Notebook Hız Sorunu (Ram Alıyorum) Bir Fikir Lütfen!!!

gnosei

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar selam. Asus F3jc model notebook kullanıyorum ve üzerinde 1gb ram var. Ram arttırmak istiyorum.

KINGSTON 2GB 667MHZ DDR2 NOTEBOOK MEMORY KVR667D2S5/2G

Kullanım Tipi DDR2
Ram Kapasitesi 2048 Mb
Ram Hızı 667 Mhz

Alma taraftarıyım. Destekler mi? Şu 667 Mhz olayı nedir? Birde 800 mhz olanı var. Hangini alayım ? Birde bunu kendim takabilirmiyim acaba?

Sistem Özellikleri:

ASUS F3Jc Dizüstü Bilgisayar
Boyutlar ve ağırlık 36,5 x 26,9 x 4 cm / 2.95kg

İşlemci Intel Core 2 Duo 1,83GHz - 2MB cache
Yonga seti Intel 945PM + ICH7
Grafik işlemcisi ve belleği NVIDIA GeForce Go 7300 - 128MB bellek + TC
Bellek tipi ve miktarı 1GB DDR2-667 bellek (2x512MB)
Ekran boyutu ve çözünürlük 15,4" LCD TFT ekran, 1280x800 piksel çözünürlük, parlak kaplama
Sabit disk SATA 100GB, 5400rpm, 8MB tampon bellek

ÇOK SAĞOLUN ŞİMDİDEN...

Tabikide 800 mhz lik Ram Daha İyi Bu Bir Veri Aktarım Hızıdır Yani Bi Veri Harddiskten Gelir Ram İle İletilir Hızı Nekadar Yüksek Olursa Okadar İyidir

Yalnız Şöle Bi Sorun Var

Eski Ram 667 Mhz Eğer 800 Mhz Taktığın Zaman 667 Mhz yi Kullanır Hızlarının Eşit Olması Lazım

İki Ram in Aynı Hızda Olması Lazım

Tabiki Kendin Takabilirsin Yalnız Yapamayacağından Korkuyorsan Elleme Derim Neolur Ne Olmaz

Arkadaşlar kingston nasıldır, marka çok ? Ram i takınca sistemde bi değişiklik olurmu ? Zaman ayırıp ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Asus Türkiyeye sordum orjinal takılsın dedim 1gb için 110 dolar+kdv dediler !!! 4 gb a kadar destekliyor sanırım. Fikirleri bekliyorum.

bana göre RAM lerde marka olarak OCZ markasıdır BasıcLife dediği gibi 800 mhz al ama senin anakart desteği yok

Hafıza Özellikleri

Bellek: 1 GB
Maksimum Bellek: 2 GB
Bellek Hızı:667 MHz

Kafam karıştı...Elimdeki doküman 4gb diyor destek. Kingston un sitesine girdim max 2gb yazmış.

Standard Memory: 256 MB (Removable) or
512 MB (Removable)
Maximum Memory: 2 GB
Expansion: 2 Sockets
CPU & ChipSet: Intel Core Duo Intel 945PM
Bus Architecture: PC Card; USB
Mfgr's System P/N's: F3Jc-AP172C

Benim amacım, bir 2gb takıp diğer 512 den yararlanmak. Yani 2gb+512 mb kullanmak. Bir servisi arayıp sormak gerek sanırım Kaç destekliyor die.

Arkadaşlar yardımlarınızla 2 adet 1024mb 667mhz( 1gb için 800mhz lik yok kingstonda) kingston almaya karar verdim. Nediyorsunuz ?

kafam pek yerinde değil modele bakamadım ama şöyle diyeyim 1gb 1066 mhz ram bence daha iyidir 2 gb 667rame göre..

kingston yoksa baska markaların 1 gb 800 mhz lerine bakabilirsin.. ama 667 alma artık cagın gerisinde kaldı..

Cevap yazanlara tekrar teşekkür ediyorum. Bende ihtiyaçtan doğdu bu ram olayı Kasper,oyunlar derken ram yetmedi. Lamagro usta 800 mhz al dedimiş ama tam anlamadığım bir şey var : Sistemde 1gb 667 mhz ram var. İki adet 1 gb 667 almayı güşünüyorum SİSTEMDE PERFORMANS ARTIŞI OLMAZ MI ? Peki 800mhz leri benim sistem desteklermi. Tanıdık markanın 800mhz 1gb ram i yok sanırım. Alır takarım bizim burdaki pc marketler biraz sorunlu geri almazlar ondan irdeliyorum.Çook sağolun

Fiyat olarak bana 63 Tl ye geliyor.

Arkadaşlar hangi kombi, iyice kasıo pc artık.

Arkadaşlar lütfen yokmu anlayan nabayım

Geri