Notebook Hırsızlığına Karşı Üst Düzey Güvenlik

ServerErr0r

uid=0(root)
Reaction score
0
Neredeyse herkes artık bir LAPTOP sahibi ve bu LAPTOP kullanıcılarının korkusu çalınmadır. Yakın zamanda bir çok çalınma haberi aldım, duydum ve gördüm. Şuan belki kendi PC’niz yanınızda diye güvenli hissedebilirsiniz fakat çalındıktan sonra herşey anlaşılmaktadır. Polis - Adli vs takip’e gerek kalmadan kendi başınıza birşeyler yapmak istiyorsanız bu konu size tavsiyedir. Bilgisayarınızı ÜST DÜZEY GÜVENLİK seviyesinde tutabilirsiniz.

İlk olarak:

Prey Project Linkinden girerek karşımıza gelen bu bölümden PC’nize ait İşletim Sistemini seçiyoruz.

vMNec.png

Bu alandan İşletim Sistemine ait sürümü indirdikten sonra Bilgisayarımıza kuruyoruz ve Kurulum esnasında aşağıda verdiğim şu aşamaları tamamlıyoruz.

1mOFU.png

Prey + Control Panel seçerek devam ediyoruz.

klS6X.png

Kullanıcı adımız olmadığı için New User diyerek devam ediyoruz.

j9cN.png

Gerçek Mail adresimizi ve Şifremizi belirledikten sonra Kayıt işlemini ve Kurulum işlemini tamamlamış oluyoruz.

uH8Aq.png

Kurulum ve Kayıt işleminden sonra Mail adresinize şöyle bir Doğrulama maili gelecektir.

RbMCL.png

Doğrulama Linkine tıklayıp Kullanıcı adınızı aktif ediniz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Giriş işlemini buradan yaptıktan sonra karşınıza kendi bilgisayarınızı niteleyen şekilde göreceksiniz.

UQj8.png

Bu alan içerisinde "Report" kısmına tıkladığınızda karşınızda panel türevi bir alan göreceksiniz.

w2cU.png

Konrol Panelinden PC Özellik görüntüsü:

f5uIb.png

Üst bölümden Main kısmına tıklayarak Takip Yapabileceğiniz Alanları ve Aktifleştirmeyi görebilirsiniz.

Missing(Kayıp): Online yaptığınız sürece raporlama sistemi devreye girecektir.
Frequency of Reports(Rapor Sıklığı): Raporun size geleceği süreyi belirlemek içindir. Ekranda görülen 20 yazısındaki rapor aralığı 20 Dakika’dır.
Geo(Harita Takip): Harita üzerinde Google Maps kullanarak PC’nin yerini tespit içindir.
Network(İnternet): İnternet üzerinde yapılan işlemleri raporlamadır.

--

Bazı özelliklerini saydığım raporlama teknikleri yanı sıra " Alarm - Alert vb. " Raporlama teknikleride mevcuttur.

Örnek Rapor Görüntüsü:

hoEJ0.png

7oXMD.png

guIB.png

Raporlama Hizmeti Mail Yoluyla bildirim sağlamaktadır.

Tavsiye: Programı kurup kendinize bir Kullanıcı ve Şifre aldıktan sonra kaybetmeyiniz. Program Bilgisayarınız üzerinde kurulu kalsın fakat Raporlamayı açıp kullanmayınız. Eğerki Bilgisayarınızın bir çalınma durumu olursa aktif edip bulmaya çalışabilirsiniz.

Geri