ntldr eksik mesajı konusunda yardım lütfen.

MAŞALLAH

New member
Reaction score
0
Benim bilgisayarımda (dizüstü) meydana gelen bir problemden dolayı tekrar xp kurmak istedim. cd arızalı olduğu için kurulum yarım kaldı. başka bir cd ile yüklemek için açmak istediğimde "ntldr eksik yeniden başlatmak için ctrl+alt+del" mesajı alıyorum. flopy yok bios ayarlarından hdd ve cd önceliklerini denedim hata aynı. nasıl çözerim bilen var mı?
yardımcı olursanız sevinirim.

sen format attığnda disk biçimlendirilmiş yani windows silindi.yeni bir cd ile kurulum yapmalısın yada başlangıç disketi ile ilgili dosyayı kopyalaman gerekir (ms dos ortamında)

ilk önce xp kurulu başka bir bilgisayarda gizli dosyaları göster ve korunan dosyaları göster dersin c sürücüsünün ana dizininde ntldr boot.ini gibi bulunan dosyaların hepsini bir cd ye kopyala. daha sonra kopyaladığın dosyaları ntldr eksik diyen bilgisayara kopyala. kopyalamak için hiren boot cd kullanmanı tavsiye ederim çünkü ntfs biçimli harddiske hirendeki ntfs dos ile erişebilirsin aynı şey benimde başıma geldi 3 gün önce dos komutlarıyla kopyalamayı yaparak hallettim bir sorun olursa yardımcı olurum. kolay gelsin

Asıl sorun burada işte. Ben bu aşamadan önce yada sonra başka bir şey yapamıyorum.
cd sürücüsünde zaten xp cd si var kurulum başlamıyor. format atamıyorum başka yerden bir şey kopyalayıp yapıştıramıyorum.kısacası bios ayarlarına girip çıkmaktan başka hiç bir şey yapamıyorum. belirttiğim mesaj geldiğinde yeniden başlatmaktan başka seçenek yok.

erd commander kullan aklıma başka bir şey gelmiyor

teşekkürler iki öneriyi de deneyeceğimsonucundan inş. kendi bilgisayarımdan bilgi veririm.

Geri