Ntldr hatası!!!

konig_iel

New member
Reaction score
0
Ntldr hatasına cd siz çözüm bilen var mı ???

BiLgisayarında Bios AyarLarında Bir Oynama Yaptınmı? Hangi İşLemden Sonra Bu Uyarıyı ALdın Söylersen yardımcı OLmaya çaLışıyım.

acıkcası ben bılgısayarı kullanmadıgım zaman ıcerısınde olmus baska kısıler kullanmıs yani...

onyukleme dizinini bozmussun yavrusum be ;)

Cdsiz zor cd ile kurtarma konsolundan duzeltebilirsin.

PC'de Birden FazLa HDD Varsa, Bios AyarLarı SıfırLamış ve BaşLat Seçeneği Değişmiş OLabiLir. PC'deki DonanımLarı KontroL Et Önce. KabLoLarın TakıLı OLduğuna Emin OL. AçıLış Ekranındaki DonanımLarda EksikLik Varmı KontroL Et. İşLetim Sisteminnin Hangi HDD'de YükLü İse PC'ni O HDD'den BaşLatacak Şekilde Bios AyarLarını Yap. Eğer DonanımsaL Bir ProbLemin Yoksa Format Dışında Bir Çözüm YoLuda Görünmüyor.

ntldr ve nt.dectect die iki dosyayı c nin içine atıcaksın =) sonra pcyi kapatıp açıcaksın düzelicek...

cd den çalışan cd ve sana yukarda dediğim 2 dosyanın olduğu bi flash bellek lazım...

hdd derken har dısk ı kastedıyorsan ewet 2 tane war we bıos ayarlarının sıfırlamasını konusunda da bır keresınde oldu yanlıs hatırlamıyorsam. Bır tanıdıgım wasıtasıyla duzeltmıstım.terımsel ısmını bılmıyorum fakat bılgısayar basladıgında bıos ayarlarına gırmıstı sanırım ordan duzeltmıstı.

ntldr ve nt.dectect die iki dosyayı c nin içine atıcaksın =) sonra pcyi kapatıp açıcaksın düzelicek...

cd den çalışan cd ve sana yukarda dediğim 2 dosyanın olduğu bi flash bellek lazım...

eger %100 eminsen bootable bi flashdisk yapip ms dos tan c ye kopyalayabilirsin.

Ama zaten cd rom varsa biraz kurcala forumlari kurtarma konsolu nasil kullanilir diye oradan yeterince bilgi alabilirsin.

Mcnamara herseye de format deme yahu ;) Cocuk cs yi tekrar mi kursun simdi :D

Hdd olayini yeni ogrendim.

2. hdd nin fisini cikarip tekrar acarmisin pc yi.

Hdd ler sata mi ide mi az bilgi ver yahu ;)

eger %100 eminsen bootable bi flashdisk yapip ms dos tan c ye kopyalayabilirsin.

Ama zaten cd rom varsa biraz kurcala forumlari kurtarma konsolu nasil kullanilir diye oradan yeterince bilgi alabilirsin.

Mcnamara herseye de format deme yahu ;) Cocuk cs yi tekrar mi kursun simdi :D

kardeş bende biliyorum cd den kurtarma konsolunun açılıp cd deki bahsettiğim 2 dosyanın c nin içine kopyalanmasını =)

ama yardım isteyen arkadaş bu konuda yeterince bilgi sahibi değil kolay yolunu anlattım...

elektirik kesilmesinden veri kaybı oluyo ve o bahsettiğim 2 dosya siliniyo benimde başıma çok gelmişti =)

Anakartın PiLi ÖLmüş Büyük İhtimaLLe. Daha Öncede Aynı ProbLemi Yaptığına Göre. Lamagronun Dediğini Yap HDD'nin Birin Sökerek dene. Sonra BakaLım.

lamagro hıntce konusma anlayacagım dılde konus terımsel konusma anlayamıyorum :D

Anakartın PiLi ÖLmüş Büyük İhtimaLLe. Daha Öncede Aynı ProbLemi Yaptığına Göre. Lamagronun Dediğini Yap HDD'nin Birin Sökerek dene. Sonra BakaLım.

Ya kardeşim ne alakası var anakart pilinle =)

sadece hdd yi boot eden iki önemli dosya silinmiş c nin içine tekrar atıcak iş biticek

Ya kardeşim ne alakası var anakart pilinle =)

sadece hdd yi boot eden iki önemli dosya silinmiş c nin içine tekrar atıcak iş biticek

Niye IsrarLısın. Aynı Sorun Daha Öncede OLmuş. Bios AyarLarında Sorunu ÇözmüşLer. Buda Şunu Gösteriyor. PC Uzun Süre KapaLı OLunca BiLgiLer fabrika AyarLarına Dönüyor. Ve İşLtim Sisteminin Sisteminin YükLü OLduğu HDD Yerine Diğerinden BaşLatmaya ÇaLışıyor Anakart.DoLayısıyLa Hata Veriyor. Çünkü AçıLış Yapmaya çaLıştığı HDD'de İşLetim Sistemi Yok. Bir Düşün İstersen

Buyur Kardeşim Sorununun Çözümü;

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

önce bu linkteki Dosyayı indir ve içinden çıkan 2 Dosyayı flas belleğine at

sonra forumdan aratıp cd den çalışan xp yi bul ve biosdan cd rom'unu 1.sıraya al sistemini aç

sonra yerel disk c nin içine o verdiğim 2 dosyayı kopyala ve bilgisayarını yeniden başlat

tekrar biosa girerek hdd yi birinci sıraya al ve kaydet çık...

bilgisayarını başlattığında sisteminin açılmış olduğunu görüceksin...

Niye IsrarLısın. Aynı Sorun Daha Öncede OLmuş. Bios AyarLarında Sorunu ÇözmüşLer. Buda Şunu Gösteriyor. PC Uzun Süre KapaLı OLunca BiLgiLer fabrika AyarLarına Dönüyor. Ve İşLtim Sisteminin Sisteminin YükLü OLduğu HDD Yerine Diğerinden BaşLatmaya ÇaLışıyor Anakart.DoLayısıyLa Hata Veriyor. Çünkü AçıLış Yapmaya çaLıştığı HDD'de İşLetim Sistemi Yok. Bir Düşün İstersen

dostum sana bişey söyliyim ben 2 sene erzurumda okudum ve trabzonluyum 2 sene masa üstü pcmi hiç açmadım ve fabrika ayarına dönme gibi bişey yoktu ve olmazda... ben yazılım mühendisliği okuyorum ve bilgimdende eminim neden bi tartışma yapıosun anlamıyorum bildiğini paylaş olsun bitsin seçimi soruyu soran yapsın...

ayrıca sende bilgine güveniyosan yerel disk c deki o bahsettiğim 2 dosyadan birini sil ve benim demek istediğimi pcni yeniden başlatınca gör...

basbaya hdd den boot etmek için xpnin kullandığı 2 dosyadan birisi silinmiş ve tekrar yükle diyor bu kadar basit...

sen bence bambii arkadasımın dedını yap dogru soyluyor ntlr dosyası yok sıstemınde ondan o hatayı alıyorsun.

Geri