Okan Bayülgen, Rojin'den neden vazgeçti?

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
IHA_20100801_100318.jpg

Okan Bayülgen, Rojin'i önce programına davet etti fakat son anda vazgeçti. Durumu anlayamayan Rojin, menejeri aracılığıyla Okan Bayülgen'in asistanından iptalin nedenini öğrendi. "Korkudan ötürü ağırlayamıyoruz" ifadesinin yer aldığı yazışma Rojin'i şoke etti.

Ünlü şarkıcı Rojin'in menejeri Tülay Özçelik, programa katılımın iptal sürecinde Okan Bayülgen'in asistanıyla yapılan facebook yazışmalarıyla biryikte konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Untitled-4.jpg

İŞTE O AÇIKLAMA:

"Rojin,15 gün önce Okan Bayülgen tarafından 31 Temmuz 2010 gecesi yayımlanacak Disko Kralı programına davet edildi.Sanatçım yurtdışındaydı, defalarca arandım ve ısrarla konuk almak istediklerini söylediler. Programın yapılacağı tarihten bir gece önce ise Facebook üzerinden bana gönderilen bir mesaj ile Kürtçe şarkı söyleyen bir sanatçıyı programlarına konuk etmekten çekindikleri için davetin iptal edildiğini öğrendim.

Rojin, Türkçe-Kürtçe şarkı söyleyen, albümleri bütün müzik marketlerde satılan, Türkiye’de Avrupa’da ve Ortadoğu’da konserler veren ünlü ve sevilen bir sanatçıdır.

Türkiye de uzun bir zamandır demokrasi konusunda epeyce yol almıştır.
Türkiye’de Kürtçe şarkı söylenebilmektedir. En radikal milliyetçi partiler bile Kürt demekten çekinmemektedir. Devet Kürtçe yayın yapan kanal kurmuştur. Karadeniz’den Ege’ye, Şemmame çalınıp halay çekilmeyen düğün yok gibidir. ‘Kart – Kurt’ dost meclislerinde yapılan bayat bir espri olmaktan öte bir şey ifade etmemektedir.

Görünen o ki; Okan Bayülgen, bu davranışı ile Türkiye’nin demokrasi ortalamasının epeyce altında kalmıştır. Ancak her işte bir hayır vardır. Belki bu açıklama ile Okan Bayülgen halkımızın gerisinde kalmış dünya görüşlerini güncelleme şansı bulur.

O zaman korkacak bir durum olmadığını görecek, sebepsiz korkularını yenecektir.

Rojin Kanal D nin bir çok programına katılmış ve Kürtçe şarkılar söylemiştir, Kanalın böyle bir kısıtlama getirmediği bilgi dahilimizdedir".

bu şekilde düşünmek bildiğin bölücülüğe oynamaktır
demokrasi katlanabilir yatak yaptınız altınızda

o zaman kanallar öğleye kadar kürtçe öğleden sonra türkçe yayın yapsın

benim demokrasi anlayışımda ülkemi 2 dilli yapmak yok ;)

Demokrasi demek 3-5 bayrak,3-5 millet,3-5 dil demek değildir.

Katılıyorum bu ülkenin resmi dili Türkçe arkadaş

Türkçe, Türkçe, Türkçe

TRT'den Dışarı TaşmasınLar Mümkünse Yerinde Bir Karar.

Türk gibi türkçe arkadaş istemeyen çeker gider.

bunlar sorunun kendılerınden kaynaklandıgının hala farkında deıller sen adam ol ülkeyi bölmeye kalkma yedıgın kaba pisleme kımse karısmaz. ben daha bu zamana kadar lazca veya arapça sarkı söyleyene nıye TÜRKÇE soylemıyosun dıyenı duymadım çünkü art nıyet yok ama bunlar ellerınden gelse TÜRKÇE konusmuycak halkı kıskırtan ve kutuplastıran asagılık bir zıhnıyet.

Türkçeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Bu millet artık sizin amacınızı anladı.
Demokrasini arkasına sığınmaya kalkmayın.
BU MİLLETİN TARİHTE OLMAYAN KÜRT DEVLETİNİ VE DİLİNİ TANIMA MECBURİYETİ YOKTUR.

Bayülgenin yaptığı programları severek takip ederim. Ama bu haberi bilmiyordum. Kendi fikri birşey diyemem. Ama öncesinde; şimdi başka kanallarda arapça kürtçe şarkılar söyleyen konukları programına aldı. Her harukarda olay gerçekse tutarlı olmakta fayda var.

Demokrasiyi reformdan önceki din gibi kullanmaya başladılar artık...
Yeter!

Geri