1001Design
330i ///M3 Design

Tokat ın Reşadiye ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Harun Arslanbay(32)'ın Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü köyündeki baba evinde yas var. Baba Hamdi, Anne Döndü ve kardeşleri köyde gözyaşları arasında şehidin cenazesini bekliyor. 1 kız 3 ü erkek 4 çocuk babası Hamdi Arslanbay, "Siyasi bir duruma girmeyelim. Hep kardeşiz, hep vatanadaşız, birbirimizi kırmayalım, dökmeyelim." dedi. Olayın olduğu yerde askerin operasyona çıkıp çıkmadığını merak ettiğini belirten Arslanbay, bu soruya cevap aradığını söyledi.
Her gün telefonla görüştüğü oğluyla en son pazar günü konuştuğunu hatırlatan acılı baba, "Ben biraz hastayım. Bundan dolayı her telefon açtığında annesine 'babama iyi bak' diyordu. Hep sözleri buydu. Bir de operasyona gidip geldikten sonra bize arıyordu. 'Baba bugün ateşe gittik, hep nokta vuruşu yaptım' Bende kendisine 'aferin' diyordum. Keskin nişancıydı. Eğer çatışma olsa üzelmeyeceğim. İzinden dönen askerleri almaya gitmiş. Yolda pusuya düşürülmüştür." diye konuştu.
Oğlunun İmralı Adası'nda dört yıl görev yaptığını ve hiç bir sıkıntısının olmadığını ifade eden Hamdi Arslanbay, şehidin geçtiğimiz günlerde kar yağışında devriye görevi sırasında panzerle kaza geçirdiğini bildirdi.
Kaza sonrası şehit oğlunun telefonla kendisini aradığını aktaran Hamdi Arslanbay, "Baba panzer şarampole yuvarlandı. Ama ne bana ne arkadaşlarımdan hiç kimsenin burnu kanamadı. Merak etmeyin." dediğini anlattı.
BABA ARSLANBAY: OĞLUM EN SON RAMAZAN AYINDA ZİYARETE GELDİ
Şehidin en son geçtiğimiz Ramazan ayında ziyaretlerine geldiğini bildiren Arslanbay, şunları söyledi: "Operasyon var mıydı, yok muydu? Bunu öğrenmek istiyorum. Vatan sağ olsun. Evladım şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Olayın siyasi yönüne girmek istemiyorum. Devlet de bizim düşündüğümüz gibi düşünüyor. Kanı durdurmak için iyilikle yaklaşıyor. Ama böyle olmaz. Mersin'nde 40-50 kişi yaktı, yıktı. Ver bunları polise jandarmaya. Ancak bu şekilde düzelebilir. Dağda teröristi kovalamakla bu iş bitmez. Bu acı bitmez. Yapacak bir şey yok, onları Allah'a havale ediyorum."
Ziyaretine gelen alay komutanından "Oğlunun görev yaptığı karakola gitmeyi" istediğini kaydeden Arslanbay, üç beş ay şehidinin kokusunu solumak istediğini sözlerine ekledi.
Ağabeyinin düğün ve askerlik fotoğraflarına sarılan kız kardeşi Elif Arslanbay ise ağıtlar yaktı. Evin önünde bekleyen askerleri gösteren Arslanbay, "Yerim rahat diyordun. Niye gelmiyorsun. Beni şehit bacısı yaptın. Çabuk gel. Herkez yolunu bekliyor." şeklinde konuştu.
Dede Mehmet Çolak (84) ise Türk milletine, vatana ihanet edenlerin mutlaka asılması gerektiğini vurguladı. Çolak, şehit torunun, terör elebaşısının kaldığı İmralı Adası'nda terörist elebaşısının yemeğini kontrol ettiğini ve gelen giden için muhafızlık yaptığını dile getirdi. Ağabey Rüstem Arslanbay "Terörist elebaşısının kaldığı İmralı'da yeri 17 santimetre küçüldü diye memleket ayağa kalktı. Adamlar Meclis'e kadar girmiş. Polis birisine tokat vursa adamı işinden atıyorlar. Terörist elabaşını idam etmiyorlar, içerde besliyorlar." açıklamasını yaptı.
Şehit haberi üzerine Sugözü köyü Türk bayraklarıyla süslendi. Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkanı Turgut Erişmen, İlçe jandarma komutanlığı ekipleri kurulan taziye çadırında Arslanbay ailesine başsağlığı diledi. Sağlık ekipleri ise evin önünde hazır bekliyor.