Ogün Samant'ın Tük Bayraklı Görüntüleri..

düşünceye sıkılan her kursun faşizmin ırkçılığın acı bir sonucudur. herkes sizin bizim gibi düşünmeyebilir. düşünce sucu kalksın diye yıllardır bağırıyoruz ama görüyorum ki bunu istemeyenler var

Hürriyet'ten Saygı Öztürek'ün yazdıkları

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5887408.asp?m=1&gid=112&srid=3601&oid=1

İşte krizin perde arkası
3 Şubat 2007
SAYGI ÖZTÜRK/ Hürriyet İnternet

2824367.jpg

İşte krizin perde arkası Doğrusu, olup bitenler güvenlik güçlerine hiç yakışmadı. “Hatıra” diye çekilen fotoğraflar, Emniyet’in “hesap içinde” olan bazı mensupları tarafından, Jandarmayı vurmak adına basına verildi. Hem de, mülkiye müfettişi, jandarma ve polis müfettişlerinin, video kemara görüntülerinin Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde çekildiğinin belirlenmesinden 40 dakika sonra, bunlar yayımlanmaya başlandı.

Olayı, taraflarla konuştum. Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde çekilen görüntülerin basına verilmesinden çok, “Bu görüntüler Samsun Otogarında bulunan Jandarma Karakolu’nda çekildi” denilmesi daha önemli.

Görüntüler basına verilirken özel bir seçim yapılmış. Jandarmaların suikast zanlısı Ogün Samast’la çekilen görüntüleri veriliyor. Yani, Emniyet yetkilileri, “İşte görüntülerde de polis değil, jandarma mensupları var” deyip olaya kamuoyunun inanmasını sağlamaya çalışıyor. Oysa, Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, fotoğrafların Emniyet’te çekildiğini, Jandarma Genel Komutanlığı da, basında yer alan fotoğraflarla kendilerinin bir ilgisinin olmadığını açıklamıştı.

MÜFETTİŞLER TUTANAK DÜZENLEDİ

Belki merak eden olur, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” sözlerinin yazılı olduğu ve portresinin yer aldığı pano, TEMA Vakfı’nın takvimidir.

Bu takvim yalnız Emniyet’te değil, bir çok kuruluşumuzda bulunmaktadır. Yani beğenilen, sevilen bir takvim. Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli bu takvimi çay ocağına asmış olsalar da, bu takvim üzerindeki sözleri nedeniyle değerinden bir şey kaybetmez.

Ogün Samast’ın eline tutuşturulmak istenen bayrağı da merak edenler çıkabilir. O bayrak, Hrant Dink cinayetinden önce Ogün Samast’a verilmiş. Yani, Samast yakalandığında üzerinde bu bayrak bulunmuştu.

Samsun otogarında yakalanan Ogün Samast, oradan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube’sine getirildi. Getirenler arasında polislerin yanı sıra, onu yakalayan Jandarma görevlileri de vardı.

Jandarmanın yanı sıra bir polisin elinde de fotoğraf makinası vardı. Fotoğraf makinası bulunan polisin elinde bir de video kamera bulunuyordu. Jandarmanın fotoğrafçısı, Ogün Samast’ın resmini çekmeye çalışırken, elinde kamera bulunan polis, Samast’la birlikte jandarmaları çekiyor.

İşte, bu görüntüler, bir meslektaşımıza ulaşıyor. Ercan Gün’ü kutluyorum. Ancak, keşke küçük bir araştırma yapıp çekimi yapılan yeri de doğru olarak aktarabilseydi. Belki o zaman haber bu kadar tartışılmalı olmayacak, Jandarma Genel Komutanlığı sert bir açıklama yapmak durumunda da kalmayacak, kuruluşlar birbirine girmeyecek, birileri meslektaşımızın bunu kasıtlı yaptığını asla aklına getirmeyecekti.

Bu görüntüler için bazıları “sızdırıldı” der. Gazeteciye nereden gelirse gelsin, kim sızdırırsa sızdırsın hiç önemli değil. Önemli olan görüntülerin doğru olması, gazetecinin doğru bilgileri kamuoyuna aktarması ve gazetecilerin sıkça kullandığı biçimiyle haberi “patlatma”sıdır.

GERÇEĞİN NE OLDUĞU BİLİNE BİLİNE…

Görüntülerin Emniyet’te çekildiği biline biline, Emniyet yetkilileri görüntüleri basına verip, “bu görüntüler Jandarma karakolunda çekildi” diyorsa, bunun altında başka şeyler aranır. Jandarmanın açıklamasını ve verilmek istenen mesajı okuduğunuz da, görüntülere değil, görüntülerin jandarmada çekilmemesine rağmen, jandarmada çekildiğinin iddia edilmesidir.

Jandarma Genel Komutanlığı daha önce açıklama yapmış, bu görüntülerin jandarma tarafından çekilmediğini duyurmuştu. Emniyet mensupları anlaşılıyor ki kendilerine “suç ortağı” arıyor. Oysa müfettişler de, Cumhuriyet Savcısı da fotoğrafların nerede çekildiğini belirlemiş. Kim, ne kadar kandırılacaktır?

Türkiye’nin güvenlikle ilgili onca sorunu varken Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in, Jandarma Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu’nun ve diğer üst düzey yetkililer oynanmak istenen oyuna nasıl cevap verileceğiyle uğraştırılıyor.

Görüntülerle ilgili olarak 4 polis, 4 jandarma açığa alındı. Emniyet’in her fırsatta jandarmayı haksız bir biçimde gündeme getirmesi anlamlıdır. Ancak bu yapılanlar jandarmadan çok, Emniyete zarar veriyor, “Emniyet, Jandarmadan ne istiyor?” sorusuna da yol açıyor.

JANDARMA, TATMİN OLMADI

Kamera görüntülerinin Jandarmada çekildiğini öne sürüp basına verilmesi, olayla ilgili olarak Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde 4 kişinin açığa alınması, Jandarma Genel komutanlığı yetkililerini tatmin etmedi, “alınması gerekenler yalnız onlar değildi. Asıl üst rütbelilerin alınması gerekirdi. Bu olay bizim yönümüzden kapanmış değil. Konunun takipçisi olacağız, üzerimize atılmak istenen çamurun kalkması ancak, gerçek sorumluların ortaya çıkarılmasıyla mümkün olacak” dediler.

ABD malı TGRT'nin TSK'yı karalamaya çalışmasından başka birşey değil.Zaten haberde ellerinde patlatı görüntülerin polise ait olduğunu savcı doğruladı.

Jandarmanın Basın Açıklamasının Tam Metni

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ
TARİH : 02 ŞUBAT 2007
NO : BA - 02 / 07

1. 01 ŞUBAT 2007 GÜNÜ SAAT 18.30'DAN İTİBAREN, ÖNCE TGRT TELEVİZYONU, MÜTEAKİBEN DİĞER BAZI TELEVİZYON KANALLARINDA, HRANT DİNK'İN KATİL ZANLISI OGÜN SAMAST'IN POSTER HALİNE GETİRİLEREK KAMUOYUNA YANSITILAN GÖRÜNTÜLERİNİN, SAMSUN ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNDEKİ JANDARMA KARAKOLUNDA ÇEKİLDİĞİNİ İDDİA EDEN HABER VE GÖRÜNTÜLERE YER VERİLMİŞTİR.

2.24 OCAK 2007 TARİHİNDE YAPILAN BASIN AÇIKLAMASINDA DA KAMUOYUNA AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE DUYURULDUĞU GİBİ; SÖZ KONUSU FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLER HİÇBİR ŞEKİLDE JANDARMA KARAKOLUNDA ÇEKİLMEMİŞTİR.

3.AYRICA; HALEN SAMSUN'DA İNCELEMELERİNE DEVAM EDEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNCE, 01 ŞUBAT 2007 GÜNÜ SAAT 17.50'DE OLAYLA İLGİLİ OLARAK TANZİM EDİLEN "TESPİT VE BEYAN TUTANAĞI"NDA DA, TELEVİZYONDA YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERİN, SAMSUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TERÖRLE MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇAY OCAĞINDA ÇEKİLDİĞİ AÇIKÇA BELİRTİLMİŞTİR. GÖRÜNTÜLERDE YER ALAN JANDARMA PERSONELİ, ZANLIYI, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM ETMEKLE GÖREVLİ OLAN PERSONELDİR.

4.MÜFETTİŞLERCE TESPİT VE BEYAN TUTANAĞININ DÜZENLENMESİNDEN HEMEN SONRA GÖRÜNTÜLERİN KAYNAK BELİRTİLMEDEN VE JANDARMA KARAKOLUNDA ÇEKİLDİĞİ DE İFADE EDİLEREK TGRT TELEVİZYON KANALINA SERVİS EDİLMESİ; BU TERTİBİN ARKASINDA OLANLARIN NİYET VE MAKSATLARINI GÖSTERMESİ AÇISINDAN SON DERECE DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE ENDİŞE VERİCİDİR.

5.TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN AYRILMAZ BİR PARÇASI VE KANUN ORDUSU OLAN JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI, BU GÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA, YASALARLA KENDİSİNE VERİLEN GÖREVLERİ YİNE YASALARIN VERDİĞİ YETKİLER ÇERÇEVESİNDE VE TAM BİR TARAFSIZLIK VE ADALET DUYGUSU İÇERİSİNDE YERİNE GETİRME AZİM VE KARARLILIĞINDADIR.

6.BU İTİBARLA; KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME GÖREVİNİ YERİNE GETİREN BASIN YAYIN KURULUŞLARININ, BASIN MESLEK İLKELERİNE UYGUN HAREKET ETMELERİ VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'Nİ YIPRATMAYA YÖNELİK MAKSATLI GİRİŞİMLERE KARŞI DAHA FAZLA HASSASİYET GÖSTERMELERİ BEKLENTİMİZDİR.

shadoww' Alıntı:
ne mi kazandık hiç değilse kendini ermeni olarak gören soysuzların yanında kendi benliklerini bir nebze olsun hatırlayanları kazandık. Türk kanına pis bir kandır diyen bir kişinin yanı sıra türk kanı taşıdıkları halde kansız olanları tanıma fırsatını kazandık, Türkiye nin tarihini karalayan yurtdışındaki ermeni lobilerinden önce içimizdeki ermenileri düzeltmemiz gerektiğini öğrendik daha sayayım mı arkadasım. Türkiye ye zarar veren asıl siz ve sizin gibi dejenere olmuş gençlik. Yazık ki Atatürkçü (Atatürkçülük elbetteki adan öldürmek değil ama gerektiğinde vatanı için kan dökmekten kanını dökmekten çekinmemek gerek.)geçinirsiniz ama hiçbiriniz Atatürk çülüğün zerresi değilsiniz. Yazık sizin gibi gençliğe, yazık ermeniyiz diye bağıranlara ve yazık o sizin gibi zihniyette olanlara... Fotoğrafta ne yazıyor bir okuyun da anlamaya çalışın ne demek istediğini...
Ogün saf bir çocuk yaptığının bilincine daha varamamış bile o sadece o an bi gazla öldürmüş. Burası Türkiye kardeşim kanımızı pis olarak gören varsa, kendini dedelerimi ninelerimi canlıcanlı kesip öldüren ermeni olarak gören varsa çıkış noktaları belli çıktırın gidin gitmezseniz eğer edebiyle otursun herkes.....
anlatmışsın kardeşim anlatsan sen biz dinliyoruz seni...burda ermeniyiz diyeni savunmadım hrant dink i savunmadım(emin olun düşüncelerini yanlış buluyorum) ama bi katilede kahraman demem o kadar aciz değilim çünkü... sen kim oluyosunda allahın verdiği canı alıyosun... ki adam fiili bir harakette bulunmamış bile yani eline silah alıp ülkeyi bölmeye de kalkmamış bana göre böyle demiş... madem o adam kahraman o zaman al eline silahı git şöle biraz doğuya ağzından kürdistan çıkan her kişiyi öldür... çok zor değil ama yapamazsın... en azından insansan yapmaman lazım... şunu kazandık bunu kazandık demişsin... kendini kandırma dostum eline avucuna bi bak ne duruo bu olay yüzünden Türkiye kimlere gebe kaldı farkında değilmisin... Ne büyük bi zarar verdi bize...

LLEHKCAH' Alıntı:
anlatmışsın kardeşim anlatsan sen biz dinliyoruz seni...burda ermeniyiz diyeni savunmadım hrant dink i savunmadım(emin olun düşüncelerini yanlış buluyorum) ama bi katilede kahraman demem o kadar aciz değilim çünkü... sen kim oluyosunda allahın verdiği canı alıyosun... ki adam fiili bir harakette bulunmamış bile yani eline silah alıp ülkeyi bölmeye de kalkmamış bana göre böyle demiş... madem o adam kahraman o zaman al eline silahı git şöle biraz doğuya ağzından kürdistan çıkan her kişiyi öldür... çok zor değil ama yapamazsın... en azından insansan yapmaman lazım... şunu kazandık bunu kazandık demişsin... kendini kandırma dostum eline avucuna bi bak ne duruo bu olay yüzünden Türkiye kimlere gebe kaldı farkında değilmisin... Ne büyük bi zarar verdi bize...

VALLA kardeşim ister dinle ister dinleme benim vatanıma, kanıma, ülkeme laf eden de birdir dağlara çıkıp kürdistan diye bağıranda birdir. hrant dink fiili harekette bulunmamış diyorsun türk kanı pis kandır demek yeterli benim için hee merak etme imkanı olsa eline silahı alıp bizleri de vururdu zamanında yaptıkları gibi. bi yerden sonra adam da vurmak haktır sen takıl kafan agöre aciz olma ben aciziyetimle mutluyum. avatarında ki resmin sahibi neden asıldı haksız yere bu vatan için dimi hrant dink in ve onun gibilerin bu ülkeye zarar verememeleri için, kimseye ülke olarak gebe kalmayalım diye dimi ama hrant dinkinde onun gibi düşüneninde yeterince oldu ve olmayada devam ediyor. kendimi kandırmıyorum elime de baktım avucuma da baktım. gördüklerim kazandıklarım bana yetiyor Allah sana da ömür versin bana da ve burda bu yazıları okuyanlarada. ilerde ermenisinide görecez, ayrılıkçı kürtleri de görecez sen o zaman hala daha elinde kalem olmazsa klavyenle yazılar yaz karşılık ver güzel kardeşim. adamın fikirlerini savunmadım diyorsun düşüncelerini yanlış buluyorum diyorsun vatan bölmek eline silah alıp da dağlara çıkmakla olmuyor sadece hergün internette bi sürü harita dolaşıyor parçalanmış Türkiye için bunlarda silahla mı yapıyorlar bunu sen onları izlerken hiç ürpermiyorsun ya rahatsız olmuyor musun sen ya. oh ne güzel istanbul ya zarar versede bu vatanın evladı olan öz be öz türk çocuğudur ogün. neden vurduğuna bilmek lazım.

Hrant Dink vatandaşlığıyla hepimize 5 basar bir adamdı, iki ülke arasında var olan tüm sorunları "23,5 Nisan. 1915 metre derinliğindeki çukur" benzetmeleriyle yenmeye çalışan saygıdeğer bir aydın bir ermeniydi. Bu ülkenin aydınını gazetecisini sokaktaki dilencisini bile öldüren başkasının canını hesapsızca alan herkes teröristtir kahraman değil. Bir kere olsun Hrant Dink'in yazılarını okuyup röportajlarını okuyan onun bu ülke için ne kadar değerli bir insan olduğunu gayet iyi anlar. "Hepimiz Ermeniyiz." Hepimiz Türküz hepimiz İspanyoluz hepimiz insanız. Doğuştan gelen ırk ya da benzeri ailevi ırsı ırki uzantılar hiçbir şey değiştirmez. Bilgisayar başında bile oturup bu forumda herhangi bir şeyler paylaşan herkes bu vatan için çalışıyordur, kendi aklının erdiği kadarıyla kinle nefretle kimse diğer yurttaşımız hakkında ceza fatura kesemez. Her ne kadar sivri dilli olursa olsun Hrant Dink'ten Orhan Pamuk'a herkes bu ülke için daha rahat bir hayat sürmemiz için çalıştı ya da öldü "Neler yapmadık ki bu vatan için, kimimiz öldük; kimimiz nutuk attık" diyen Orhan Veli satırları gibi... Aklı selim davranıp katile "kahraman" dememenizi tavsiye ederim.

Geri