Nuri Bilge Ceylan "Üç Maymun"la Cannes'ın En İyi Yönetmeni!

Kaçan Aşık

Yönetmen
Reaction score
0
Nuri Bilge Ceylan, "Üç Maymun" filmiyle 61. Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Yönetmen' ödülünün sahibi oldu. Daha önce "Uzak" ile 'Jüri Büyük Ödülü' ve "İklimler" ile FIPRESCI ödülü aldığı festivalde üçüncü kez yarışan ve bir kez daha eli boş dönmeyen Ceylan'a ödülünü, ünlü aktris Faye Dunaway takdim etti. Ceylan ödülünü alırken "bu ödülü, yalnız ve güzel ülkeme ithaf ediyorum" dedi.

Festivalde büyük ödül Altın Palmiye, Fransız yönetmen Laurent Cantet'in "Entre les murs" adlı filminin olurken Cantet ödülünü Robert de Niro'nun elinden aldı. Gecede Catherine Deneuve ve Clint Eastwood'a '61. Cannes Film Festivali Özel Ödülü' takdim edildi; Deneuve ödülünü almak için sahneye çıkarken, Clint Eastwood törene katılamadığı için sahneye çıkamadı.

61. Cannes Film Festivali'nin tüm ödülleri şöyle:

YARIŞMA ÖDÜLLERİ:
# Altın Palmiye: "Entre les murs" (Laurent Cantet)
# En İyi Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan ("Üç Maymun")
# Jüri Büyük Ödülü: "Gomorro" (Matteo Garrone)
# Jüri Özel Ödülü: "Il Divo" (Paolo Sorrentino)
# En İyi Senaryo: Jean-Pierre & Luc Dardenne ("Le silence de Lorna")
# En İyi Kadın Oyuncu: Sandra Corveloni ("Linha de Passe", Yön.: Walter Salles & Daniela Thomas)
# En İyi Erkek Oyuncu: Benicio del Toro ("Che", Yön.: Steven Soderbergh)

ALTIN KAMERA ÖDÜLLERİ:
# Altın Kamera: "Hunger" (Steve McQueen)
# Mansiyon: "Vse Umrut A Ja Ostanus" (Valeria Gaï Guermanika)

FIPRESCI (Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülleri)
# Yarışma: "Delta" (Kornel Mundruczo)
# Belirli Bir Bakış: "Hunger" (Steve McQueen)
# Yönetmenlerin 15 Günü: "Eldorado" (Bouli Lanners)

KISA FİLM ÖDÜLLERİ
# En İyi Kısa Film: "Jerrycan" (Julius Avery)
# Mansiyon: "Megatron" (Marian Crisan)

286140.jpg

tebrik edip alkıslamak gerekir. bu kadar guzel bir haberin forumda ilgi cekmemesi cok uzucu.
Nuri Bilge Ceylan'ı tebrik ediyorum.

Ayrıca cannes'da altın palmiye alan Yılmaz Guney'i de unutmayalım cunku sinemaya uzak olan insanlar ilk kez bu tarz bir odul aldıgımızı sanıyorlar.

Y%C4%B1lmazG%C3%BCney.jpg

Y. Guney altın palmiye aldıgında kendisini 4 koldan inzibatlar arıyorken şimdi N. Bilge Ceylan'ı cumhurbaskanı arıyor... acı bir süreç fakat nerden nerelere geldigimizi gosteren guzel bir olay...

Hem N.Bilge Ceylan'a hem de Yılmaz Güney'e tesekkurler

"Benim yalnız ve güzel, tutku içinde sevdiğim ülkeme" bu çok anlamlı sözler ve bize kattıkları için kendisini ayakta alkışlıyorum...

umarım ağalar dayılar paşalar örülü flımler yerine böyle kalıteli flımlere destek cıkılırsa sınemamız daha kalıtelı flımlere kavuşur

Geri