Ntfs ye format atmak..ve hall dll hatası

digimax

New member
Reaction score
0
arkadaşalr bildiğiniz üzere fat32 artık tarih olmak üzere yeni hddler fat32 yi desteklemiyor bile çapları gereği..
fakat dosdan format atarken ntfs de gözükmüyor.bunun için bi cd buldum ama o da pek işe yaramadı.siz hangi yolla format atıyorsunuz buna..yada adam gibi dos cd si varsa?!
+
ayrıca bi sorum daha var.elektrik gidince xp tekrar açılışta system 32 den hal dll diye bi dosya bozuldu çıkıyor ve sistem açılmıyor.bunu düzeltme yolu nedir ve varsa onarım cd linki verebilecek varmı..
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Arkadasım Formattan Önce Fdisk Atman Lazım Dosta Fdisk Attıp Bölümleri Silip Yeniden Olusturduktan sonra Formatlayabilirsin..

konu format atmak değil ki..fat32 ye atıyorum zten..
yani fdisk yaptıktan sonra ntfs yi görürüm diyorsun..
konu bu değil,ben 98 açılış cd siyle format atıyorum.bu yüzden görmüyor.

xp cd si ile açılısı verip bölümleri sil yeniden olustyr NTFs formatında biçimlendir tamamdır

yardımların için saol..bu şekilde de format atınca temiz olur diyorsan sorun yok...

Anladığım kadarıyla senin pc de fat32 kurulu bunu kaldırıp ntfs ye çevirmek istiyorsun dimi. O zaman Windows 98 Cd si ile pc ye Fdisk at sonra fdisk bittikten sonra pc yeniden başlıyacaktır o sırada xp Cd sini takıp Xp kurmalısın.

konu format atmak değil ki..fat32 ye atıyorum zten..
yani fdisk yaptıktan sonra ntfs yi görürüm diyorsun..
konu bu değil,ben 98 açılış cd siyle format atıyorum.bu yüzden görmüyor.

98 kullanmadım ama bildiğim kadarıyla 98 te driwer ları tanıtman gerekiyor yani hddiski görmüyodur belkide ondan kaynaklanıyodur lakşn dll deki errora kesin çözüm diyemem ama şunları kullandınmı deep freeze ,norton ghost bunlar gayet iyi pro oldukları sölenmekle beraber ben deep freezeyi kullanıyorum

arkadaşalr bildiğiniz üzere fat32 artık tarih olmak üzere yeni hddler fat32 yi desteklemiyor bile çapları gereği..
fakat dosdan format atarken ntfs de gözükmüyor.bunun için bi cd buldum ama o da pek işe yaramadı.siz hangi yolla format atıyorsunuz buna..yada adam gibi dos cd si varsa?!
+
ayrıca bi sorum daha var.elektrik gidince xp tekrar açılışta system 32 den hal dll diye bi dosya bozuldu çıkıyor ve sistem açılmıyor.bunu düzeltme yolu nedir ve varsa onarım cd linki verebilecek varmı..

Sen bır kere wındows yukleme yaptıgın cd orjınal degılmıs saglıqlı yukleme yapamamıssın dost.format en etkılı cozum onardıkdan sonra tekrar basın agrıtabılır..format atmanın en etkılı cozumu hdd yı bosaltıp yuqlemenın faydalarını cogu arkadas gormustur bence..

+

1. xd cd'si ile istedigin türden format atarsin FAT32 & NTFS

2. hal.dl_ bozuk hatasi veriyor ise ;

xp cd'sinin icinden I386 klasörünün icinden HAL.DL_ dosyasini c:'nin root'u na kopyala sonra start/run/cmd

command promt ekrani acilinca c:'nin root'una gec yani cd\ komutu ile

c:'nin rootuna düstükten sonra.. [umarim bunlari uygulayacagin makinada floppy ve 2. bir partition vardir, 2. part yok ise yani D, E, vs. herhangi bir part yok ise floppy'e direk acabilirsin o zaman'da asagida d: yazdigim yere a: yazacaksin.]

"expand HAL.DL_ d:"

komutu ile d:'nin icine expand etmis yani hal.dl_ doyasini acmis oluyorsun sonra bunu bir floppy'e kopyala sonra senin makinana gec makinayi dos ortaminda ac icinde expand edilmis hal.dl_ olan floppy'i tak ve senin makinanda c:\windows\system32'nin icine kopyala islem tamamdir :goz:

Geri