O.C. Yapıyorum 3 gün içinde otomotik iptal oluyor!! :(

pulat

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Bilgisayarıma OC yapıyorum başarılı bir şekilde calısıyor fakat ne varki 3 - 4 gün sonra bir bakmısımki normal ayarlara dönmüş. Anakartım yeni olduğundan bios pilinden şüphelenmedim. Sistem özelliklerini ve OC ayrıntılarını yazayım daha rahat yardımcı olursunuz:

Sistem Özellikleri:
Anakart : Gigabyte GA-G31M ES2L
Bllek : Kington HyperX 1066 Mhz
HDD : Samsung 160 GB sata2
HDD2 : WD 250 GB Sata2
İşlemci : İntel E7300 2.66Ghz 3MB 1066MHz Fsb

Evet arkadaşlar. Anakartım 800 Mhz destekli olduğu İçin 1066 Mhz Belleği 800 Mhz olarak okuyor. Fakat İşlemciye oc yapacağım için bilerek 1066 sectim ki işlemciye oc yaptığımda bellek frekansıda aartıyor. Bellek frekansı 1065Mhz olana kadar İşlemci hızını Aşırttım, İşlemci hızım 2.66'dan 3.55 Ghz'e çıktı. 1066 Mhz olan işlemci FSB hızım ise 1420 Mhz'e çıktı ki Performastaki artışını sormayın Baş döndürücü idi :) :durdurun Aklım gitti heyecan verici hızın tadını cıkarırken 3 gün sonra baktımki bilgisayar Normal ayarlara dönmüş. Tekrar Aynı ayarlarla OC yaptım bir kaç gün sonra yine normale döndü.

İşte Sorunum bu ve umuyorum sebebini ve çözümünü bilen Tecrübeli arkadaşlar vardır. ve Yardımcı olan tüm arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler.

Sen Bence O Sisteme o.c Yapma ELinde KaLmasın KArdeŞim Yazık OLacak GüL Gibi Sistemine

Sen Bence O Sisteme o.c Yapma ELinde KaLmasın KArdeŞim Yazık OLacak GüL Gibi Sistemine

İyi diosun dostum iyi niyetin için teşekkür ama zorlamadan oc yaptığıma inanıyorum ısı değerleri son derecede normal. boşta 25 derece yük altında 50 dereceyi geçmiyor. soğutucum gayet iyi yani. Ve Video işleme grafik işleme işlemleri icin gerekli bişey benim için oc

hocam senin sistemin bu kadar overclock u kaldırmıyor.kaldırmadığından dolayı hızı eski haline getiriyor ve seni büyük bi hatadan kurtarıyor ya overclock yapma yada 3.55 değil de 3.20,3.30,3.40 gibi daha düşük hızları uygula.kesinlikle bence yüksek değerlere çıkarma sistemin zarar görebilir.zarar görmesin diye anakart ayarları geri alıyo...

hocam senin sistemin bu kadar overclock u kaldırmıyor.kaldırmadığından dolayı hızı eski haline getiriyor ve seni büyük bi hatadan kurtarıyor ya overclock yapma yada 3.55 değil de 3.20,3.30,3.40 gibi daha düşük hızları uygula.kesinlikle bence yüksek değerlere çıkarma sistemin zarar görebilir.zarar görmesin diye anakart ayarları geri alıyo...
Hocam yanlız anakart kasten yapıyor olsa bildiğim kadarıyla uyarı da verir.
En azından benim gördüğüm sistemlerde böyle oluyor.

evet mümkün olabilir ama boyle bir durumda anında tepki vermesi gerekir diye düsündüğüm icin düşük değer denemedim. ama belkide haklısın ankartta bir deneme süresi veriyor olabilir önceleri kaldırır gibi olsada uzun zamanlı kaldırırmıyım diye deniyor olabilir diyorsun yani. bir denemem lazım. hemen şimdi denicem 3.30 civarina...

gecen gün Jokar121 arkadasımın hesabından yazdım kafanız karışmasın. neyse 3 gün oldu 3.40GHZ değerine oc Yaptım ve ram frekansıda 1020 MHZ seviyesine geldi. 3 gündür kullanıyorum. 3,55GHz gibi tatmin edici değil ama sorun cıkmazsa 3.45Ghz yapıp o değerde denicem olursa 3.45GHZ de kullanıcam Olmazsa 3.40Ghz değeri sorunsuz gibi gorunuyor şimdilik bu gün 3. gün ve henüz sorun cıkmadı . Haftayı tamamlayınca kesin kararımı vericem :)

Geri