci.06

New member
Reaction score
0
İki Ciddi Neden

Sabah anne, oğlunun odasına girdi ve onu uyandırdı. "Haydi oğlum, uyan artık. Okula geç kalacaksın..." Oğlu, yarı açık gözlerle annesine baktı ve uykulu bir sesle "fakat anne, bugün okula gitmek istemiyorum" dedi. Anne, oğlunun isteğine karşı çıktı: "Okula neden gitmek istemiyormuşsun bakayım?" dedi. "İki ciddi neden söyle bana..." Oğlu bir yandan esnerken, bir yandan da annesini yanıtladı: "Okuldaki tüm öğretmenler benden nefret ediyorlar, biiir... Tüm öğrenciler de nefret ediyorlar, ikiii... Bu iki ciddi nedenim yeter mi, anne?" Annesi oğlunun nedenlerini geçerli bulmadı; "bunlar okula gitmemen için neden olamaz" dedi. "Şimdi hemen kal ve çabuk hazırlan..." Bu kez oğlu iki ciddi neden göstermesini istedi annesinden: "Sen de bana, okula kesinlikle gitmemi gerektirecek iki ciddi neden gösterebilir misin, anne?" dedi. Sabrı tükenme noktasına gelen anne, oğlunun üstündeki yorganı hızla çekti ve oğlunun istediği iki ciddi nedeni ondan sonra açıkladı: "Birinci ciddi neden, 52 yaşında koskoca bir adamsın..." dedi şöyle devam etti: "İkinci ciddi neden ise, sen okulun müdürüsün, oğlum..."

Salak ve Zeki Arasındaki Fark

Öğrenci öğretmenine " öğretmenim salakla zeki arasındaki fark nedir? "
Öğretmen hiç şüphesiz cevap verir " salaklar kesin konuşur zekiler daima şüphelidir. "
Öğrenci: " gerçekten mi ? "
Öğretmen:" KESİNLİKLE "

İkinci Soru

Öğretmen,Öğrencilere: "Sizlere sorular soracağım. Birinci soruyu bilene ikinci soru
sorulmayacak. Şimdi söyle bakalım Ahmet, bir hindinin kaç tane tüyü vardır? "
Ahmet: " 9567 tane tüyü vardır Öğretmenim! "
Öğretmen: " Nereden öğrendin bunu? "
Ahmet: " Öğretmenim, hani ikinci soru sorulmayacaktı. "

Dinci

Bir gün bir okula yeni din öğretmeni gelmiş.
Her zamanki gibi ön tanışma için herkesin ismini sormuş.
Dinci: " Adın ne? "
Çocuk : " Fatih. " demiş.
Dinci: "Oku bakıyım fatihayı." demiş.
Çocuk okumuş.
Dinci : " Adın ne? "
Çocuk: " Kevser " demiş.
Dinci: " Oku bakıyım kevser suresini. " demiş.
Kız okumuş.
Çocuk tekide sıranın altında saklanıyormuş.
Dinci onu da kaldırmış.
Dinci : " Adın ne? " demiş.
Çocuk: " Yasin. Ama bana burda herkes ' kulvallah ' der. " demiş.

Falcı

Öğretmen falcıların geleceği okudukları yalanını öğrencilerine anlatmak için
"Hiçbir kâğıda bakarak gelecek okunabilir mi çocuklar?" diye sormuş.
"Benim annem yapabilir" diye cevap vermiş çocuklardan biri
"Gerçekten mi?"
"Evet öğretmenim. Okuldan postayla gönderilen notlarımın yazılı olduğu kâğıda bakıp babam akşam eve gelince neler olacağını aynen söyler!"

Zayıf Not

Üniversite son sınıf öğrencisi yazılı sınavından kalınca doğru hocasına gider:
-"Siz sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor ve beni cezalandırıyorsunuz. İşin bu yanını hiç düşündünüz mü?"
-"Tabii düşündüm. Hocanın görevi bilgiyi ölçmek, yeterli olmayanı sınıfta bırakmak değil mi?"
-"İyi. O zaman size bir teklifim var. Bir soru da ben size soracağım.
Doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sınıfta kalacağım. Bilemezseniz, notumu düzeltecek ve sınıfı geçirteceksiniz. (Hocanın
keyfi yerinde. Teklifi kabul eder.)
Ve öğrenci sorar:
-"Yasal olup, mantıklı olmayan nedir?
Mantıklı olup, yasal olmayan nedir?
Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?"
Hoca uzun uzun düşünür ama cevabı bulamaz. İddia gereği öğrencisine iyi not vererek sınıfı geçirir. Ama aklı da soruda kalır. Sonunda sınıfın en iyi öğrencisini çağırır, olayı anlatır ve sorunun yanıtını bilip bilmediğini sorar.
Öğrenci hemen cevap verir:
-"Siz 65 yaşındasınız ve 23 yaşında bir kadınla evlisiniz.
Bu yasal ama mantıklı değil. Karınızın 25 yaşında bir sevgilisi var.
Bu mantıklı ama yasal değil. Siz karınızın sevgilisini, zayıf alıp sınıfta kalması gerekirken iyi not verip mezun ediyorsunuz.
Bu da ne mantıklı, ne de yasal."

Ayağa Kalksın

Okula yeni gelen öğretmen ilk dersinde ögrencilere ilginç
bir çağrıda bulunmuş:
- Kendini geri zekalı hisseden varsa ayağa kalksın...
Sınıfta çıt yok. Nihayet biri kalkmış:
- Sen kendini geri zekalı mı hissediyorsun?
- Hayır, demiş çocuk, ama sizin tek başına ayakta kalmanıza gönlüm razı olmadı da...

[Hepsi Alıntıdır!!!]

Geri